ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
Σελ. /40
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ: 4΄ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΡΓΟ: «Ανέγερση προκατασκευασμένων κτιρίων (ΠΡΟ ΚΑΤ) και εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, για τη στέγαση των α)Τ.Σ.Φ. - Α.Σ. Τρίγλιας Χαλκιδικής και β) Α.Τ. Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης / Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

Διακηρύσσει

Τη με ανοιχτή δημοπρασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «Ανέγερση προκατασκευασμένων κτιρίων (ΠΡΟ ΚΑΤ) και εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, για τη στέγαση των α) Τ.Σ.Φ. - Α.Σ. Τρίγλιας Χαλκιδικής και β) Α.Τ. Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής», προϋπολογισμού δημοπράτησης: 1.374.000,00 Ευρώ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), που θα διεξαχθεί με το σύστημα προσφοράς με ελεύθερη συμπλήρωση τιμολογίου του άρθρου 4 παρ. 4 περίπτ. δ του Ν. 1418/84 και του άρθρου 9 του ΠΔ 609/85, για το μέρος των εργασιών που αποτιμώνται με κατ' αποκοπήν τιμήματα, σε συνδυασμό με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης και έλεγχο ομαλότητας του άρθρου 4 παράγραφος 4 περίπτ. β του Ν. 1418/84 και του άρθρου 7 του Π.Δ. 609/85, για το μέρος των εργασιών που αποτιμάται με τιμές μονάδος, σύμφωνα με α) τις διατάξεις των ν. 1418/84 και 3263/2004 και των κανονιστικών πράξεων (προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών (αποφάσεων) που εκδόθηκαν προς εκτέλεσή τους και β) τους όρους της Διακήρυξης και Καλεί: τους ενδιαφερόμενους εργολήπτες να υποβάλλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του ως άνω έργου.

- Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υ.Δ.Τ. (Π. Κανελλοπούλου 4 - ΑΘΗΝΑ) τη 13/3/2006 με ώρα λήξης επίδοσης προσφορών 10:00 π.μ. από την επιτροπή του διαγωνισμού. Αν για οποιοδήποτε σοβαρό λόγο η δημοπρασία δε διεξαχθεί την ημέρα αυτή, τότε θα διεξαχθεί τη 16/3/2006 με ώρα λήξης επίδοσης προσφορών 10:00 π.μ. στον ίδιο χώρο.

- Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν:

- Για οικοδομικά στην 1η, 2η και 3η τάξη και ηλεκτρομηχανολογικά στην 1η, και 2η τάξη ανεξαρτήτως νομού που έχουν έδρα οι εργοληπτικές επιχειρήσεις ή νομού που αναφέρεται στη βεβαίωση εγγραφής της εργοληπτικής επιχείρησης στο ΜΕΕΠ ως δεύτερου νομού.

- Για οικοδομικά στην 1η, 2η και 3η τάξη και ηλεκτρομηχανολογικά στην 1η, 2n και 3η τάξη για τις εργοληπτικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα το νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ή ο δεύτερος νομός που αναφέρεται στη βεβαίωση εγγραφής της εργοληπτικής επιχείρησης στο ΜΕΕΠ είναι ο πιο πάνω νομός.

β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.

γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

2. Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 2 παρ. 7 του π.δ. 609/85 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία), υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου και υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 609/85. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη του ΜΕΕΠ για έργα κατηγορίας Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών, με τις προϋποθέσεις της παρ. 42 του άρθρου 16 του ν. 1418/84, όπως ισχύει (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).

- Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν από κάθε διαγωνιζόμενο εγγυήσεις συμμετοχής συνολικού ποσού 21.800,00 ευρώ, που απευθύνονται στο «Υπουργείο Δημόσιας Τάξης / Α.Ε.Α.» και θα παρέχονται όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 23 του Π.Δ. 609/85. Εφόσον ο προσφέρων/ διαγωνιζόμενος είναι κοινοπραξία εργοληπτικών επιχειρήσεων, οι εγγυήσεις θα είναι κοινές υπέρ όλων των μελών της κοινοπραξίας. Οι εγγυητικές επιστολές, θα είναι χωρίς χρονικό περιορισμό ισχύος ή θα ισχύουν το λιγότερο για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης. (Αρθρο 23 του Π.Δ. 609/85 όπως ισχύει).

- Το έντυπο οικονομικής προσφοράς, που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους και τα τεύχη δημοπράτησης, διατίθενται από το 4ο Τμήμα Κτιρίων της Δ/νσης Τεχνικών / ΑΕΑ, οδός Π. Κανελλοπούλου 4 ΑΘΗΝΑ, τηλ.: 210 6977.534. Τα στοιχεία αυτά χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους, εφόσον ζητηθούν τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες πριν την ημέρα υποβολής των προσφορών (χωρίς να προσμετράται η ημέρα του διαγωνισμού) και χορηγούνται το αργότερο εντός της επομένης εργάσιμης ημέρας από την υποβολή της αίτησης χορήγησης.

Για την παραλαβή των τευχών οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε εκατόν ογδόντα (180) ΕΥΡΩ.

Κάθε διαγωνιζόμενος, μπορεί να υποβάλει μόνο μία οικονομική προσφορά σε μοναδιαίο αριθμημένο και σφραγισμένο έντυπο της Υπηρεσίας το οποίο παραλαμβάνει με ευθύνη του ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος ή εξουσιοδοτημένο άτομο. Τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου στην οικονομική προσφορά πρέπει να ταυτίζονται απόλυτα με τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου που παρέλαβε το έντυπο της οικονομικής προσφοράς και τα τεύχη. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της οικονομικής προσφοράς, μπορεί αυτό να αντικατασταθεί από την Υπηρεσία, με νέο σφραγισμένο ταυτάριθμο έντυπο με την ένδειξη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ», μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου που θα υποβληθεί μέχρι δύο (2) εργάσιμες ημέρες πριν την ημέρα υποβολής των προσφορών (χωρίς να προσμετράται η ημέρα του διαγωνισμού).

- Σύμφωνα με την αριθμ. Πρωτ.: Δ17α/04/144/ΦΝ 440 από 30-9-2005 απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, πρέπει:

1) Οι διαγωνιζόμενοι και σε περίπτωση Κ/Ξ τουλάχιστον ένα μέλος αυτής, να έχουν εμπειρία στην κατασκευή προκατασκευασμένων κτιρίων με τη μέθοδο της βαρειάς προκατασκευής, κατά το χρονικό διάστημα 1999 έως 2005, που θα αποδεικνύεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό καλής εκτέλεσης του φορέα κατασκευής, όπου θα βεβαιώνεται το έργο, η αξία και ο χρόνος εκτέλεσής του και ότι αυτό εκτελέστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής και μέσα στα εγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

2) Προ της υπογραφής της σύμβασης, ο προσωρινός ανάδοχος, αν δε διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα κατασκευής προκατασκευασμένων στοιχείων, πρέπει να υποβάλει συμβολαιογραφική πράξη συνεργασίας με εργοστασιακή μονάδα κατασκευής τέτοιων στοιχείων.

- Τα έξοδα δημοσίευσης βαρύνουν τον ανάδοχο.

Αθήνα: 21/2/2006

Ο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

BYPΩN ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ