ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Φτάνει παντού το μήνυμα της συγκέντρωσης στα Προπύλαια την Πέμπτη, 27 Απρίλη, στις 10 το πρωί και της πορείας στην αμερικάνικη πρεσβεία που θα ακολουθήσει

«ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η Κ. ΡΑΪΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ»!

Αυτό το κάλεσμα μεταδίδεται κιόλας από γειτονιά σε γειτονιά, από έναν εργασιακό χώρο σε άλλον, από σχολείο σε σχολείο, σε όλο το Λεκανοπέδιο. Οι δυνάμεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που διοργανώνουν την κινητοποίηση «υποδοχής» της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, δίνουν ήδη τη μάχη της επιτυχίας της, καλώντας το λαό της Αθήνας, τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς να πουν ΟΧΙ στα σχέδια και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Ενδεικτικό ως προς την απήχηση του καλέσματος είναι το ότι ήδη παίρνονται και οι πρώτες αποφάσεις για συμμετοχή, ακόμα και με την κήρυξη στάσεων εργασίας από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αλλωστε, όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ: «Η μόνη απάντηση του λαού είναι ένα παλλαϊκό βροντερό ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστές. Με τον ιμπεριαλισμό δε συνδιαλέγεται, δε συμβιβάζεται ο λαός και το λαϊκό κίνημα. Απαντάμε μαχητικά, πιο μαζικά, όπως κάναμε πάντα ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Βαλκανική και στις "επισκέψεις..." του Κλίντον και του Πάουελ.

Είναι ανεπιθύμητη η υπουργός του πολέμου των ιμπεριαλιστών και των ΗΠΑ στη χώρα μας. Η επίσκεψή της εγκυμονεί μόνο κακά μαντάτα και νέα δεινά για τον ελληνικό λαό, τους λαούς της περιοχής».

Εξάλλου είναι γνωστό, επισημαίνεται και στην ανακοίνωση της ΚΟΑ, ότι «η υπουργός των ιμπεριαλιστών, με τις χώρες του ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις χωρών - μελών της ΕΕ, σχεδιάζουν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στη Βουλγαρία, τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση που περιλαμβάνει:

1. Επίθεση, σφαγές και πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράν.

2. Νέα δεινά και επεμβάσεις στη Βαλκανική.

3. Μοίρασμα των αγορών και των αγωγών πετρελαίου.

4. Προώθηση των διχοτομικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών στην Κύπρο και ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου.

Εχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ που συμμετέχει στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Εχει ευθύνες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί δέχεται τις επιλογές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και συνδιαλέγεται μαζί τους».

Η ανακοίνωση καταλήγει επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα της ΚΟΑ και της ΚΝΕ προς όλο το λαό για συμμετοχή στη συγκέντρωση και στην πορεία, με συνθήματα - αιτήματα:

- Οχι στους πολέμους της Νέας Τάξης.

- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας.

- Να κλείσει η βάση της Σούδας.

- Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι από το Αφγανιστάν, τη Βαλκανική, το Ιράκ.

- Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

- Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα για απεργιακή υποδοχή στην υπουργό του πολέμου

Τα ταξικά σωματεία αποφασίζουν ήδη στάσεις εργασίας και τη συμμετοχή τους στην παλλαϊκή συγκέντρωση στα Προπύλαια

Κάλεσμα στα ταξικά σωματεία να αποφασίσουν κάθε πρόσφορη κινητοποίηση (στάσεις εργασίας, ή άλλη απεργιακής μορφής κινητοποίηση) που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους της πόλης να εκφράζουν με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή τους στην άφιξη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, απευθύνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι ήδη το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 27 Απρίλη, στις 10 το πρωί, στα Προπύλαια και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον ερχομό της υπουργού του πολέμου και με απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη, 27 Απρίλη. Η Κοντολίζα Ράις έχει ήδη κηρυχτεί ανεπιθύμητη, γιατί είναι υπουργός του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η παρουσία της εδώ εγκυμονεί άσχημα μαντάτα για τους εργαζόμενους και το λαό της χώρας μας», σημειώνει στο κάλεσμά της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Ηδη, μέχρι και χτες, αποφάσεις για στάσεις εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία της Πέμπτης είχαν πάρει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων.

Η ΕΕΛΠ με ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της στην επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, ενώ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 27 Απρίλη από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, ώστε να μπορέσουν οι λογιστές και οι λογίστριες να καταδικάσουν τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι.

«Η επίσκεψη της Κ. Ράις δεν πρέπει να αφήσει κανέναν εργαζόμενο αδιάφορο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων και καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Την Πέμπτη, 27 Απρίλη, στις 7.00 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία οργανώνουν την Πέμπτη, 27 Απρίλη, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία της πόλης και του νομού να «υποδεχτούν» την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών όπως της αρμόζει, μαζικά - αγωνιστικά, αφού, όπως σημειώνουν, η παρουσία της στην Ελλάδα μόνο κακό σημαίνει για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

«Κάθε εργαζόμενος, κάθε αυτοαπασχολούμενος, άνεργος και νέος ας αναρωτηθεί: Τι σκοπό εξυπηρετεί μια ενδεχόμενη επίσκεψη της Ράις στην Ελλάδα; Μήπως τον προετοιμαζόμενο πόλεμο κατά του Ιράν; Η επίσκεψή της μαζί με τις δηλώσεις του Μπους ότι "όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι" αποτελούν μια αισχρή τρομοκρατική πράξη, δείχνει ποιοι είναι οι υπ' αριθμόν ένα τρομοκράτες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση στις απειλές των ΗΠΑ για πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν. Η άμεση ή έμμεση συμμετοχή της χώρας μας στα εγκληματικά σενάρια που επεξεργάζονται κατά του Ιράν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, μόνο ζημιά θα επιφέρουν στην Εργατική Τάξη και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα της χώρας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Και καλεί το λαό της περιοχής να συμμετάσχει μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και να διεκδικήσει το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας και τη μη παροχή οποιασδήποτε διευκόλυνσης των ιμπεριαλιστών ενάντια σε άλλους λαούς.

Και στη Χίο

Κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη της Ράις στη χώρα μας διοργανώνει η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ, την Πέμπτη 27.4.2006 ώρα 7 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Ολοι την Πέμπτη στα Προπύλαια

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία στις 27 Απρίλη στα Προπύλαια, ενάντια στην επίσκεψη της υπουργού του πολέμου Κοντολίζα Ράις στην Αθήνα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την άφιξη της Κοντολίζα Ράις στην Αθήνα. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητη, γιατί είναι υπουργός του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η παρουσία της εδώ εγκυμονεί άσχημα μαντάτα για τους εργαζόμενους και το λαό της χώρας μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και στην πορεία προς την αμερικάνικη Πρεσβεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απρίλη, στα Προπύλαια, στις 10 το πρωί, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στους ιμπεριαλιστές και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αντιστέκονται».

Συμμετέχουν και καλούν ΕΕΔΥΕ - ΠΕΑΕΑ

-- Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα, της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος και να διαδηλώσουν την Πέμπτη 27 Απρίλη, στις 10 το πρωί από τα Προπύλαια προς την αμερικανική πρεσβεία, ενάντια στη δολοφονική πολιτική των ιμπεριαλιστών που εκπροσωπεί η Κοντολίζα Ράις. Στη συγκέντρωση, επίσης, καλεί και η ΠΕΔΥΕ.

-- Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΕΑ καλεί τους αγωνιστές Αντιστασιακούς και τους Απογόνους και Φίλους της ΕΑ και του ΔΣΕ να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση και την πορεία στα Προπύλαια, την Πέμπτη 27 Απρίλη, ενάντια στην επίσκεψη της Ράις στη χώρα μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ