ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάρτη 2006
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Στον τελικό ο Τσάτουμας

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ελληνας άλτης, βλέπει ακόμη και μετάλλιο σήμερα στη Μόσχα

Ετοιμος για διάκριση ο Τσάτουμας

Eurokinissi

Ετοιμος για διάκριση ο Τσάτουμας
Την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση απέδειξε ο Λούης Τσάτουμας, ο οποίος με άλμα 8.06μ. πήρε άνετα την πρόκριση για τον σαββατιάτικο τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στη Μόσχα. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ο Τσάτουμας ήταν ο πρώτος Ελληνας που αγωνίστηκε και κατάφερε με 8.06μ στην πρώτη προσπάθειά του να προκριθεί ως δεύτερος από το Α' γκρουπ, αλλά και στο σύνολο. Πρώτος πέρασε ο Παναμέζος Ερβινγκ Σαλαντίνο με 8.10μ, ενώ τρίτος ήταν ο Γκανέζος Ινάσιους Γκάισα με 7.95 που ήταν και το όριο. Από το Β' γκρουπ το όριο έπιασε μόνο ο Ιταλός Εντριου Χάουι (8.05μ), ενώ την οκτάδα του τελικού συμπληρώνουν οι Γκόντφρεϊ Κότσο Μοκοένα (Νότια Αφρική, 7.89μ), Εριβάλντο Βιέιρα (Βραζιλία, 7.88μ), Μπράιαν Τζόνσον (ΗΠΑ, 7.85μ) και Ισάμ Νίμα (Αλγερία, 7.84μ). Αντίθετα, αποκλείστηκαν μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο Κουβανός πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ιβάν Πεντρόσο, που περιορίστηκε σε ένα έγκυρο άλμα στα 7.27μ, ο Δανός Μόρτεν Γένσεν με 7.75μ, οι Ρώσοι Βιτάλι Σκουρλάτοφ (7.54μ), Ρουσλάν Γκαταούλιν (7.78μ) και ο Τζαμαϊκανός Τζέιμς Μπέκφορντ (7.78μ). «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που προκρίθηκα. Το στάδιο είναι πολύ καλό για το αγώνισμά μου. Κατάφερα να βρω τη φορά μου και να κάνω ένα καλό άλμα. Είμαι σε καλή κατάσταση και στον τελικό στόχος μου είναι να κάνω έξι έγκυρα άλματα και ό,τι γίνει», δήλωσε ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού, φανερά ικανοποιημένος από την προσπάθειά του.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στο ΟΑΚΑ ο διπλός θεσμός που καταξιώνει την ελληνική ξιφασκία, το παγκόσμιο κύπελλο Ακρόπολις και Αθηνών που διεξάγονται για 22η και 16η χρονιά αντίστοιχα. Οι αγώνες της προκριματικής φάσης στο ξίφος μονομαχίας γυναικών αρχίζουν σήμερα το πρωί από τις 9 ενώ οι αντίστοιχοι στη σπάθη ανδρών στις 2 το μεσημέρι. Αύριο θα γίνουν οι τελικοί στις 5.30 το απόγευμα. Μεγάλη ελπίδα για διάκριση από ελληνικής πλευράς είναι αυτή της Γιάννας Χρήστου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ανοιχτή κλήρωση

Αυτή τη φορά στην κλήρωση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχαμε πρόωρο τελικό, όπως στην προηγούμενη φάση με το ζευγάρι Μπαρτσελόνα - Τσέλσι. Ωστόσο, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα από την κλήρωση που έγινε στο Παρίσι, όπου και θα διεξαχθεί ο τελικός στο «Σταντ ντε Φρνας», τη μορφή τελικού θα έχουν οι δύο ημιτελικοί καθώς από τις διασταυρώσεις προκύπτει ζευγάρωμα «μεγαθηρίων». Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 28 και 29 Μάρτη, 4 και 5 Απρίλη, ενώ έγινε η κλήρωση μέχρι και τον τελικό. Στα προημιτελικά λοιπόν τα ζευγάρια είναι Αρσεναλ - Γιουβέντους, Λιόν - Μίλαν, Ιντερ ή Αγιαξ - Βιγιαρεάλ και Μπενφίκα - Μπαρτσελόνα. Οπως φαίνεται από την κλήρωση, ο Πατρίκ Βιεϊρά επιστρέφει στο «Χάιμπουρι», έστω και για έναν αγώνα, ενώ ο Καραγκούνης θα τεθεί αντιμέτωπος με τον μάγο Ροναλντίνιο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Μαγνήτης» η Τούμπα

Το σημερινό ματς ΠΑΟΚ - ΠΑΟ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Με δεδομένο ότι η υπόθεση τίτλος έχει ξεκαθαρίσει, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, στην 23η αγωνιστική της Α' Εθνικής, ξεχωρίζει το σημερινό ντέρμπι στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», μετά τη νίκη τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, φιλοδοξούν να πάρουν την πολύτιμη νίκη και να μείνουν στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Και ο «Δικέφαλος του Βορρά» όμως, καίγεται για βαθμούς, αφού παλεύει για την έξοδό του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ΑΕΚ από την πλευρά της, υποδέχεται τον Πανιώνιο, που παλεύει για την παραμονή του στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

ΣΗΜΕΡΑ: 17.00: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Supersport). 17.45: Αιγάλεω-Ατρόμητος Αθηνών (Alpha).

ΑΥΡΙΟ:15.30: Λεβαδειακός-Ηρακλής. 15.30: Ακράτητος-Καλλιθέα. 17.15: ΟΦΗ-Ιωνικός (Supersport). 19.30: ΑΕΚ-Πανιώνιος (Supersport). 20.00: Ολυμπιακός-Απόλλων Καλαμαριάς (Alpha).

ΔΕΥΤΕΡΑ 21.00: Λάρισα-Ξάνθη (Alpha).

  • Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΣΗΜΕΡΑ: 15.00: Προοδευτική-Εργοτέλης (ΕΤ3). ΑΥΡΙΟ: 15.30: Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου-Πανσερραϊκός, Θρασύβουλος Φυλής-Εθνικός Αστέρας, Πανηλειακός-Χαϊδάρι, Ηλυσιακός-Καστοριά, Αρης-Βέροια, Παναχαϊκή-Καλαμάτα. ΔΕΥΤΕΡΑ 16.00: Νίκη Βόλου-Κέρκυρα (ΕΤ3).
  • Γ' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΥΡΙΟ: ΝΟΤΟΣ: 15.30: Διαγόρας Ρόδου-Αστέρας Τρίπολης, Αχαρναϊκός-Αχαϊκή, Αγιος Δημήτριος-Ρόδος, Μεσσηνιακός-Απόλλων Σμύρνης, Ατσαλένιος-Θύελλα Πατρών, Εθνικός-Παναιτωλικός, Βύζας Μεγάρων-Λήλας, Αιολικός-Κερατσίνι. ΒΟΡΡΑΣ: 15.30: Τρίκαλα-Γιάννινα, Δόξα Δράμας-ΑΕ Πτολεμαΐδας, ΑΕ Γιάννενα-Λαμία, Πιερικός-Πολύκαστρο, Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα, Αναγέννηση Καρδίτσας-Κοζάνη, ΠΑΕ Θράκη-Θερμαϊκός, Πανθρακικός-Αναγέννηση Αρτας.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Χωρίς ντέρμπι

Χωρίς μεγάλο ματς συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Κατηγορίας των ανδρών. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, μετά την απρόσμενα κακή πορεία στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα, θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στις εγχώριες διοργανώσεις. Εχει δύσκολο έργο αφού θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Πανιώνιο. Τόσο ο Ομπράντοβιτς όσο και ο Λινάρδος συμφωνούν ότι το ματς κρύβει παγίδες και μόνο η ομάδα που θα έχει αυτοσυγκέντρωση θα φτάσει στη νίκη. Σημαντικό ματς θα έχουμε στην Κυψέλη, όπου ο Πανελλήνιος θα υποδεχτεί τον Αρη. Οι δυο τεχνικοί, Πεδουλάκης και Μαντσόν, δηλώνουν ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά και στη διάθεση των παικτών. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας Ολυμπιακού-Λάρισας θα γίνει την άλλη Κυριακή. Το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: ΕΑΚ Νεάπολης 17.00 Ολύμπια Λάρισας-ΑΕΚ, Ελληνικού 17.00 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός, «Δ. Τόφαλος» 17.00 Απόλλων Π.-Μακεδονικός, Πανελληνίου 19.00 Πανελλήνιος-Αρης. Αγίου Θωμά 19.00 Μαρούσι-Ηρακλής. ΑΥΡΙΟ: Βενετόκλειο 17.45 Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Κορυφαίος ο Παπαθανασίου

Τα βραβεία και οι διεθνείς διακρίσεις μοιάζουν να γίνονται ...ρουτίνα για τον Αιμίλιο Παπαθανασίου, δεν παύουν όμως να αποτελούν τιμή για τον αθλητή, τον Ολυμπιακό και την ελληνική ιστιοπλοΐα... Ο Παπαθανασίου κατέλαβε την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία FINN, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία ένας αθλητής να παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κορυφή του κόσμου, κρατώντας αρχικά τη δεύτερη και την τρίτη θέση και στη συνέχεια την πρώτη», δήλωσε στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, και πρόσθεσε: «Σε μια κατηγορία όπως τα FINN, που είναι η κορυφαία της ιστιοπλοΐας, η πρώτη θέση αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, την πατρίδα μου και το σύλλογό μου».

ΒΟΛΕΪ - ΠΑΟ
«Καρφί» για τελικό

Η πιο μεγάλη ώρα, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη, είναι σήμερα για τον Παναθηναϊκό! Στη Μαγιόρκα οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ιταλικής Πιατσέντζα στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ του Τοπ Τιμς Καπ (20.30, ΕΤ1). Οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να μη γυρίσουν με άδεια χέρια, δηλώνουν έτοιμοι να διατηρήσουν το τρόπαιο, που πέρσι κατέκτησε ο Ολυμπιακός, επί ελληνικού εδάφους, κάνοντας παράλληλα αρχή σε κατακτήσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων. Το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς αντιμετωπίζουν μια από τις καλύτερες ομάδες του Καμπιονάτο, η οποία διαθέτει στις τάξεις της τον Σέρβο πασαδόρο Γκρίμπιτς και τον Κουβανό ακραίο Μάρσαλ. «Δεν υπάρχει κάποιος που να νομίζει ότι έχουμε στο τσεπάκι μας τη νίκη», τόνισε ο Θοδωρής Μπάεφ. Οι δύο ομάδες, πάντως, στη φάση των ομίλων έχουν από μια νίκη με τις έδρες να μην αποδεικνύονται απόρθητες. «Θα γίνει ένα δύσκολο παιχνίδι και οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Πρόκειται για δύο ισοδύναμες ομάδες, οι οποίες θα προσφέρουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου», υποστήριξε ο Χαβιέρ Βέμπερ, τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ο άλλος ημιτελικός, που θα γίνει στις 18.30, είναι ανάμεσα στην οικοδέσποινα Μαγιόρκα και στη σερβική Βοϊβοντίνα.

  • Για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών: ΣΗΜΕΡΑ: Εθνικός Αλεξ.-Παγκράτι, Πανερυθραϊκός-ΑΕ Νίκαιας. ΑΥΡΙΟ: Ολυμπιακός-Ορεστιάδα, Ηρακλής-ΕΑ Πατρών. ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανελλήνιος-Λαμία.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ