ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Μάη 2006
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1 - 0
Κινήθηκε στη μετριότητα...

Φάση από το χτεσινό αγώνα με πρωταγωνιστή τον Ζαγοράκη

Eurokinissi

Φάση από το χτεσινό αγώνα με πρωταγωνιστή τον Ζαγοράκη
Δεν κατάφερε να δώσει χαρά η Εθνική ομάδα στους 60.000 Ελληνες ομογενείς (συν 35.000 Αυστραλούς, σύνολο 95.000 θεατές!) που κατέκλυσαν το MCG της Μελβούρνης και ηττήθηκε με 1 - 0 από τη «μουντιαλική» Αυστραλία. Το αποτέλεσμα δεν ήταν φυσικά το ζητούμενο στο φιλικό παιχνίδι, όμως η Ελλάδα παρουσιάστηκε προβληματική και χωρίς δυνάμεις.

Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Γιόζιπ Σκόκο στο 16΄, με εξαιρετικό σουτ. Οι διεθνείς προσπάθησαν να αναπτύξουν επιθετικές πρωτοβουλίες με το ξεκίνημα. Στο 5΄ ο Καραγκούνης τροφοδότησε τον Χαριστέα, αλλά το σουτ του επιθετικού του Αγιαξ, από καλή θέση, πέρασε ψηλά άουτ. Γρήγορα, οι Αυστραλοί όμως απέκτησαν τα ηνία του αγώνα και με άξονες τους Μπρεσιάνο και Σκόκο και με το έξυπνο παιχνίδι του Βίντουκα πίεσαν την Εθνική και κατάφεραν να προηγηθούν. Σκόρερ για τους «Σοκερούζ» ο Σκόκο, με διαγώνιο σουτ από τη συμβολή των γραμμών της περιοχής του Νικοπολίδη. Η Ελλάδα είχε εμφανή προβλήματα στην άμυνα (Κυργιάκος - Δέλλας δεν μπορούσαν να συνεργαστούν αρμονικά), ενώ η μάχη στο χώρο του κέντρου είχε νικητές τους Αυστραλούς. Ο Καραγκούνης ήταν στενά μαρκαρισμένος, ενώ Μπασινάς και Κατσουράνης αναλώνονταν σε άσκοπες μονομαχίες και στην επίθεση Χαριστέας και Σαμαράς ήταν «εκτός νερών».

Στην επανάληψη, ο Οτο Ρεχάγκελ έκανε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές. Ζαγοράκης, Σαλπιγγίδης, Λαγός, Ανατολάκης, αντικατέστησαν Μπασινά, Σαμαρά, Γιαννακόπουλο και Κυργιάκο και η Εθνική έκανε καλό ξεκίνημα. Ο Λαγός μπήκε γρήγορα στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και με μακρινά σουτ απείλησε τον Κάλατς. Ο παίκτης του Ηρακλή στάθηκε άτυχος σε δύο περιπτώσεις (50΄ και 53΄). Στο 57΄, ο Νικοπολίδης δεν ανησύχησε στο σουτ του Βίντουκα. Η Ελλάδα βελτίωσε την εικόνα της και στο 69΄, ο Ζαγοράκης έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κάλατς, Νιλ, Μουρ, Κούλινα, Εμερτον, Σκόκο (61΄ Γουίλκσαϊρ). Γκρέλα, Στεριόφσκι (74΄ Λαζαρίδης), Τσίπερφιλντ (50΄ Πόποβιτς), Μπρεσιάνο, Βίντουκα (61΄ Τόμπσον).

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κυργιάκος (46΄ Ανατολάκης), Φύσσας (80΄ Αμανατίδης), Μπασινάς (46΄ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης (86΄ Γκέκας), Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος (46΄ Ζαγοράκης), Χαριστέας, Σαμαράς (46΄ Λαγός).

ΠΑΟ
Νέα δεδομένα

Η δήλωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου πως ουδέποτε ζήτησε 800.000 ευρώ... ακατέβατα ερμηνεύτηκε από πολλούς ως άνοιγμα του διεθνούς επιθετικού στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Σε περίπτωση που αυτό ισχύει, η ΠΑΕ φέρεται πρόθυμη να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον «Παπ», αρκεί να το ζητήσει ο ίδιος. Οι όποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν από την ερχόμενη βδομάδα, αφού ο διεθνής άσος είναι με την εθνική ομάδα στην Αυστραλία.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Ανέλαβε ο Μπάγεβιτς

Τη μεγάλη επιστροφή έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην πατρίδα του μετά από 18 χρόνια. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ύστερα από ένα χρόνο απουσίας από τους πάγκους, θα είναι προπονητής του Ερυθρού Αστέρα για τα επόμενα δύο χρόνια. Το φλερτ του «Ντούσκο» με την ομάδα του Βελιγραδίου χρονολογείται από το 2004, αλλά την τελευταία στιγμή τότε ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού, με τον Μπάγεβιτς να επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων».

ΒΟΛΕΪ
Το τέλος είχε... τίτλο

Μπορεί να έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει πιο νωρίς (όταν προηγήθηκε με 2-1 σετ και στο τέταρτο με 7-4), να χρειάστηκε να αγχωθεί στη διαδικασία του τάι μπρέικ, αλλά τον Παναθηναϊκό χτες στον Εύοσμο στο τέλος τον περίμενε ένας τίτλος. Αυτός του πρωταθλητή Ελλάδας, αν και απονομή δεν υπήρξε για... το φόβο των Ιουδαίων.

Επικρατώντας του Ηρακλή με 3-2 σετ, οι «πράσινοι» τελείωσαν από χτες την αποστολή τους χωρίς να χρειαστεί 5ο παιχνίδι. Αν και δεν ξεκίνησαν καλά, αφού έχασαν εύκολα το πρώτο σετ με 25-20, εντούτοις στη συνέχεια ανέκαμψαν βελτιώνοντας το σερβίς τους (κυρίως χάρις στον Μπάεφ) και την υποδοχή, αποσυντόνισαν τους γηπεδούχους (που υπέπεσαν σε λάθη) και πήραν εύκολα τα δυο επόμενα (25-19, 25-16). Ο «γηραιός» με κορυφαίο τον Στάνλεϊ επέστρεψε στην υψηλή απόδοση στο τέταρτο σετ (25-21) εκμεταλλευόμενος και την ένταση από την εξέδρα, που φάνηκε να επηρεάζει τους φιλοξενούμενους. Στο τάι μπρέικ όμως το «τριφύλλι» έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να τελειώνει από χτες και τα κατάφερε (15-13).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ