ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣTH ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Κρεμμύδας
Δημήτρης Κρεμμύδας
Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΛΑ, ο οποίος πέθανε στις 26 Δεκέμβρη 2005 και αντί για στεφάνι στον τάφο του προσφέραμε 450 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μενεμένης, για την οικονομική εξόρμηση.

Φώτης, Γιώργος, Αναστασία και Ευστρατία Μαρλά

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου προσφέρω 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Χρήστος Τελειώνης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και για την ονομαστική γιορτή του προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Βότση» Καλαμαριάς 100 ευρώ.

Πελαγία Παπαθανασίου

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΑ η οικογένειά του από τη Νάουσα πρόσφερε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νάουσας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μανούλας και γιαγιάς ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 18 Δεκέμβρη 2005, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου.

Τα παιδιά της Κώστας - Νίκη, Σταύρος - Μαριέττα

Τα εγγόνια Ηρώ, Νίκος, Ευγενία

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΡΡΗ, η κόρη του προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟ Αντίκυρας, για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του συναδέλφου, και φίλου ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ στελέχους του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος ο Γιάννης και η Σταυρούλα Μαστρακούλη πρόσφεραν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Δημήτρης Φλώρος
Δημήτρης Φλώρος
* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ και ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ, η οποία πέθανε στις 27 Δεκέμβρη 2005, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Βότση» Καλαμαριάς.

Τα παιδιά τους Αλέκος, Γιώργος, Ελένη, Δήμητρα

Τα εγγόνια τους Ειρήνη, Σοφία, Κωνσταντίνα

  • Στη μνήμη των οικογενειακών φίλων μας Κώστα και Ειρήνης Παναγιωτίδου, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Βότση» Καλαμαριάς.

Στα παιδιά τους Αλέκο, Γιώργο, Ελένη, Δήμητρα και στα εγγόνια τους Ειρήνη, Σοφία και Κωνσταντίνα θερμά συλλυπητήρια.

Σούλα και Κώστας Χάρης

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης νύφης μου ΠΑΡΘΕΝΑΣ Ι. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ, η οποία «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας και άφησε μεγάλο κενό σε όλους μας, προσφέρω 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, με την ευχή να πετύχει η προσπάθεια ανασυγκρότησης της υποδομής του.

Κοσμάς Φουντουκίδης

* * *

Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΜΑΡΩ ΤΟΚΑΛΙΔΟΥ από κοντά μας, στα 91 χρόνια της. Από μικρή έζησε την ιστορία του 20ού αιώνα. Παιδάκι με την προσφυγιά της Μικρασιατικής φρίκης, η Κατοχή τη βρήκε στον τρίλοφο Πιερίας, με τον Κοινοτάρχη άντρα της και τα τέσσερα μικρά παιδιά. Ο πατέρας μας έφυγε στο βουνό, για να μην τον υποχρεώσουν οι κατακτητές να συνεργαστεί μαζί τους, ως πρόεδρος της Κοινότητας. Η μάνα μας πιεζόταν συχνά για να προδώσει τον άντρα της. Πέρασε από Στρατοδικείο και αναγκάστηκε να ξεριζωθεί και πάλι γιατί την απειλούσαν διαρκώς. Ο αγώνας της συνεχίστηκε ως τα βαθιά γεράματά της.

Στην αιώνια μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης.

Η κόρη της Αλίκη, ο γαμπρός της Νίκος Αθουσάκης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των αγαπημένων φίλων μας, μελών του ΚΚΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ (Ντίνας) ΚΡΕΜΜΥΔΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ (Μίμη) ΚΡΕΜΜΥΔΑ, καθώς επίσης στη μνήμη του αξέχαστου φίλου ΔΗΜΗΤΡΗ (Μίμη) Θεοφάνη ΡΑΠΤΗ, ο οποίος ήταν καθοδηγητής μου στην Κατοχή, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Παναγιώτης Π. Πετρούνιας

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗ, μέλους του ΚΚΕ η μητέρα του Αθηνά και οι αδελφές του Στάμω και Αριάννα πρόσφεραν στην οικονομική εξόρμηση 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αργοστολίου.

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΤΙΤΟΥ ΒΑΝΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ και ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΖΙΒΡΑ ο Μήτσος Αντωνάτος πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Αργοστολίου, 100 ευρώ, ως δεύτερη δόση, για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της αδελφής του ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΧΛΑΠΑΝΙΔΑ, η οποία πέθανε πρόσφατα, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου για την οικονομική εξόρμηση.

Η οικογένειά του

* * *

Με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του συνεπούς επαναστάτη, υπερασπιστή των λαϊκών δικαίων και θεμελιωτή του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, της ΕΣΣΔ, που η ανάπτυξή της ως τα μέσα της δεκαετίας του '50 καταπτόησε τον ιμπεριαλισμό, προσφέρω 50 ευρώ για να συνεχιστεί η προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ για να επικρατήσει επιτέλους ο σοσιαλισμός.

Γιάννης Ρώτας ΚΟΒ ΥΠΑ

* * *

Φωτ. 2

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στη μάχη της Αράχοβας στις 3 Αυγούστου 1947.

Ο πρώτος εξάδελφός του ΝΙΚΟΣ ΑΥΓΕΡΙΚΟΣ (Αραχωβίτης), επίσης μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ,- «έπεσε» στη μάχη της Αμφισσας τον Οκτώβρη του 1947.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη τους προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Ηλίας Φλώρος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ, άξιου τέκνου του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η αδελφή του Παρασκευή

* * *

Στις 14 Γενάρη η ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος» -Κολωνού έκοψε την πίτα. Μέλη του ΚΚΕ, και οπαδοί του συγκέντρωσαν και πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση, 210 ευρώ στη μνήμη των ΒΑΣΙΛΗ ΖΑΦΕΙΡΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΧΛΑ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΜΠΑΝΗ.

Ο σ. Κίμωνας εκ μέρους του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, πρόσφερε 20 ευρώ στη μνήμη των ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΣΗ και ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΜΠΑΝΗ.

* * *

Στη μνήμη της ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΙΔΕΡΗ μέλους του ΚΚΕ η Μαρία Ματίς προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

Γιάννης Γιαννέζος
Γιάννης Γιαννέζος
Ντίνα Κρεμμύδα
Ντίνα Κρεμμύδα
Θανάσης Βόρης
Θανάσης Βόρης
Θανάσης Παπαθανασίου
Θανάσης Παπαθανασίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
* * *

φωτ

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΒΛΑΧΑΚΗ σύντροφου -σύντεκνου και φίλου η οικογένεια Χρήστου Μποσμή προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, αντί για στεφάνι, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

* * *

φωτ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης. Επίσης, προσφέρω 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» που ήταν τακτικός αναγνώστης του.

Αννα Σαββίδου

* * *

φωτ 2

Στη μνήμη των αδελφών μας ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑΣ και ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΝΙΚΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Καθώς και των συγχωριανών μου από την Αγ. Βαρβάρα Βέροιας: ΤΑΡΑΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ (Σαμιώτη), ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ (Γόλη) Αξιωματικοί του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν σε μάχες το 1947. Τους ΒΟΒΟΛΗ ΚΩΣΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟ, ΜΠΑΤΣΙΛΑ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΣΙΑΤΣΗ ΑΝΤΩΝΗ, ΤΣΙΑΤΣΗ ΓΙΩΡΓΟ, ΤΣΙΟΥΝΤΑ ΣΤΕΡΓΙΟ, ΚΑΡΑ ΛΕΥΤΕΡΗ και τον πατέρα μας ΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟ, που σφαγιάστηκαν από απόσπασμα του παρακράτους το 1946, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ροτόντας 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Δίκογλου Χρήστος, Δίκογλου Κυριακή

* * *

φωτ 2

Ο ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γεωργίου, αγωνιστής της ΕΑ, μέλος του ΚΚΕ, έφυγε από τη ζωή το Μάη του 1992. Αντάρτης στον ΕΛΑΣ, πιάστηκε στα 1946 και καταδικάστηκε σε θάνατο. Εμεινε 11 χρόνια στις φυλακές (Κέρκυρας, Μεσολογγίου και στο στρατόπεδο της Γιάρου), με αποτέλεσμα να κλονιστεί σοβαρά η υγεία του. Απολύθηκε στα 1957 και συνέχισε τη δράση του από τις γραμμές της ΕΔΑ. Αργότερα μετανάστευσε στη Σουηδία. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ
Ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Σωκράτη (Μίχας), αδελφός μου, μέλος του ΚΚΕ από το Κιλκίς. Στην κατοχή μέλος της Εθνικής Πολιτοφυλακής και στην ΕΠΟΝ. Αξιωματικός της σχολής του ΓΑ του ΔΣΕ, πήρε μέρος σε μάχες στο Μπέλες, στα Κρούσια, Γουμένισσα. Το 1947 τραυματίστηκε. Το 1948 σκοτώθηκε σε ηλικία 23 χρόνων.

Στην ακριβή μνήμη των αγαπημένων μου προσώπων προσφέρω στο ΚΚΕ 220 ευρώ, στην ΕΑ 20 και στο «Ρ» 30 ευρώ.

Κουρτίδου Χιόνη

* * *

φωτο 2

Στη μνήμη της μητέρας και γιαγιάς ΦΑΝΗΣ ΓΚΕΚΑ και του πατέρα μας ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΚΕΚΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μαχητών του ΔΣΕ, πολιτικών προσφύγων στη Βουλγαρία, και του θείου μας ΝΙΚΟΥ ΓΚΕΚΑ, αντιστασιακού και μαχητή του ΔΣΕ που έφυγε την περασμένη άνοιξη προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Χρήστος Γκέκας, η σύζυγός του, τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΩΚΡΑΤΗ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ και στη μνήμη του συντρόφου ΦΛΩΡΑΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Ν. Κόσμου το ποσό των 60 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ.

Οδυσσέας Μοσχοβίτης

* * *

Στη μνήμη των 16 συναγωνιστών μου από το Μεταξοχώρι Κιλκίς, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Νικηφορίδη Συκεές 25 ευρώ στο ΚΚΕ ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους συγχωριανούς μου, 6 του ΕΛΑΣ και 10 του ΔΣΕ.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Μίσιας)
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Μίσιας)
Ο συγχωριανός τους Φωτιάδης Χαράλαμπος

* * *

Στη μνήμη των τριών αδελφών της ΚΟΥΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ, του ΒΑΣΙΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, προσφέρω 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλαμαριάς.

Σοφία Χρυσοπούλου - Ελευθεριάδου

ΠΑΡΘΕΝΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΓΚΕΚΑ ΦΑΝΝΗ
ΓΚΕΚΑ ΦΑΝΝΗ
ΓΚΕΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΓΚΕΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ευχαριστήριο

Ευχαριστώ το προεδρείο της ΟΓΕ, τις συντρόφισσες και συντρόφους για τη συμμετοχή τους στο βαρύ πένθος μου για την «απώλεια» του αγαπημένου ανιψιού μου.

Σάββα, «χάθηκες» στα 16 χρόνια σου.

Στέλλα Κοτρουκόη

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό και θείο

ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

κηδεύουμε αύριο ΠΕΜΠΤΗ 19/1/2006 και ώρα 4 μ.μ. από τον ιερό ναό του Κοιμητηρίου Νέας Φιλαδέλφειας (Κόκκινος Μύλος).

Η σύζυγος: Ελένη. Ο υιός: Αλέξανδρος. Τα αδέλφια: Χαράλαμπος και Καίτη Γιαννοπούλου, Βούλα και Ιωάννης Δούβας. Τα ανίψια: Γιώργος, Δήμητρα, Φρατζέσκα. Οι λοιποί συγγενείς.

Θάνατος αγωνιστή

Εφυγε ξαφνικά χτες, Τρίτη 17.1.2006, ο αγωνιστής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

μέλος του ΚΚΕ,

και κηδεύεται σήμερα από το Νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας στις 2.00 μ.μ.

Η οικογένειά του

Στη μνήμη του αγαπημένου τους θείου και συντρόφου τα ανίψια του Βασίλης και Στέλλα Δασκαλάκη προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ