ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Μάη 2006
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η άθλια επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις τους συμμετέχουν στην προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την υπόγεια τάχα συνεργασία ΝΔ και ΚΚΕ. Χτες τη «σκυτάλη» πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δεν περιορίστηκε μόνο στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα, αλλά χρησιμοποιώντας ψεύδη έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «έχει αποφασιστεί συνεργασία του ΚΚΕ με παρατάξεις της ΝΔ».

Μάλιστα στη συντονισμένη επιχείρηση, που από τη συχνότητα της επανάληψης των δηλώσεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι καθοδηγείται απευθείας από τη «Χαριλάου Τρικούπη», ο Α. Τσοχατζόπουλος υιοθέτησε χτες και τις προσωπικές επιθέσεις προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την ίδια στιγμή που η Αλ. Παπαρήγα στις προχτεσινές της δηλώσεις κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει τη «συκοφαντία» και να μη χρησιμοποιεί «αθέμιτα μέσα» στην πολιτική αντιπαράθεση, ο Α. Τσοχατζόπουλος ισχυρίστηκε ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «μερικές φορές καταφεύγει σε ακραίες θέσεις» που «δεν της ταιριάζουν».

Εντελώς προβοκατόρικα ο Α. Τσοχατζόπουλος και ενώ η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε χτες σε όλους τους τόνους τα λαϊκά στρώματα και στους δυο γύρους των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να «μαυρίσουν» τα ψηφοδέλτια που εκφράζουν τα δύο κόμματα εξουσίας», σε ρόλο κοινού συκοφάντη υποστήριξε ότι η δήθεν συνεργασία είναι «επιλογή της (σ.σ. της Αλ. Παπαρήγα) και έχει την ευθύνη να το πει». Είναι φανερό ότι όσο η κριτική του ΚΚΕ απέναντι στους εκπροσώπους του δικομματισμού θα εντείνεται και οι κομμουνιστές θα καλούν το λαό να καταδικάσει τα δυο κόμματα στις τοπικές εκλογές, το ύπουλο πολιτικό παιχνίδι δε θα έχει κανένα κανόνα...

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Α. Τσοχατζόπουλου, όπως και ανάλογες προηγούμενες της Α. Διαμαντοπούλου και του Μ. Παπαϊωάννου, βρήκαν βήμα έκφρασης μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΥΝ «Στο Κόκκινο», κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι στη συκοφαντική επίθεση συμμετέχει και η ηγεσία του ΣΥΝ, η οποία μάλιστα φαίνεται ότι δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για να συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς ανάπαυλα η αντιΚΚΕ επίθεση από το συγκεκριμένο σταθμό.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Νεκρανασταίνουν το «ευρωσύνταγμα»

Τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρά τη λαϊκή αντίδραση, δεν έχουν εγκαταλείψει τα σχέδιά τους για την προώθηση του λεγόμενου ευρωσυντάγματος.

Αυτό προέκυψε από την ενημέρωση που έκανε ο καγκελάριος της Αυστρίας και προεδρεύων της ΕΕ Γ. Σούσελ στη διάσκεψη των Επιτρόπων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών - μελών στη συνεδρίαση που έγινε στη Βιέννη από τις 21 μέχρι τις 24 Μάη. Από την τοποθέτησή του φάνηκε η εναγώνια προσπάθεια της αυστριακής προεδρίας να νεκραναστήσει το «ευρωσύνταγμα», παρά το ότι απορρίφθηκε με δημοψήφισμα από τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Ο προεδρεύων της ΕΕ είπε ότι η «περισυλλογή» θα συνεχιστεί και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δε θα αποτολμήσουν να ξαναθέσουν στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα την αποδοχή ή όχι του «ευρωσυντάγματος». Οπως φάνηκε από την παρέμβασή του, τα επιτελεία της ΕΕ, μέχρι να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την έγκρισή του, θα επιδιώξουν με διάφορες ενέργειες την προώθηση επιλεκτικά συγκεκριμένων διατάξεων που περιέχονταν στο «παγωμένο» «ευρωσύνταγμα».

Στην παρέμβασή του στη διάσκεψη ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος τόνισε ότι η απόρριψη του «ευρωσυντάγματος» και η διογκούμενη αντίθεση των λαών στην ΕΕ δεν οφείλεται στην όποια έλλειψη διαφάνειας ή στο ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση. Οι λαοί, είπε, αντιδρούν γιατί από την εμπειρία τους έχουν δει ότι με τις πολιτικές της ΕΕ έχει χειροτερέψει η ζωή τους και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα συρρικνώνονται συνεχώς. Εχουν δει την επιθετική πολιτική της ΕΕ, που με ή χωρίς τις ΗΠΑ επεμβαίνουν σε ξένες χώρες για να διασφαλίσουν τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Καταλήγοντας ο Α. Σκυλλάκος υπενθύμισε ότι το «ευρωσύνταγμα» περιέχει διατάξεις που είναι πιο αντιδραστικές από τις αντίστοιχες των Συνταγμάτων των κρατών - μελών και από το Χάρτη Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Οικονομική συνεργασία Κίνας - Ελλάδας

Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ. Καραμανλής με τον πρόεδρο της Κινεζικής Βουλής Γου Μπαν Γκούο.

Ο Κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε ως εξαιρετικά θετική την εξέλιξη της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, εκτιμώντας ότι στην κατεύθυνση αυτή σημαντική ώθηση έδωσε η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από το πρωθυπουργικό γραφείο, από κινεζικής πλευράς εκφράστηκε ενδιαφέρον για την κατασκευή προβλήτων και αποθηκών στα ελληνικά λιμάνια, δεδομένου ότι η Κίνα επιθυμεί να καταστεί η Ελλάδα «κομβικό διαμετακομιστικό κέντρο» για την ευρύτερη περιοχή μας. Ηδη, δραστηριοποιούνται στη χώρα μας οι εταιρίες «China Shipping» και «Cosco». Ενδιαφέρον για συνεργασία υπάρχει και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας, του τουρισμού, της «παρουσίας ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών στην Κίνα», προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οδοποιίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, όπως δήλωσε ο Κινέζος επίσημος, η Κίνα καλωσορίζει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και πρόσθεσε ότι ήδη λειτουργεί ειδική υπηρεσία για την προώθηση της διακίνησής τους στην Κίνα. Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον Γου Μπαν Γκούο για το συμβάν της περασμένης Τρίτης στο Αιγαίο, ενώ συζητήθηκαν και οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

Γενική Συνέλευση της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Συμπαράστασης στα θύματα πολιτικής δίωξης «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» καλεί τα μέλη του Σωματείου, ύστερα από αναβολή από τις 24 Μάη λόγω μη πραγματοποίησης απαρτίας σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού, σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 31 Μάη 2006 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος, με τα παρακάτω θέματα:

1. Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Απολογισμός Οικονομικής Διαχείρισης.

3. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

4. Συζήτηση - Εγκριση λογοδοσίας ΔΣ και απολογισμού οικονομικής διαχείρισης και απαλλαγή του απερχόμενου ΔΣ από κάθε ευθύνη.

5. Ψήφιση προϋπολογισμού 2006-2007.

6. Εκθεση προγράμματος δουλιάς για το 2006-2007 και έγκρισή του.

7. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

ΜΕΝΙΔΙ
Εκδήλωση για τον πολιτισμό

Σύσκεψη - συζήτηση με θέμα τον πολιτισμό και με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, διοργανώνουν οι Εδαφικές ΟΒ της ΚΝΕ Μενιδίου αύριο Σάββατο 27 Μάη στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κόκκινου Μύλου.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου - Λυκαβηττού της ΚΟΑ του ΚΚΕ οργανώνουν συνεστίαση στην ταβέρνα «ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ» (Καλλιδρομίου 69 και Μεθώνης) την Παρασκευή, 26 Μάη, στις 9.00 το βράδυ.

-- Η ΚΟΒ Ταξί της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ οργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα «ΑΡΤΑ» (θέατρο ΠΕΡΟΚΕ), την Κυριακή, 28 Μάη, στις 12 το μεσημέρι.

-- Τη Δευτέρα 29 Μάη, στις 7.00 π.μ. ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, θα περιοδεύσει στην ΕΥΔΑΠ Φαλήρου.

-- Την Τρίτη, 30 Μάη, στις 9.30 π.μ. ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο ΜΕΤΡΟ.

-- Την Τρίτη, 30 Μάη, στις 7 μ.μ. η Αχτίδα Ενέργειας της ΚΟΑ του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Αίθουσα της ΚΟΑ, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ