ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απορριφθεί απ' το λαό η προτεινόμενη αντιδραστική αναθεώρηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την ομιλία του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος:

«

Ο λαός πρέπει να απορρίψει την προτεινόμενη από την κυβέρνηση αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση, και να καταδικάσει τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ.

Το βασικό κίνητρο της επιδιωκόμενης από την κυβέρνηση νέας αναθεώρησης του Συντάγματος είναι η ανταπόκρισή της στις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας, για ένα γενικό νομοθετικό πλαίσιο που θα εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντά της, καθώς επίσης την προσαρμογή του στα νέα αντιδημοκρατικά και αντιλαϊκά νομοθετήματα και μέτρα της ΕΕ.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ για "τολμηρή αναθεώρηση του Συντάγματος" εκφράζει τη συναίνεση και την πίεσή του για μια πιο αντιδραστική αναπροσαρμογή.

Στόχος τους είναι να αφαιρεθεί κάθε διάταξη που έχει απομείνει από την προηγουμένη αναθεώρηση, που έκαναν σχεδόν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και εμποδίζει έστω και ελάχιστα την απελευθερωμένη δράση του κεφαλαίου και το προχώρημα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Επιδιώκουν:

  • Να ανοίξουν διάπλατα τη μισανοιγμένη πόρτα στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
  • Να παραδώσουν ολοκληρωτικά το περιβάλλον στην επιχειρηματική δράση.
  • Να ενισχύσουν την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Να ελέγξουν το πλαίσιο δράσης και λειτουργίας των Κομμάτων, με εργαλείο την κρατική χρηματοδότηση, στα πρότυπα λειτουργίας των Κομμάτων της ΕΕ.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συναινέσει.

Το Σύνταγμα χρειάζεται ριζική αναθεώρηση, μα στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που επιδιώκουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να κατοχυρώνει τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας και όχι τη μεγαλύτερη κυριαρχία του κεφαλαίου.

Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να αποδυναμώσουν τα κόμματα που πασχίζουν για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Να δυναμώσουν την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια και στην αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος. Με ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκή συμμαχία για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ