ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Μάη 2006
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Στη Λισαβόνα η Διεθνής Συνάντηση του 2006
  • Θα γίνει στις 10 - 11 - 12 Νοέμβρη
  • Ανακοίνωση της Ομάδας Εργασίας

Από την τελευταία Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα
Από την τελευταία Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα
Το περασμένο Σάββατο, 27 Μάη 2006, συνεδρίασε στη Λισαβόνα η Ομάδα Εργασίας για τη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Μετά το τέλος των εργασιών της συνάντησης, η Ομάδα Εργασίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 27 Μάη 2006 συνεδρίασε στη Λισαβόνα, μετά από πρόσκληση του Πορτογαλικού ΚΚ, η Ομάδα Εργασίας για τη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Και σε αυτή τη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας, όπως σε προηγούμενες, προσκλήθηκαν να συμμετέχουν και άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που δεν είναι μέλη της ομάδας.

Στη συνάντηση μετείχαν το Κόμμα Εργατών Βελγίου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, το Κόμμα των Κομμουνιστών της Καταλονίας (Ισπανία), το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, το ΑΚΕΛ (Κύπρος), το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας (Δημοκρατία της Τσεχίας).

Η Ομάδα Εργασίας, αφού ανέλυσε αρκετά ζητήματα σχετικά με την προετοιμασία της επόμενης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, αποφάσισε η συνάντηση να φιλοξενηθεί από το Πορτογαλικό ΚΚ στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στις 10, 11 και 12 Νοέμβρη 2006.

Η Ομάδα Εργασίας, αφού έλαβε υπόψη μια ευρεία γκάμα προτάσεων που έγιναν τόσο από τα μετέχοντα κόμματα όσο και από άλλα που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, αλλά έστειλαν τις γνώμες τους στην Ομάδα Εργασίας, αποφάσισε πως το θέμα της Διεθνούς Συνάντησης του 2006 θα είναι:

"Η Διεθνής Κατάσταση: Κίνδυνοι και προοπτικές. Η στρατηγική του ιμπεριαλισμού και το ενεργειακό ζήτημα. Αγώνες των λαών και εμπειρίες από τη Λατινική Αμερική. Η προοπτική του σοσιαλισμού".

Λισαβόνα, 27 Μάη 2006».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ
Καταγραφή πλούσιου προβληματισμού

Πλούσιος ήταν ο διάλογος που έγινε το περασμένο Σάββατο, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ από τον «Ριζοσπάστη», τον «902», τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Μία απ' τις πρώτες προσπάθειες της ΚΝΕ, με στόχο την ενίσχυση της συντονισμένης δράσης και την αγωνιστική αφύπνιση των νέων εργαζομένων του κλάδου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Παύλος Αλέπης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ρ», ο Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος από το ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ» και ο Γιώργος Ελταχήρ, διευθυντής του «Οδηγητή». Ανάμεσα στα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η κουβέντα ήταν η αυταπάτη της «ουδέτερης» ενημέρωσης σε μια ταξική κοινωνία, η σοβαρή ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στα σωματεία του κλάδου, η ευθύνη κάθε εργαζόμενου στα ΜΜΕ να παρεμβαίνει κόντρα στις δυσκολίες, με σκοπό την ενημέρωση προς όφελος του λαού, αλλά και η ανάγκη ριζικών αλλαγών ώστε τα ΜΜΕ να περάσουν στην ιδιοκτησία και, άρα, στην υπηρεσία των εργαζομένων.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα Τρίτη, 30 Μάη, στις 9.30 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο ΜΕΤΡΟ.

-- Σήμερα Τρίτη, 30 Μάη, στις 7 μ.μ., η Αχτίδα Ενέργειας της ΚΟΑ του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Αίθουσα της ΚΟΑ, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Τρίτη, ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Σκοπελίτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, θα περιοδεύσει στις 9.30 π.μ. στην Πυροσβεστική και στις 10.30 π.μ. στο Δασαρχείο Λαυρίου.

- Αύριο Τετάρτη, στις 10.30 π.μ. ο Θόδωρος Κούτρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στον ΑΗΣ Λαυρίου.

- Την Κυριακή 4/6, στις 6.30 μ.μ., η Επιτροπή Ετεροδημοτών Ηλείας του ΚΚΕ οργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές, στην αίθουσα της ΚΟΑ Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Καραπάνος, υποψήφιος Νομάρχης Ηλείας και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Νομού Ηλείας.

Στη Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΚΟΘ του ΚΚΕ σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω περιοδείες:

  • Στις 7 π.μ., στα ΕΛΤΑ Παπαναστασίου με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, στέλεχος της ΚΟΘ του ΚΚΕ.
  • Στις 12 μ., στη ΔΕΗ (Περιφερειακός Ελεγχος) με τον Θανάση Τσαούση, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.
  • Στις 2 μ.μ., στο Ταμείο Εμπόρων με τον Γιάννη Ζιώγα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ.
«902 TV»
To KKE για τη μάχη των τοπικών εκλογών

Σήμερα στον «902 TV» και στην εκπομπή «Προεκτάσεις» στις 11 η ώρα το βράδυ, ο δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης συζητά με τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη δράση του Κόμματος μπροστά στη μάχη των Τοπικών Εκλογών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ