ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Μάη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενας χρόνος χωρίς τον Χαρίλαο Φλωράκη

Η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ενας χρόνος συμπληρώνεται στις 22 Μάη από το θάνατο του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη και η ΚΕ του Κόμματος οργανώνει πολιτικό μνημόσυνο στον τάφο του την ερχόμενη Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα, 22 Μάη 2006, στις 7 το απόγευμα, η ΚΕ θα υποδεχτεί στο σπίτι όπου ζούσε ο Χαρίλαος Φλωράκης αντιπροσωπείες μελών και φίλων της ΚΝΕ, νέων εργατών και εργατριών, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και σπουδαστριών. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε προχτές Τρίτη το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε ολόκληρη στην πρώτη σελίδα του χτεσινού «Ριζοσπάστη», ωστόσο ο δαίμων του τυπογραφείου διέγραψε τρεις σειρές της, με συνέπεια κάποιες περιοχές της Ελλάδας να προμηθευτούν εφημερίδες που είχαν αυτήν την έλλειψη. Ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας και επαναφέρουμε σήμερα ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΓ, η οποία έχει ως εξής:

«

Στις 22 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη.

Η ΚΕ του ΚΚΕ οργανώνει την Κυριακή, 21 Μάη 2006, ώρα 11 το πρωί, πολιτικό μνημόσυνο στον τάφο, που βρίσκεται στην τοποθεσία Αϊ Λιά στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας.

Τη Δευτέρα 22 Μάη 2006, στις 7 το απόγευμα, η ΚΕ θα υποδεχτεί στο σπίτι που ζούσε ο Χαρίλαος Φλωράκης αντιπροσωπείες μελών και φίλων της ΚΝΕ, νέων εργατών και εργατριών, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και σπουδαστριών. Ο χώρος θα λειτουργήσει ως ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ" ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΚΕ.

Οπως είναι γνωστό, το κτίριο αποτελεί προσφορά του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ στο Κόμμα.

Το ίδιο το κτίριο και το περιεχόμενό του αποτελούν τμήμα της διαχρονικής παρουσίας του ΚΚΕ, των αγώνων και της ιστορικής του πορείας, αλλά και της συνέχειας και προβολής του στο μέλλον, σαν τη "σπορά που μένει όταν οι ζευγάδες φεύγουν".

Στόχος του Κέντρου είναι η επιμόρφωση των στελεχών του Κόμματος, η μεταλαμπάδευση στις νέες γενιές των κομμουνιστών της ιστορικής πείρας των αγώνων και της πάλης της εργατικής τάξης και του Κόμματός της. Το Κέντρο θα είναι ανοιχτό στο κοινό και τους μελετητές και ερευνητές, στα πλαίσια της δικής τους έρευνας σε πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολεία, σωματεία εργαζομένων, επιστημονικούς συλλόγους και στο κοινό γενικότερα.

Η έναρξη της επίσημης λειτουργίας του θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στην οργάνωση του αρχείου.

ΑΘΗΝΑ 16/5/2006

ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ»

Εμπλέκουν περισσότερο την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τις αποφάσεις της Συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ για τον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Οργανισμό και τις στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ, η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε ανακοίνωσή της, σημειώνει τα εξής:

«Οι αποφάσεις αυτές καταδεικνύουν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και το ρόλο της ΕΕ στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, καθώς ενισχύουν την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, έτσι όπως αυτή περιγράφεται στα άρθρα 41 και 43 του λεγόμενου "ευρωσυντάγματος". Με τις αποφάσεις αυτές υλοποιείται η πολιτική της ανάπτυξης των εξοπλισμών που θα στηρίζουν και θα συμπληρώνουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του NATO.

Η ΕΕ ετοιμάζει στρατιωτικές αποστολές εκτός των συνόρων της ΕΕ, οι οποίες στην πράξη θα υποστηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όπως ακριβώς έγινε στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Ο εκεί στρατός της ΕΕ που αντικατέστησε το NATO είναι στρατός κατοχής.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αμυνας έχει στόχο την ανάπτυξη εξοπλιστικών αμυντικών δυνατοτήτων και έρευνας και την ενίσχυση της βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης των αμυντικών μηχανισμών της ΕΕ.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι: Στην απόκρουση ποιου εχθρού αποσκοπεί η ενίσχυση των αμυντικών εξοπλιστικών μηχανισμών της ΕΕ; Η απάντηση προκύπτει από τις ρυθμίσεις του άρθρου 43 του λεγόμενου "ευρωσυντάγματος", όπου υιοθετείται το αμερικανικό δόγμα του "προληπτικού πολέμου" κατά κρατών και λαών, που αντιστέκονται στην επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν, επίσης, τη μεγαλύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών, πολιτική που η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί συνεχίζοντας και σε αυτόν τον τομέα την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Η ΕΕΔΥΕ και το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας απαιτεί:

- Να αποχωρήσουν οι Ελληνες στρατιώτες από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και από το Κοσσυφοπέδιο.

- Να μην αποσταλεί ελληνικό αεροσκάφος στις επιχειρήσεις στο Κονγκό.

- Κανένας Ελληνας στρατιώτης στην υπηρεσία του ευρωστρατού και του NATO».

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Καρδίτσα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί την Καρδίτσα το Σάββατο 20/5 και την Κυριακή 21/5.

- Το Σάββατο, στις 8.30μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Παυσίλυπου στην Καρδίτσα.

- Την Κυριακή, στις 11π.μ., θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο για τον Χ. Φλωράκη, στον τάφο του στο Παλιοζογλώπι. Στο μνημόσυνο θα μιλήσουν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θέμης Γκιώνης.

Η ΚΝΕ στο Συνέδριο της ΚΝ Πορτογαλίας

Ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ θα εκπροσωπήσει την ΚΝΕ στο 8ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Πορτογαλίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 - 22 του Μάη στη Βίλια Νόβα ντε Γκάια στην περιοχή του Οπόρτο, καθώς και στο Διεθνές Σεμινάριο που διοργανώνεται στις 19 του Μάη στο Σεϊσάλ με θέμα: «Ο αγώνας της νεολαίας για ελευθερία και η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ