ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Μάρτη 2006
Σελ. /32
Νεκρός από καιρό αυτός ο «δράκος»

Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο ...γεμίζουν το σεντούκι.

Τι χρειάζεται η ΝΔ; Εναν μπαμπούλα να τον δείχνει για να πέσει στα μαλακά με όρους διαλόγου το πρόγραμμά της για τσάκισμα των εργατών.

Τι θέλει το ΠΑΣΟΚ; Εναν μπαμπούλα να τον δείχνει για να μπορεί να παριστάνει τον φιλεργάτη ο Παπανδρέου, την ώρα που χειροκροτά μία προς μία τις επιλογές του κεφαλαίου.

Ποιοι χρειάζονται το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ;

Οι βιομήχανοι. Ε, αυτοί ανέλαβαν να παίξουν και το ρόλο του μπαμπούλα.

Οσα ζητάνε είναι πραγματικά, τόσα κι άλλα τόσα θέλουνε.

Ξέρουνε, όμως, πως τέτοια πράγματα όχι μόνο δεν περπατάνε εύκολα, αλλά υπάρχει κίνδυνος να γυρίσει και αντίστροφα ο τροχός πάνω στο ζόρι.

Ετσι, μοιράζουν ρόλους. Γαυγίζουν αυτοί, «αντιστέκονται» οι άλλοι, χαζεύεις εσύ και πριν το καταλάβεις, έχεις ψηφίσει ξανά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, δηλαδή ΣΕΒ.

Κάτι τέτοιες ώρες είναι που πρέπει, έτσι, αυτόματα, να δηλώσεις: Μακριά κι αλάργα, ρε! Οι εργάτες είναι αλλού κι αλλιώς! Τελεία και παύλα.

Μακριά από τις μαλαγανιές της ΓΣΕΕ και τους διαλόγους της. Με τον «κλασικό» τρόπο που ξέρουν οι εργάτες να αντιμετωπίζουν την κατάσταση: Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση. Κι ένα ποιοτικό στοιχείο μπροστά: Οχι πια με διεκδίκηση μόνο στο ψίχουλο, αλλά στο σύνολο του πλούτου που παράγει η εργατική δύναμη. Που πάει να πει οργανώνοντας την ανατροπή της ίδιας της εκμεταλλευτικής κοινωνίας με ό,τι αυτό προϋποθέτει και συνεπάγεται.

Αρκετά!

Ασχετο: Να πεις στην κυρία στο «Εθνος» ότι χτυπάμε τη Νομαρχία της Καρδίτσας από τον α` γύρο; Θα πάει να φουντάρει κι είναι κρίμα. Να της πεις να 'ρθει μαζί μας στο γνωστό ...βουκολικό γλέντι, όταν θα ψήνουμε γουρουνόπουλο στο βουνό, αφήνοντας άλλους να καίγονται για το τι θα γίνει στο δεύτερο γύρο; Δεν έχει «κορασόν» για κάτι τέτοιο. Είναι έτοιμη να δεχτεί μόνο αυτό που της έδωσαν να γράψει. Δε γίνεται, βρε κορίτσι μου. Γιατί το παιδεύεις, αφού θα γίνεις πάλι ρόμπα;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΙ

ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»: «Συνολικά απεργούν στη Γερμανία περισσότεροι από 22.000 γιατροί, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και 30% αύξηση στους μισθούς. Σε πολλά γερμανικά νοσοκομεία επικρατούν, όπως γράφει το περιοδικό "Der Spiegel" "μεσαιωνικές" βάρδιες για τους γιατρούς, που φθάνουν ακόμη και τις 32 ώρες συνεχούς εφημερίας ή τις 80 ώρες δουλιάς την εβδομάδα» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΩΣΑΝ: «Μπορεί Σοσιαλιστές και Αριστεροί, όπως επίσης και τα αποδυναμωμένα και γερασμένα συνδικάτα, να επενδύουν άρον άρον στην αυθόρμητη φοιτητική κινητοποίηση, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του έχει πέσει στο ναδίρ, η αντιπολίτευση θα χρειαστεί προσπάθεια για να αποσπάσει οφέλη. Σε ποσοστό 63% οι Γάλλοι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι οι Σοσιαλιστές δε θα έκαναν σημαντικά διαφορετικά πράγματα για το θέμα της νεανικής ανεργίας» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΙΑ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; «Ο άνδρας έδειξε ως χώρο εκπαίδευσης στρατόπεδο στη Γεωργία (...) η σημαντικότερη όμως παραδοχή του είναι πως ένας συνταγματάρχης των γεωργιανών μυστικών υπηρεσιών μαζί με αμερικανούς εκπαιδευτές πραγματοποίησαν έλεγχο με σκοπό να δουν πώς βαίνει η πορεία εκπαίδευσής τους (...) οι αμερικανοί έδωσαν εντολή στον περί ου ο λόγος άνδρα να τοποθετήσει τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σχολεία του Μινσκ, που την Κυριακή θα είναι εκλογικά τμήματα (...) γεωργιανοί ομολογούν ότι σκοπεύουν να μεταφέρουν χρήματα και ό,τι άλλο απαραίτητο στη Λευκορωσία για την υποκίνηση αναταραχών στις 19 Μαρτίου (...) οι τελωνειακές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα αμερικανικού φορτίου με σκηνές, υπνόσακους, κουβέρτες αξίας 200.000 δολαρίων καθώς υπήρχε η υποψία ότι προορίζονταν για τους διαδηλωτές. Κατά τα πρότυπα δηλαδή της "πορτοκαλί επανάστασης" στην Ουκρανία, όταν στους διαδηλωτές μοιράζονταν κινητά, τρόφιμα, καθώς και χρήματα για τις ημέρες που δεν πήγαιναν στις δουλιές τους» (το ρεπορτάζ για τις εκλογές στη Λευκορωσία στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επιταχυνόμενο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΟΤΙΒΟ και στην Υγεία

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 5.500 στην Υγεία

Η ΧΩΡΑ: 6.000 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Ο ΛΟΓΟΣ: ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ με αυξήσεις 2,8%

ΤΑ ΝΕΑ: Πρωτιά ΠΑΣΟΚ ξαναδίνουν τα γκάλοπ

ΤΟ ΒΗΜΑ: Το ΠαΣοΚ μπροστά

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «ΚΟΒΕΤΑΙ» στα... γαλλικά ο ΣΕΒ

Η ΑΥΓΗ: Ο ΣΕΒ κατά των νέων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ξεκινά η ΝΔ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νέα deals στις τράπεζες

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ από οικονομία - υποκλοπές

ΕΘΝΟΣ: ΞΕΡΟΥΜΕ τον τελευταίο συνομιλητή του Κώστα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ολιγοπώλιο στα κινητά

PRESS time: Η ΜΑΤΑ ΧΑΡΙ αναστατώνει την Αθήνα

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑΝΝΑ - ΘΟΔΩΡΟΣ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το κάνει ήδη, συμφωνεί με τη ΝΔ

«Είναι η ώρα που το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει. Η κοινή γνώμη δεν είναι απλώς διατεθειμένη ν' ακούσει τα σχέδιά του για το μέλλον. Θέλει συγκροτημένες και εφαρμοζόμενες προτάσεις, με ρεαλισμό και υπευθυνότητα» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Να τον... διαγράψετε

«Ο κ. Κυριακόπουλος επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για να παρέμβει με αυτές τις προτάσεις, την επομένη της απεργίας της ΓΣΕΕ, την ώρα που ξεκινά μια σοβαρή προσπάθεια διαλόγου για το ασφαλιστικό και το κλίμα στην ελληνική οικονομία βελτιώνεται μετά τη θετική έκθεση του ECOFIN, που απομακρύνει τον κίνδυνο για τη λήψη νέων μέτρων. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι δεν το έκανε για να βοηθήσει την κυβέρνηση» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Τσιτουρίδης... έφη

«Παρήλθε ο καιρός που το κέρδος ήταν παράνομο. Εκ του κέρδους έρχονται και οι θέσεις εργασίας» (δήλωση του υπουργού... Εργασίας/ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Διάλογος υπέρ πάντων

«Επόμενη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη» (η είδηση στην ΑΥΓΗ).

«Θεωρείται βέβαιον»!

«Αν και το ΚΚΕ θα κατεβάσει υποψήφιο τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή Β. Μπούτα, στο β' γύρο θεωρείται βέβαιον ότι οι ψήφοι του θα μεταφερθούν στον Β. Αναγνωστόπουλο» (για λογαριασμό της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ υπογράφει την αυθαιρεσία η Μαρία Ριτζαλέου/ ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ