ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανέλαβε τις ευθύνες του

Eurokinissi

Την ευθύνη για την κακή πορεία της ομάδας, ανέλαβε - κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου - χτες, ο Σάντος. Με έναν τρόπο πάντως που «κραύγαζε» ότι δεν πιστεύει απόλυτα τα λεγόμενά του και απλά τα αναφέρει έτσι γιατί πρέπει: «Αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Το έχω ξαναπεί. Ο κυβερνήτης είναι ο προπονητής. Οταν κερδίζουμε, κερδίζουν όλοι, όταν χάνουμε, η ευθύνη είναι του κυβερνήτη, αυτός είμαι εγώ, άρα η ευθύνη είναι δικιά μου. Οταν κερδίζουμε, μοιράζω το μερίδιο, όταν χάνουμε είναι όλο δικό μου»...

Παρ' όλα αυτά ήταν κατηγορηματικός, για το ενδεχόμενο παραίτησης: «Οχι, ούτε κατά διάνοια που το σκέφτομαι. Αλλο το "αναλαμβάνω την ευθύνη" που είναι υποχρέωσή μου και άλλο να φεύγω μακριά από τις ευθύνες μου. Δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου». Οσο για την αιτία της πτώσης; Την απέδωσε στην πίεση και το άγχος αλλά δεν ξεκαθάρισε ποιος έχει τον ρόλο - ευθύνη της σωστής διαχείρισής τους. Απλά επισήμανε τα αυτονόητα ότι δηλαδή «χειρότερος εχθρός είναι τα νεύρα. Χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία, θέληση και αποφασιστικότητα».

Επεσήμανε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και πως τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι «σαν οκτώ τελικοί. Πρέπει να τα κερδίσουμε». Πρόσθεσε ότι στόχοι παραμένουν η δεύτερη θέση και η κατάκτηση του κυπέλλου, με την υλοποίηση των οποίων, αυτοί που τώρα αμφισβητούν «οι ίδιοι θα μας επευφημούν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο». Επίσης συμφώνησε ότι η ΑΕΚ δεν αποδίδει καλά αλλά διαφώνησε πως κάνει τις χειρότερες εμφανίσεις της 15ετίας (όπως υποστηρίζουν ορισμένοι). Και αφού αναγνώρισε ότι η τρίτη θέση πέρυσι ήρθε «με ένα τρόπο όχι φυσιολογικό», ισχυρίστηκε πως φέτος «έχουν γίνει καλύτερα παιχνίδια από πέρυσι».

ΠΑΟΚ - ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ
«Πληρώνει τα λάθη του»

Ξεκάθαρος αλλά και επιθετικός με τους προκατόχους του παρουσιάστηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι θα είναι απόλυτος σε θέματα πειθαρχίας και υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής οι παίκτες του Δικεφάλου δεν πιέζονταν από τους προπονητές τους: «Αν δεν εκπαιδεύσεις το παιδί σου σωστά, αν δεν το τιμωρήσεις τη σωστή στιγμή, δε θα γίνει καλός μαθητής, δε θα πάρει το σωστό δρόμο. Μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ κανένας δεν πίεζε τους παίκτες, όλοι ξέρατε τι γινόταν στα αποδυτήρια. Πληρώνει τώρα ο ΠΑΟΚ, λάθη του παρελθόντος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντουμιτρέσκου.

Ο Ρουμάνος έγινε πιο σαφής στη συνέχεια: «Αν βρείτε τον προπονητή-μάγο για ν' αλλάξει τα πάντα σε μια νύχτα, βάλτε τον εδώ. Θέλω να χτίσω μια ανταγωνιστική ομάδα, που να παίζει χωρίς κόμπλεξ σε κάθε γήπεδο. Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που δούλεψαν εδώ, βλέπω όμως ελλείψεις. Οταν χτίζεις ένα σύστημα, χρειάζεται χρόνο για ν' αποδώσει. Σε δυο ματς δεν μπορεί η ομάδα να αποκτήσει αυτοματισμούς. Οποιος ξέρει από ποδόσφαιρο, βλέπει ότι υπάρχουν αλλαγές στον ΠΑΟΚ, που έχουν να κάνουν με την οργάνωση και την πειθαρχία. Δεν κατηγορώ κανέναν, δεν είναι στο χαρακτήρα μου, είναι εύκολο, όμως, να το δει κανείς στο γήπεδο. Πρέπει να κερδίζουμε με κόσμο ή όχι, με Ζαγοράκη ή όχι».

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Σήμερα κληρώνει

Θριαμβευτική ήταν η πρόκριση για Μίλαν, Μπενφίκα και Λιόν στη φάση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μιλανέζοι κέρδισαν άνετα 4-1 την Μπάγερν στο Σαν Σίρο, οι Λουζιτανοί του Γιώργου Καραγκούνη 2-0 στο Ανφιλντ την πρωταθλήτριας Ευρώπης Λίβερπουλ και η Λιόν 4-0 στη Γαλλία την Αϊντχόβεν. Αμφίρροπο ήταν το ματς στο Χάιμπορι του Λονδίνου, όμως η Αρσεναλ κατάφερε να αντέξει την πίεση της Ρεάλ, πήρε το πολύτιμο 0-0 και θα είναι σήμερα στην κληρωτίδα του θεσμού στην Ελβετία. Σε εκκρεμότητα είναι το παιχνίδι Ιντερ - Αγιαξ, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη με τους Ιταλούς να έχουν το προβάδισμα, αφού στο πρώτο ματς είχαν πάρει ισοπαλία 2-2 στο Αμστερνταμ.

ΒΟΛΕΪ
Συνεπής στο ραντεβού

Συνεπής στο ραντεβού του με τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις παρέμεινε ο Ηρακλής. Το βράδυ της Τετάρτης ο «γηραιός» εξασφάλισε, στο Μπελχάτοφ της Πολωνίας, το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ (το οποίο θα διεξαχθεί 25-26 Μάρτη στη Ρώμη), μετά τη νίκη του με 3-2 (22-25, 24-26, 25-22, 25-22, 15-10) επί της Σκρα. Η ομάδα του Αλέκου Λεώνη, με τη δεύτερη νίκη της επί των Πολωνών (3-0 το πρώτο ματς), θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη φορά (και τέταρτη συνολικά) στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ την Πέμπτη θα μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στον ημιτελικό (Περούτζια ή Μπέλγκοροντ). Στον αγωνιστικό τομέα, οι «κυανόλευκοι» δεν έπιασαν απόδοση ανάλογη του πρώτου ματς κι έτσι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από τους Πολωνούς. Ομως, οι 46 πόντοι που είχαν μαζέψει σ' αυτά τα δύο σετ είχαν ήδη γείρει την πλάστιγγα υπέρ τους κι απλά μετά το 2-0 μίλησε ο εγωισμός των παικτών του Ηρακλή, που πήραν μια νίκη γοήτρου απέναντι στους απογοητευμένους Πολωνούς.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ξεφεύγει η πρόκριση...

O... κακός του εαυτός και η διαιτησία καταδίκασαν τον ΠΑΟ σε εντός έδρας ήττα από της Εφες με 73-76 και πλέον η υπόθεση πρόκριση για τους πράσινους στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι διαιτητές «τιμώρησαν» τον ΠΑΟ, που προηγουμένως όμως είχε... τιμωρήσει τον εαυτό του με τη μέτρια παρουσία του, όμως και πάλι οι πράσινοι έφτασαν κοντά στη νίκη στο τέλος αφού ισοφάρισαν 71-71. Στα τελευταία δεύτερα δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και οι Τούρκοι πήραν μια μεγάλη νίκη μπροστά σε 9.000 φίλους του τριφυλλιού. Τώρα η υπόθεση πρόκριση στενεύει και μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων οι παίκτες του Ομπράντοβιτς θα βρεθούν στην επόμενη φάση. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 13, Λάκοβιτς 6, Μπατίστ 14, Χατζηβρέττας 2, Σπανούλης 12, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 6, Σκεπάνοβιτς 8, Τομάσεβιτς 7.

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ: Αρσλάν 7, Πρκάτσιν 16, Γκονλούμ 2, Πεκέρ 15, Γκρέιντζερ 27, Γκιολ 5, Ντόμερκαντ 4.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ