ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Γενάρη 2006
Σελ. /40
Ολοι την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
  • Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι κομμουνιστικών κομμάτων
  • Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικάνικη πρεσβεία

Εντατικά προετοιμάζεται η μεθαυριανή συγκέντρωση ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, την οποία διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, καθώς και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, στις 6.30μ.μ. στα Προπύλαια, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι κομμουνιστικών κομμάτων, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι κομματικές και κνίτικες δυνάμεις σε όλο το Λεκανοπέδιο δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης σε εργασιακούς χώρους, συνοικίες, σχολεία, υλοποιώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις, αλλά και πικετοφορίες. Στόχος η ενημέρωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων για το περιεχόμενο του κατάπτυστου μνημονίου, που συνιστά ωμή παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει τυχόν υπερψήφισή του από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην ανάπτυξη και ένταση της λαϊκής πάλης. Στόχος η καταδίκη του από κάθε άνθρωπο του μόχθου, που πρέπει να εκφραστεί και με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση. Η επιτυχία της άλλωστε θα δώσει μια επιπλέον ηχηρή απάντηση στους εμπνευστές του, θα διαμηνύσει την απόφαση όχι μόνο των κομμουνιστών, μα όλων των προοδευτικών ανθρώπων να πετάξουν το μνημόνιο εκεί που πραγματικά του αξίζει, στον κάλαθο των αχρήστων.

Τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς φαίνεται πως όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αντιδρούν στην επίθεση εναντίον του σοσιαλισμού, των κομμουνιστικών κομμάτων που παραμένουν όρθια και πιστά στις αρχές τους, κατανοώντας και τα βαθύτερα κίνητρά της. Ανάμεσά τους ένα πλήθος προσωπικοτήτων της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου, των τεχνών και των γραμμάτων, αλλά και συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για το συλλαλητήριο της 19ης του Γενάρη έχουν οριστεί για τις 5.30 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

-- Στο Μουσείο για τη Σπουδάζουσα και τα ΤΕΙ.

-- Στην Ομόνοια για τις κλαδικές Οργανώσεις, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς και τους ΕΒΕ.

-- Στα Χαυτεία για τις Δυτικές, Βόρειες, Βορειοδυτικές, Νοτιοδυτικές συνοικίες και για τα Διαμερίσματα 5ο - 6ο, 1ο - 7ο, 3ο - 4ο του Δήμου Αθήνας.

-- Στο Ζάππειο για τις Νότιες, Νοτιοανατολικές, Ανατολικές, Βορειοανατολικές συνοικίες και το 2ο Διαμέρισμα.

Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Επίσης, η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής θα γίνει στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια.

Περιοδείες και συσκέψεις

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στο κτίριο του ΟΤΕ στη Δαγκλή στις 7 π.μ.

-- Στο κτίριο του ΟΤΕ στην Ιεροσολύμων στις 11 π.μ.

-- Στον ΟΤΑ Ζωγράφου στις 6.45 π.μ.

-- Στα ιδρύματα χρονίως πασχόντων (Σκαραμαγκά) στις 10 π.μ.

-- Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας στις 10 π.μ.

-- Στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Ανθούσα.

-- Στους εργάτες του 5ου Διαμερίσματος στις 7.30 π.μ.

-- Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων στις 11.30 π.μ.

- Στην ALTEC, στις 11 π.μ.

- Στον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου, στις 7 π.μ.

- Στον «Περιοδικό Τύπο ΑΕ», στη 1 μ.μ.

Αύριο, Τετάρτη 18/1:

-- Στην ΙΝΦΟΤΕ στις 9 π.μ.

-- Στην ΕΛΕΠΑΠ στις 10 π.μ.

-- Στους εργάτες στο ιστορικό κέντρο στις 2 μ.μ.

- Στην ICAP στις 10 π.μ.

Την Πέμπτη, 19/1:

-- Στα συγκροτήματα Α και Γ της ΙΝΤΡΑΚΟΜ θα περιοδεύσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 10 π.μ.

Την Κυριακή, 23/1:

-- Σύσκεψη με θέμα συζήτησης το αντικομμουνιστικό μνημόνιο διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κυψέλης, Πατησίων, Αχαρνών στο πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ στην 3ης Σεπτέμβρη.

Πικετοφορίες

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου της 19ης του Γενάρη πραγματοποιούνται πικετοφορίες σήμερα Τρίτη, 17 του Γενάρη για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και την ανάγκη συμμετοχής στην κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα, στις παρακάτω πόλεις:

Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ταύρο, Φάληρο, Μοσχάτο, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Δάφνη, Μπραχάμι, Γλυφάδα, Χολαργό, Χαλάνδρι, Γκύζη, Αμπελόκηπους, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Σεπόλια, Κολωνό, Πετράλωνα, Αγίους Αναργύρους, Πετρούπολη και Κυψέλη.

Οι κλαδικές Αχτίδες της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Εργατικοί Τομείς της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, στις 6 μ.μ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δείχνει την ανησυχία του κεφαλαίου

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Να πεταχτεί στο σκουπιδοτενεκέ το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, απαιτεί, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας, παράλληλα, την εργατική τάξη να «τιμά και να αξιοποιεί την ηρωική ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος για την απελευθέρωσή της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης». Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, που προωθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για όσους έχουν την ψυχραιμία να αναλύουν τις εξελίξεις. Αντανακλά το χαρακτήρα του ίδιου του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων ανάλογων δήθεν ανεξάρτητων φορέων, οι οποίοι στην πραγματικότητα αποτελούν βοηθητικά εργαλεία του εκμεταλλευτικού συστήματος. Εντάσσεται στους μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς και υποδηλώνει την ανησυχία των κεφαλαιοκρατών απέναντι σε λαϊκά κινήματα που ανασυντάσσονται και δυναμώνουν.

Τα σχέδια και οι επιδιώξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης πλήττουν όλους τους λαούς και όλα τα κινήματα. Πλήττουν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων δίχως αμφιβολία. Τους ενδιαφέρει να αλλοιώσουν τη σύγχρονη Ιστορία, αλλά κατ' εξοχήν "τους καίει" το παρόν και το μέλλον του συστήματος.

Η τάξη που θα πληρώσει ακόμα πιο βαρύ τίμημα, αν υλοποιηθούν τα σχέδια των αντικομμουνιστών, θα είναι η εργατική τάξη. Η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης έρχεται αρωγός της αντεργατικής επίθεσης, που έχουν ξεδιπλώσει οι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια. Ερχεται σύμμαχος των μεσαιωνικών αντεργατικών επιλογών της ΕΕ, που στοχεύουν στην ισχυροποίηση του καπιταλιστικού συστήματος. Και επειδή όλοι αυτοί οι αντιδραστικοί μηχανισμοί αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, αξιοποιούν αυτήν την περίοδο το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μας θέλουν όλους ενσωματωμένους, νομοταγείς, καθεστωτικούς. Μας επιτρέπουν άντε να συμμετέχουμε μέχρι το Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα που θα απορρίπτουμε το παρελθόν. Μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε μαζί τους στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, μαζί με τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, για να προωθούμε την ταξική συνεργασία.

Αλλά να καταδικάσουμε τους κομμουνιστές! Να εγκαταλείψουμε τις ταξικές μορφές αγώνα! Να μην απαιτούμε ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος!

Σε μια περίοδο, λοιπόν, λυσσασμένης επίθεσης σε βάρος όλων των εργατικών δικαιωμάτων, η προσπάθεια παρεμπόδισης της ελεύθερης πολιτικής δράσης των πολιτικών δυνάμεων, που πρωτοστατούν στην οργάνωση της συνεπούς εργατικής αντεπίθεσης, βλάπτει συνολικά την Εργατική Τάξη. Υπονομεύει τους αγώνες της. Υπονομεύει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Παρεμβάλλει δυσκολίες στο ρόλο και το συντονισμό των ταξικών δυνάμεων στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΠΑΜΕ απαιτεί να πεταχτεί στον σκουπιδοτενεκέ η απόφαση αυτή και καλεί την εργατική τάξη να τιμά και να αξιοποιεί την ηρωική ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος για την απελευθέρωσή της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης».

Κάλεσμα της ΠΟΑΟ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων καλεί τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού στα Προπύλαια, στο συλλαλητήριο ενάντια στο μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, με προσυγκέντρωση στις 6μ.μ. μπροστά στην Εθνική Βιβλιοθήκη (Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους).

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στους ανταποκριτές ελληνικού και ξένου Τύπου, με θέμα το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» αύριο, Τετάρτη 18 Γενάρη, στις 12.30 το μεσημέρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ