ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ψήφος αγώνα - συσπείρωσης - διεκδίκησης

Οι υποψήφιοι των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας για τους δήμους του Πειραιά που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση, παρουσιάστηκαν χτες σε εκδήλωση στο Πασαλιμάνι

Αποψη από την εκδήλωση.Στην πάνω φοτο το πάνελ και στο βήμα ο Νίκος Σοφιανός
Αποψη από την εκδήλωση.Στην πάνω φοτο το πάνελ και στο βήμα ο Νίκος Σοφιανός
Ηχηρό μήνυμα ότι η ψήφος των Πειραιωτών στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα είναι ψήφος - καταδίκη της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι θα είναι ψήφος αγώνα, συσπείρωσης και διεκδίκησης κατακτήσεων, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αποτέλεσε η εκδήλωση που διοργάνωσε χτες το απόγευμα η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, στη Νομαρχία Πειραιά και τους δήμους της Πειραιώτικης Περιφέρειας.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων στο Πασαλιμάνι, η οποία αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Γραμματέας της ΚΟΠ Νίκος Σοφιανός, παρουσιάζοντας την πρόταση συσπείρωσης και συνεργασίας του ΚΚΕ για τις τοπικές εκλογές, ενώ χαιρέτισαν από το ΔΗΚΚΙ ο Νίκος Μπουζάνης, από την Κομμουνιστική Ανανέωση ο Γιάννης Αργυροκαστρίτης, από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών ο Γιώργος Αδαμίδης και ο Θεοδόσης Χιντζόγλου από τους Ελληνες Οικολόγους χωρίς Σύνορα.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από δεκάδες συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, εκπολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, αλλά και παράγοντες της πόλης. Παρουσίες που αποτέλεσαν το επισφράγισμα του κύρους των υποψηφίων και των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ανοχή ή τιμωρία;

Στην ομιλία του, ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μπροστά στην κάλπη, «να θυμηθούν τις απολύσεις, την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις της ανέχειας, τον καθημερινό "Γολγοθά", για να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, τον δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», τονίζοντας ότι οι εκλογές που έρχονται έχουν γενικότερη πολιτική σημασία καθώς είναι μάχη που θα κρίνει αν η αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η οποία ενισχύεται αυτή την περίοδο, θα καταδικαστεί ή όχι, αν τα δύο μεγάλα κόμματα θα εισπράξουν την ανοχή ή την τιμωρία από τους εργαζόμενους. Τόνισε και τις ευθύνες του ΣΥΝ που βαδίζει στη λογική των δύο μεγάλων κομμάτων και του οποίου οι δυνάμεις βρίσκονται σε αλισβερίσι και συνδιοικούν με το δικομματισμό στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή του Πειραιά, επισήμανε ότι πληρώνει πολύ ακριβά την πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των δημάρχων τους, με το ρεκόρ ανεργίας του πάνω από το 22%, την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, την υποβάθμιση και συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το κλείσιμο των εργοστασίων, την απελευθέρωση ακτοπλοΐας και το διωγμό των ναυτεργατών από τα καράβια, το ξεπούλημα ελεύθερων χώρων, την υποβάθμιση αθλητισμού, πολιτισμού, την επιδείνωση συνολικά της ποιότητας ζωής.

Συνεργασία για την αντεπίθεσή μας

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Μπουζάνης από το ΔΗΚΚΙ επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν μεταξύ μας διαφορές και μάλιστα σημαντικές, υπάρχει όμως και η λύση της συνεργασίας για την καθολική άμυνα και την αντεπίθεση». «Αυτή η συνεργασία αποτελεί το δικό τους σπίτι, για όλους τους ανένταχτους ριζοσπάστες, για όλους όσοι έμπρακτα ανταγωνίζονται τη δικομματική συγκυβέρνηση. Και γνωρίζουμε καλά πως η συμμετοχή του κάθε αγωνιστή είναι απαραίτητη για να στεριώσει αυτή η πρωτοβουλία και να υπάρξουν αύριο οι προϋποθέσεις για το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο της αντεπίθεσης και της νίκης».

Ο Γιάννης Αργυροκαστρίτης από την Κομμουνιστική Ανανέωση επισήμανε: «Είμαστε εδώ και συνεργαζόμαστε πάλι, για να δοθεί ώθηση για ένα κοινωνικοπολιτικό μέτωπο μαχητικής αντιπολίτευσης ή δημοτικής αρχής που θα εκφράζεται και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανταγωνιστικά με τις επιδιώξεις του μπλοκ των αντιλαϊκών συμφερόντων».

Ο Γιώργος Αδαμίδης από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών τόνισε: «Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι ένα ταμπούρι του αγώνα και η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της αγωνίζεται από αυτό το ταμπούρι. Η συμμαχία του ΚΚΕ με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Πολιτών πέρα από ό,τι φυσάει ούριο άνεμο προμηνύει και πέρα από την πολιτική συνεργασία και πολιτικές μάχες τώρα και στο μέλλον».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ξεχωρίσαμε τους: Γερ. Μπενετάτο δημοτικό σύμβουλο «Νίκαια Πρωτοπορία», Κων. Βατσακλή πρόεδρο εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου, Π. Κοτρότσο πρόεδρο Ιωνικού Νίκαιας, Ν. Κωνσταντινίδη δικηγόρος, Ι. Πρωτόπαππα δημοτικό σύμβουλο Νίκαιας, Τ. Βροχίδη πολιτικό μηχανικό, αντιπροσωπείες των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωσης Θαλαμηπόλων, Ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού. Αντιπροσωπείες από τα σωματεία Ζώνης, Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού, Ενώσεις Συνταξιούχων, της ΠΕΑΕΑ Πειραιά, της ΠΕΔΥΕ, του σωματείου επισιτισμού, γυναικείους συλλόγους κ.ά.

Οι υποψήφιοι

Ο υποψήφιος νομάρχης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζουν το ΚΚΕ το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Πειραιά είναι:

  • Νομαρχία Πειραιά: Γιάννης Μανουσογιαννάκης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου συνεργασίας.
  • Δήμος Πειραιά: Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση».
  • Δήμος Νίκαιας: Στέλιος Μπενετάτος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα».
  • Δήμος Περάματος: Γιάννης Πατσιλινάκος, επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη».
  • Δήμος Κορυδαλλού: Απόστολος Συρίγος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα».
  • Δήμος Κερατσινίου: Δημήτρης Μουρίκης, επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου».
  • Δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη: Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία».
  • Δήμος Δραπετσώνας: Νίκος Μπεάζογλου, επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση Δραπετσώνας».
  • Δήμος Αίγινας: Νίκος Σιμερδάνης, επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη για την Αίγινα».
  • Δήμος Σαλαμίνας: Βασίλης Λεμπέσης, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση Σαλαμίνας».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ