ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στήριξη κάθε κινηματικής προσπάθειας κατά των ναρκωτικών

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με την αντιπροσωπεία του ΕΣΥΝ
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με την αντιπροσωπεία του ΕΣΥΝ
Στήριξη σε κάθε μαζική και κινηματική δραστηριότητα για την πρόληψη, αλλά και την καταπολέμηση των αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, έδωσε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), καθώς το πρόβλημα «πλέον είναι ένας κίνδυνος που αγκαλιάζει τους πάντες, κανείς δε μένει αλώβητος και πρώτα απ' όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης». Να σημειωθεί ότι το ΕΣΥΝ ήταν ο πρώτος φορέας πρωτογενούς πρόληψης και η χτεσινή συνάντηση αποτελεί μέρος ενός κύκλου συναντήσεων με εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με την Αλ. Παπαρήγα βρέθηκαν η πολιτική μείωσης της βλάβης που εφαρμόζεται και με το προωθούμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Η αντιπροσωπεία του ΕΣΥΝ διατύπωσε την αντίθεσή της, καθώς σ' αυτό το ΠΔ προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ιδιωτικοποίηση της πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης. Παράλληλα, το ΕΣΥΝ εξέφρασε την αντίθεσή του στη μεθοδευμένη προσπάθεια να ψυχιατρικοποιηθεί το πρόβλημα των ναρκωτικών, θεωρώντας, δηλαδή, πως οι χρήστες είναι «άρρωστοι» στα πλαίσια μιας «χρόνιας υποτροπιάζουσας νόσου». Πλούσιος διάλογος αναπτύχθηκε γύρω από μια σειρά αντιδραστικές και επικίνδυνες αντιλήψεις που πλασάρονται ως «πρωτοποριακές», όπως είναι ο διαχωρισμός «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών, συμβάλλοντας στη διόγκωση του προβλήματος.

«Η κοινωνική συμπεριφορά, η προσωπικότητα ενός νέου ανθρώπου ψυχιατρικοποιείται με στόχο τον κοινωνικό έλεγχο και μια ιδιότυπη κοινωνική καταστολή. Τα ναρκωτικά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που πλήττει την εργατική τάξη και προσπαθούμε να αναδείξουμε τα αίτια, όπως είναι η ανεργία, η σχολική διαρροή που σχετίζονται άμεσα με τα ναρκωτικά», επισήμανε ο Ηλίας Μιχαλαρέας, πρόεδρος του ΕΣΥΝ.

«Πρέπει να κρατηθεί το θέμα ανοιχτό σε όλους τους φορείς. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε. Καταστρέφονται ηλικίες που είναι χρήσιμες και απαραίτητες. Το Κόμμα και η ΚΝΕ θα έπρεπε να έχουν βοηθήσει περισσότερο, έχουμε κάνει λιγότερα απ' όσα θα μπορούσαμε», είπε η Αλ. Παπαρήγα, εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος σε κάθε προσπάθεια και δραστηριότητα του ΕΣΥΝ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Η επίσκεψη του ΕΣΥΝ στο ΚΚΕ λειτούργησε για μας πολύ σημαντικά και όχι μόνο ενημερωτικά. Μας ανέπτυξαν τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις και αντιδράσεις τους για το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο ιδιωτικοποιεί την πρόληψη και τη θεραπεία απεξάρτησης και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για διαχωρισμούς, για εμπορευματοποίηση και για διάδοση επικίνδυνων αντιλήψεων που αντί να σταματούν τα ναρκωτικά τα διαδίδουν. Η επίσκεψη λειτούργησε και σαν μια καμπάνα, θα έλεγα, υπενθύμισης ότι το ΚΚΕ έχει την υποχρέωση να κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Δεν αρκεί, δηλαδή, να έχουμε καλές και σωστές θέσεις για τα ναρκωτικά. Υπάρχει ανάγκη το Κόμμα και η ΚΝΕ με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλλουμε και να στηρίζουμε τις μαζικές και κινηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται για την πρόληψη και κατά των ναρκωτικών, καθώς και για τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Ετσι, λοιπόν, θα ήθελα για άλλη μια φορά να πω ότι πιστεύω οι πράξεις μας από δω και μπρος να είναι πολύ πιο δυναμικές και από τα ίδια μας τα λόγια».

Αλληλεγγύη στην ΚΕΝ Τσεχίας

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο http://4ksm.kke.gr

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η συγκέντρωση υπογραφών αλληλεγγύης στον αγώνα της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, που απειλείται με απαγόρευση στις 4 Μάρτη, αν δε συμμορφωθεί με τις απειλές του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας να αλλάξει το Πρόγραμμα και το Καταστατικό της και να απαλείψει την προβολή «της ταξικής πάλης, του μαρξισμού - λενινισμού και της επανάστασης».

Ηδη, χτες βράδυ, οι υπογραφές στην ιστοσελίδα http://4ksm.kke.gr είχαν ξεπεράσει τις 1.200 από 33 χώρες όλου του κόσμου, όπου προστέθηκε η Μπούρκινα Φασο, η ΠΓΔ Μακεδονίας, η Αργεντινή και η Πορτογαλία.

Χτες, την έκκληση ενίσχυσαν με την υποστήριξή τους ο ΓΓ του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας Τζ. Λόουρι, ο ΓΓ του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών Τζ. Ντελιμπέρτι και πολλά άλλα στελέχη, το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Ιταλών Κομμουνιστών Μ. Ρίτσι, ο Αυστριακός βουλευτής Ε. Κάλτενεγγερ, ο Ουκρανός βουλευτής Α. Πολίτ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, Γ. Χουρμουζιάδης και καθηγητής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, Τ. Τσιόγγας και Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λάρισας, και Ν. Γκατζής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με τη Σλοβακία, πολλά στελέχη του ΚΚ Ουκρανίας, 63 μέλη της Εθνικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας και άλλα στελέχη του κόμματος και της νεολαίας, η οργάνωση «Κοριέντε Ρόχα» της Ισπανίας, η ΚΝ Ολλανδίας, η ΚΝ Ουκρανίας και η Ομοσπονδία Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας.

Ακόμα, την υποστήριξή τους εξέφρασαν 32 καθηγητές Πανεπιστημίου από τη Βραζιλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ουκρανία, τη Σουηδία, 68 δικηγόροι από Βέλγιο, Ισπανία και Ελλάδα, 45 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ελλάδα.

Επίσης, στις οργανώσεις και τις κινήσεις προστέθηκαν η ΚΝ Καναδά, η οργάνωση νεολαίας «Κομμουνιστικές κολεκτίβες» από την Ισπανία, η αντιπολεμική Ιταλική κίνηση «Φόρουμ ενάντια στον Πόλεμο», η Βελγική οργάνωση «Ιατρική για το λαό», το Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών «Πούντο Κριτικό» από την Ιταλία, το πολιτιστικό κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ» από την Τουρκία, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ Α. Μάρντερ, η Τ. Γιάμπροβα εκδότης του περιοδικού «Μαρξισμός και σύγχρονος κόσμος», ο Τηλέμαχος Λουγγής πρόεδρος του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης, ο Γ. Ντούπης, μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας. Και, φυσικά, υπογράφουν πολλοί εργάτες, άνεργοι, αγρότες, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι από όλες τις χώρες.

Συνέντευξη Τύπου για τις τοπικές εκλογές

Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, με θέμα τις τοπικές εκλογές του Οκτώβρη του 2006.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», στις 12 το μεσημέρι. Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Συμμετέχουν, επίσης, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Ο Κεμάλ Οκουγιάν στον «902 TV»

Παρακολουθήστε σήμερα Σάββατο στην τηλεόραση του «902», στις 17.30 την εκπομπή «Ματιές στον κόσμο». Η Αννα Μπαλλή συζητά με τον ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν για την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ