ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Απρίλη 2006
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Θετικά μηνύματα για την Πανσπουδαστική

Με το που έκλεισαν οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα, κυρίως από μικρούς συλλόγους επαρχιακών πόλεων, άρχισαν να φτάνουν στα γραφεία της Πανσπουδαστικής ΚΣ και τα πρώτα θετικά μηνύματα που έδειχναν ότι, για άλλη μια χρονιά, ακόμα περισσότεροι φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παράταξης για ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της, ενίσχυση της διεκδικητικής πρότασης για Δημόσια και Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Από πολύ νωρίς φάνηκε ότι το σύνολο των ψήφων που θα συγκέντρωνε η ΠΚΣ πανελλαδικά θα ξεπερνούσε σαφώς σε απόλυτους αριθμούς, τις ψήφους που πήρε του 2005. Και μέσα στο έντονο κλίμα πόλωσης που έντεχνα καλλιέργησαν οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ για τις φετινές εκλογές, αυτή η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ΠΚΣ σηματοδοτεί ότι υπάρχει πλούσιο και γόνιμο έδαφος για ένταση των προσπαθειών ενδυνάμωσης των συλλόγων και αναζωογόνησης του κινήματος, ώστε με καλύτερους όρους και μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα να οργανώσει την απάντησή του στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η ανώτατη εκπαίδευση.

Οπως παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, ο μεγάλος όγκος των συλλόγων και των ψηφισάντων συντέλεσε ώστε η ροή των αποτελεσμάτων από τις κάλπες των συλλόγων να είναι πιο αργή, με αποτέλεσμα μέχρι την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τη διακύμανση των ποσοστών κάθε παράταξης.

Ωστόσο, ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα, καταγράφηκαν πολλοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα που η Πανσπουδαστική κατέκτησε την πρώτη ή δεύτερη θέση. Ανάμεσα στις πρωτιές της παράταξης οι σύλλογοι: Ιατρική Λάρισας, Αρχιτεκτονική Πάτρας, Ηχου και Εικόνας Κέρκυρας, Μεταφραστικό Κέρκυρας, Θεατρικό Πάτρας, Επιστήμης Τεχνών Ιωαννίνων και ο σπουδαστικός σύλλογος Μουσικής Τεχνολογίας Ρεθύμνου. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ΠΚΣ στους συλλόγους: Μαθηματικό Πάτρας, Φιλολογίας Πάτρας, Φυσικό Πάτρας, Ιστορικό Κέρκυρας, Ιστορικό Βόλου, Βιοχημείας Λάρισας, Πληροφορική Σάμου, Χημικό Ιωαννίνων, ΜΜΕ Θεσσαλονίκης, Δασκάλους Ρεθύμνου, Φαρμακευτικό Θεσσαλονίκης, Θεατρικό Ναυπλίου, Μάρκετινγκ Εδεσσας.

Οσο περνούσε η ώρα, τόσο ο κατάλογος μεγάλωνε και μαζί η αισιοδοξία της Παράταξης και η αποφασιστικότητά της, για να ριχτεί από την επομένη των εκλογών, από σήμερα, με ακόμα περισσότερες δυνάμεις στον αγώνα.

Δεν έγιναν εκλογές σε δύο συλλόγους

Στο Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, οι φοιτητικές εκλογές αναβλήθηκαν και πραγματοποιούνται σήμερα, καθώς είχε γίνει προσπάθεια να αποκλειστεί το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής (πέρσι ήταν δεύτερη δύναμη) από την εκλογική διαδικασία. Επιπλέον, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση που εξέλεξε την εφορευτική επιτροπή ήταν άτυπη, καθώς δεν είχε απαρτία και στην εφορευτική που ορίστηκε δεν υπήρχε εκπροσώπηση από όλες τις παρατάξεις. Οι εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στη διαδικασία και την εκπροσώπησή τους στην εφορευτική επιτροπή.

Επίσης, στο τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθήνας δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές, γιατί δεν υπήρχε επαρκής αριθμός υποψηφίων για συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς το μοναδικό ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε ήταν της Πανσπουδαστικής με έναν υποψήφιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ