ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
Συνεργασία με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ δεν μπορεί να υπάρχει

Δήλωση του δημάρχου Καρδίτσας, με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού και αθηναϊκού Τύπου

Παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας του στις τοπικές εκλογές με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, κάποιοι στην Καρδίτσα - όπως και αλλού - επιμένουν στην τακτική του αποπροσανατολισμού και της παραπλάνησης, με πολλαπλούς στόχους:

-- Επιχειρούν ν' αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση για τις τοπικές εκλογές από τα ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα, στα πρόσωπα και στα «πόστα», για να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική που εφαρμόζεται και μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε υποχείριο των κυβερνήσεων και υπηρέτη του κεφαλαίου.

-- Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις συνεργασίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κι αυτό, όπως τα άλλα κόμματα, άλλα λέει δημοσίως και άλλα πράττει υπογείως, για να «θολώσουν τα νερά» και να δημιουργήσουν συγχύσεις.

-- Βιάζονται να εκβιάσουν καταστάσεις και να προκαθορίσουν τις εξελίξεις, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν για την εξυπηρέτηση πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων, όπου, όπως κι όταν χρειαστεί.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής αθηναϊκά και τοπικά ΜΜΕ αναπαράγουν «πληροφορίες» για συνεργασία ΚΚΕ - ΝΔ στο Δήμο Καρδίτσας. Ομως, οι καθαρές και κρυστάλλινες θέσεις του ΚΚΕ δεν επιδέχονται παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις και ματαίως κοπιάζουν οι διάφοροι «καλοθελητές».

Ο Χρ. Τέγος

Σε δήλωσή του, σχετικά με τα δημοσιεύματα, ο Χρήστος Τέγος, δήμαρχος Καρδίτσας, επισημαίνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αθηναϊκός Τύπος και μερίδα του επαρχιακού Τύπου ασχολούνται, μ' αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, με το ζήτημα "συνεργασίας" στο Δήμο Καρδίτσας του ΚΚΕ με τη ΝΔ. Ολοι, πλέον, γνωρίζουν την πολιτική θέση του ΚΚΕ, στο οποίο είμαι στέλεχος, που είναι σαφής, από καιρό διατυπωμένη, αλλά και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Συνεργασία με τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ δεν μπορεί να υπάρχει, αφού οι θέσεις του ΚΚΕ και στα ζητήματα της ΤΑ είναι ριζικά αντίθετες με τα παραπάνω κόμματα.

Εδώ και χρόνια στο χώρο της ΤΑ συγκρούονται δύο πολιτικές. Η μία θέλει την ΤΑ να υπερασπίζεται τον διεκδικητικό της χαρακτήρα, να αντιστέκεται και να μην επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, να έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, ουσιαστικές αρμοδιότητες και να είναι κοντά στους αγώνες των εργαζομένων. Η άλλη θέλει τους δήμους να είναι μοχλοί διεκπεραίωσης των κυβερνητικών και ευρωπαϊκών εντολών, να εφαρμόζουν, πιστά, μέτρα με τα οποία αφαιρούνται κοινωνικές κατακτήσεις, να ιδιωτικοποιούν ολόκληρους τομείς λειτουργίας της, να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες αποκλειστικής ευθύνης του κράτους στη λογική της ανταποδοτικότητας.

Εμείς υπερασπιζόμαστε την πρώτη άποψη και γι' αυτό καλούμε και σ' αυτές τις εκλογές, τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες που καθημερινά βιώνουν τις συνέπειες των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στην περιοχή μας, να πλαισιώσουν τη νέα μας προσπάθεια που κάνουμε για ένα δήμο δίπλα στους εργαζόμενους και όχι μέσο για δικομματική αντιπαράθεση και φορέα υλοποίησης αντιλαϊκών επιλογών.

Σ' αυτή μας την προσπάθεια, σ' αυτή τη συσπείρωση και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν ν' αγωνιστούμε μαζί και, βέβαια, χωρίς να τους ζητάμε "πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων"».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ