ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Απρίλη 2006 - Κυριακή 23 Απρίλη 2006
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Σαββίδης
Γιώργος Σαββίδης
Φωτ.

Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ Νικολάου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, από το Μεταλλικό Κιλκίς.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 500 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Η. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ, ενός αγωνιστή της ζωής, ο οποίος ήξερε να τιμά τις ιδέες του, την οικογένειά του και τους φίλους του, που «έφυγε» από κοντά μας στις 23 Φλεβάρη 2006.

Ευχόμαστε «καλό ταξίδι» και προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πύλου, 400 ευρώ.

Τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΟΥΝΙΑΣ γεννήθηκε το 1910 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Καταγόταν από οικογένεια με δημοκρατικά φρονήματα. Επιστρατεύτηκε πριν από τον πόλεμο του '40 για μετεκπαίδευση στα νέα όπλα. Ελαβε μέρος στον πόλεμο με το βαθμό του λοχία.

Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ - Εφ. ΕΛΑΣ - Εθνική Πολιτοφυλακή - πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας, τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό.

Μετά τη Βάρκιζα πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 15 χρόνια στα ξερονήσια. Από τη χούντα εξορίστηκε για 5 χρόνια στα Γιούρα και στη Λέρο.

Με την πτώση της δικτατορίας πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των ΚΟ του ΚΚΕ ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Εως το τέλος της ζωής του έμεινε ορθός και συνεπής στα ιδανικά του ΚΚΕ για ειρήνη, δημοκρατία και σοσιαλισμό.

Αγλα?α Παπαοικονόμου
Αγλα?α Παπαοικονόμου
Πέθανε στις 8 Φλεβάρη 2006.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μεσσηνίας, 200 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας εξαδέλφου αγωνιστή ΚΩΣΤΑ Ανδρ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από το Λυκούδι Ελασσόνας και του αγωνιστή ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΑΡΙΠΙΔΗ από το Στεφανόβουνο Ελασσόνας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΑΕ Ελασσόνας, 100 ευρώ.

Ερικέτη και Κώστας Παπακωνσταντίνου, Γιώτα και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Θωμάς Παπακωνσταντίνου, Λίτσα και Χρήστος Πονηρός και τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Στις 23 Απρίλη 1992 «έφυγε» από κοντά μου η μητέρα μου ΑΓΛΑΪΑ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, η οποία βασανίστηκε και εξορίστηκε για πολλά χρόνια. Η ζωή της ήταν αφιερωμένη στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Σαν μνημόσυνο προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ.

Η κόρη της Ελένη

* * *

Φωτ.

Στις 3 Μάη κλείνει ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΥΔΟΚΙΜΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ και για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κορυδαλλού.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Γιώργος Τολιάτης
Γιώργος Τολιάτης
Αννα Σαββίδου

* * *

Φωτ.

Στις 8 του περασμένου Μάρτη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑ και αντί για λουλούδια στον τάφο του, η αδελφή του Κική Μανουσαρίδου προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλίου.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή του λαϊκού κινήματος ΦΩΤΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλατιανής Ιλίου.

* * *

Φωτ.

Στις 6 Φλεβάρη 2006 «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 83 χρόνων, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Χαρ. ΣΥΨΑΣ, συνταξιούχος δικηγόρος. Φοιτητής της Νομικής στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ, κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ Σπουδαστών και από τις γραμμές του, πήρε μέρος και στις μάχες της Αθήνας το Δεκέμβρη 1944.

Αριστοτέλης Ράπτης
Αριστοτέλης Ράπτης
Με την υποχώρηση του ΕΛΑΣ, πιάστηκε στη Θήβα από Αγγλους, οδηγήθηκε στο Γουδί, όπου κρατήθηκε.

Μετά την απόλυσή του, μηνύθηκε για λιποταξία από το Λιμενικό Σώμα, όπου υπηρετούσε τη θητεία του, επειδή εγκατέλειψε τη θέση του και πήγε στον ΕΛΑΣ Σπουδαστών. Δικάστηκε από το Ναυτοδικείο και καταδικάστηκε σε ενός χρόνου φυλάκιση, την οποία εξέτισε στην Ψυττάλεια.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, εκλέχτηκε στο ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ταμίας επί σειρά ετών, έως το θάνατό του.

Υπήρξε οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ, πιστός στις αρχές και στην ιδεολογία του.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Ταξιάρχης Χ. Σύψας, επίτιμος δικηγόρος, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΣΟΥ ΚΑΜΠΟΛΗ (Καλύβα) και για την ονομαστική γιορτή του, η σύζυγός του Δήμητρα προσφέρει 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

* * *

Φωτ.

Ο ΒΑΪΟΣ ΤΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 23 Μάρτη 1996, γεννήθηκε στο χωριό Αύρα Καλαμπάκας από γονείς αγρότες. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ - στην Κατοχή, μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε, πέρασε από στρατοδικείο, και καταδικάστηκε σε θάνατο. Η ποινή του αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια. Εξορίστηκε για 6 χρόνια στα Γιούρα. Η δικτατορία των συνταγματαρχών τον έπιασε και πάλι και τον εξόρισε στη Λέρο, από όπου αφέθηκε ελεύθερος το 1971.

ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Πέθανε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού.

Η μνήμη του παραμένει ζωντανή στις καρδιές των παιδιών και των εγγονών του.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου και στη μνήμη του αδελφού του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1948 στην Πίνδο από ταγματασφαλίτες, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ελισάβετ Τατσιοπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 4 του περασμένου Μάρτη συμπληρώθηκαν 8 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το 1919. Εζησε τη ζοφερή εποχή του πολέμου, της Κατοχής και του Εμφύλιου, πιάστηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε, αλλά δε λύγισε. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του. Συνοδοιπόρος του, έως το θάνατό του, η σεμνή συναγωνίστριά του και σύζυγος Μαίρη. Για όλους ήταν ο γεμάτος πραότητα και καλοσύνη «Θωμάς». Η εργατικότητα, το ήθος, η εντιμότητα και η αγωνιστικότητά του αποτελούν φωτεινό ορόσημο. Η μνήμη και η προσφορά του δε θα σβήσουν από την ψυχή των ανθρώπων που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Για τους δικούς του ανθρώπους δεν «έφυγε». Θα είναι πάντα κοντά μας. Θα είναι πάντα ο «Θωμάς» μας. Η ζωή και η δράση του θα είναι παράδειγμα για μας τα παιδιά του, που νιώθουμε το ηθικό χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα ίδια ιδανικά.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου υπήρξε τακτικός αναγνώστης και 50 ευρώ στο Παράρτημα Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγός του, η κόρη του, ο γαμπρός του και η εγγονή του

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΑΖΩΝΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, 50 ευρώ.

Α. Μπότου

* * *

Γιώργος Μανουσαρίδης
Γιώργος Μανουσαρίδης
Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΖΑΧΑΡΑ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Α. Π.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΡΑΠΤΗ, από την Αρτα Ηπείρου, στα 22 χρόνια από το θάνατό του, η αδελφή του Μαρία Ράπτη προσφέρει 100 ευρώ για ενίσχυση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου (Πατησίων).

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού μας και αξέχαστου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος μας «άφησε» στις 14 Γενάρη 2006, με τον οποίον γνωριστήκαμε σε πολύ δύσκολες στιγμές, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Σερρών.

Κλαίρη Στασινοπούλου, από Νέο Σκοπό Σερρών

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΛΙΑΤΗ, αγωνιστή κομμουνιστή και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 100 ευρώ.

Ιωάννα Τολιάτη

  • Επίσης στη μνήμη του Γιώργου Τολιάτη, ο εξάδελφός του Μανώλης πρόσφερε 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ και για την ονομαστική του εορτή, η συντρόφισσά του Δέσποινα προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου.

* * *

Φωτ.

Στις 27 Απρίλη συμπληρώνεται ένα έτος από το θάνατο του αγαπημένου μας ΜΑΝΩΛΗ ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΡΟΝΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο κόμμα της εργατικής τάξης και τους αγώνες του.

Κώστας Κωνσταντινίδης
Κώστας Κωνσταντινίδης
Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών του ΚΚΕ και του αντιστασιακού κινήματος ΣΦΥΡΟΥΔΗ ΜΗΤΣΟΥ και ΣΙΣΜΑΝΙΔΗ ΦΩΤΗ, που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή, σύντροφοί τους προσφέρουν 140 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΖΑΡΛΑΚΟΥΤΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΖΑΡΛΑΚΟΥΤΗ και ΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΑΔΗ, η Ελένη Δημάδη προσφέρει 20 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.


Γιώργος Ζαπαντιώτης
Γιώργος Ζαπαντιώτης

Βάιος Τατσιόπουλος
Βάιος Τατσιόπουλος

Μανώλης Μιχαήλ Γεροντής
Μανώλης Μιχαήλ Γεροντής

Θεολόγος Ευδοκιμίδης
Θεολόγος Ευδοκιμίδης

Τάσος Καμπόλης
Τάσος Καμπόλης

Νίκος Καραγιώργος
Νίκος Καραγιώργος

ΣΦΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΦΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ