ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Μάη 2006
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ηλίας Βελισσαρίδης
Ηλίας Βελισσαρίδης
Φωτ.2

Στη μνήμη των ΑΝΤΩΝΗ Βελ. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 22 χρόνων, το Μάη του 1942 στη Θεσσαλονίκη, και ΗΛΙΑ Βελ. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗ, ο οποίος αγωνίστηκε από τα πρώτα σπουδαστικά χρόνια του έως το τέλος της ζωής του, 21 Μάη 2004, για την υπεράσπιση των αδύνατων και για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, ο αδελφός τους Νώντας Βελ. Βελισσαρίδης προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Σφαγείων - Λόφου Σικελίας Καλλιθέας, 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ,

Στη μνήμη της ΝΙΚΗΣ ΑΝΝΙΝΟΥ, η οποία «έφυγε» στις αρχές του Μάη 2006, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Σάββας Ζευγαρόπουλος

* * *

Φωτ.

Στις 24 του περασμένου Απρίλη έκλεισαν 40 μέρες από το «χαμό» της αγαπημένης μας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, και 20 ευρώ στην ΚΝΕ για το 9ο Συνέδριό της.

Ο σύζυγος Νίκος και τα παιδιά της

Χριστίνα Τσεκούρα
Χριστίνα Τσεκούρα
Νίκη Αννίνου
Νίκη Αννίνου
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αννα Λουλέ
Αννα Λουλέ
Φωτ.3

Στις 30 του περασμένου Απρίλη έκλεισαν 15 χρόνια από τότε που «έφυγαν» για πάντα από κοντά μας τα πολυαγαπημένα παιδιά μου, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ και η ΑΝΝΑ ΛΟΥΛΕ και ο μικρός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Στη μνήμη τους προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων, 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η μητέρα τους Μαρία Λουλέ

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, η Δόμνα Αλμαζίδου, από την Κορομηλιά Κιλκίς, προσφέρει 100 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς.

* * *

Φωτ.

Στις 27 Γενάρη 2005 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος αδελφός μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, επίτιμος δικηγόρος.

Στη μνήμη του και αντί για λουλούδια στον τάφο του σήμερα, μέρα της γιορτής του, τα αδέλφια του Βασιλική Ι. Σκανδάλη, Νίκος και Λούλη Παλούμπη και η ανιψιά του Γιάννα Παλούμπη προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος», 300 ευρώ στο ΚΚΕ, του οποίου πιστός οπαδός υπήρξε έως το τέλος της ζωής του.

* * *

Φωτ.

Στον ΤΑΣΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟ! Καμαρώνουμε και σε αποχαιρετούμε, σύντροφε. Να προσέχεις στο ταξίδι σου. Ο,τι είμαστε εμείς σήμερα το οφείλουμε σε σένα. Ξέρουμε ότι θα είσαι πάντα δίπλα μας και θα καμαρώνεις και εσύ που συνεχίζουμε τον αγώνα σου, ενωμένοι και αγαπημένοι. Μην ανησυχείς για μας. Το ξέρουμε πια ότι «οι ζευγάδες φεύγουν, μα η σπορά μένει».

Δημήτρης Λουλές
Δημήτρης Λουλές
Καλό ταξίδι, καπετάνιε!

Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε τον παππού της Τάσο Μπουλούκο, αταλάντευτο αγωνιστή, η αγαπημένη εγγονή του, Κέλλη.

Ο Τάσος Μπουλούκος πέθανε στις 28 Απρίλη 2006 και κηδεύτηκε στο Παρθένι Αρκαδίας στις 30 Απρίλη.

Αντί για στεφάνι στον τάφο του, η οικογένεια και οι συγγενείς του πρόσφεραν 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των 200 συντρόφων και συγκρατουμένων μου στο Χαϊδάρι, τους οποίους εκτέλεσαν οι Γερμανοί την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, μελών του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

Μανώλης Χνάρης

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 21 Μάη, συμπληρώνονται 40 μέρες από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας η ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗ. Γεννήθηκε το 1933.

Πέθανε στις 13 Απρίλη 2006, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Ο σύζυγος Κώστας

Τα παιδιά Σπύρος και Θεοδοσία

Τα εγγόνια της Κώστας, Αριστείδης, Ελένη, Δήμητρα

* * *

Φωτ.

Στις 28 Μάη κλείνει ένας χρόνος που «έφυγε» μακριά από μας ο αγαπημένος μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΛΤΣΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, ο οποίος έως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για την ειρήνη, τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό και τον προλεταριακό διεθνισμό, πιστός στο ΚΚΕ.

Κωστάκης Λουλές
Κωστάκης Λουλές
Στη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟ Κατερίνης.

Η γυναίκα του Δέσποινα Γιολτσίδου

* * *

Φωτ. 2

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1899. Καταγόταν από τον Καύκασο. Στην Ελλάδα ήρθε το 1922 με την οικογένειά του. Στις αρχές του 1943 εντάχθηκε στο ΕΑΜ και από τις γραμμές του αγωνίστηκε ενάντια στους κατακτητές με αυταπάρνηση.

Το 1946 πιάστηκε για την αντιστασιακή δράση του, βασανίστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Κοζάνης και φυλακίστηκε. Τον Αύγουστο του 1948 πέρασε από έκτακτο Στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 8 Σεπτέμβρη 1948.

Ο γιος του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1926 στην Οινόη Κοζάνης. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και στέλεχος της Οργάνωσης, το 1944 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Βγήκε στο βουνό και εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ, στα Τμήματα του Παλαιολόγου.

Πιάστηκε αιχμάλωτος στη μάχη του Βαθύλακκου Κοζάνης από τρομοκράτες του Μιχάλαγα, συνεργάτες των Γερμανών, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στο χωριό Μεσιανή Κοζάνης.

Στη μνήμη τους, καθώς επίσης στη μνήμη της μητέρας μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥΤΑΧΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Βέροιας.

Αναστάσιος Πουταχίδης

* * *

Φωτ.

Στις 20 Αυγούστου 2006 συμπληρώνονται 18 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ Αθανάσιου ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, αντιστράτηγου ε.α. και δικηγόρου. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση της Μέσης Ανατολής.

Χρήστος Αραχωβίτης
Χρήστος Αραχωβίτης
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σοφία Αραχωβίτη προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 19 Απρίλη 2006 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε στη Στεμνίτσα Γορτυνίας το 1924, ο οποίος για την αντιστασιακή δράση του πέρασε 7 χρόνια εξορία στην Ικαρία και στο Μακρονήσι.

Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Ρίτσας) ΜΑΚΡΙΔΗ και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ.

Στέλλα Χαλκίδα

* * *

Στις 28 Μάη συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΑΝΔΡΕΑ ΝΟΒΑ από το Μύτικα Πρέβεζας.

Στη μνήμη του προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Πρέβεζας.

Η γυναίκα του Αρετή

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΖΟΥ, γραμματέα της ΚΟΒ Βουτσαρά, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή στα 57 χρόνια του στις 30 Απρίλη 2005, τα αδέλφια του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βουτσαρά.

* * *

Στην εκδήλωση του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Μακρυνείας και Θέρμου, η οποία έγινε την 1η Απρίλη 2006, για τα 63 χρόνια της ΕΠΟΝ, αντιστασιακοί, μέλη του Παραρτήματος συγκέντρωσαν, από εθελοντική δουλιά, 150 ευρώ, τα οποία πρόσφεραν στο ΝΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ για το 9ο Συνέδριό της.

Αριστείδης Πουταχίδης
Αριστείδης Πουταχίδης
* * *

Φωτ.2

Πέρασαν 6 χρόνια από τις 5 Μάη 2000, που «έφυγε» από κοντά μας η ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ.

Στις 9 Μάη 2003 «έφυγε» για πάντα κι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ. Σύντροφοι στη ζωή. Οι γονείς μας, κομμουνιστές, υπέροχοι άνθρωποι, αγωνιστές, πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ, για τα οποία πάλεψαν στη ζωή τους.

Το μεταβαρκιζιανό καθεστώς έκλεισε τη μητέρα μας επί 6 χρόνια στα στρατόπεδα Χίου, Μακρονήσου και Τρίκερι. Ο πατέρας μας έκανε 15 συνεχή χρόνια εξορία σε Μακρόνησο και Αϊ - Στράτη και άλλα 4,5 χρόνια στη χούντα του Παπαδόπουλου στα στρατόπεδα Γυάρου, Λέρου και στα Κύθηρα.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 150 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά τους Δήμητρα - Διονύσης

Πάρις - Τάνια

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και αδελφού ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΟΒΟΥ, η οικογένειά του, αντί για μνημόσυνο, προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 28 Απρίλη 2006 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ από το 1944. Γεννήθηκε το 1926. Καταγόταν από την Αίγυπτο. Το 1946 αποφοίτησε από την Πολεμική Αεροπορία ως ναυπηγός. Για την αντιστασιακή δράση του διώχτηκε από την Αεροπορία. Ελαβε μέρος στον Εμφύλιο και με τη λήξη του κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου εργάστηκε στην παραγωγή και σε καράβια υπερπόντιας αλιείας. Παράλληλα, ανέπτυξε σημαντική δράση και ως μέλος του ΚΚΕ. Στην Πολωνία παντρεύτηκε την Βελίκα Τέμου και απέκτησε τρεις γιους.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1983.

Εως το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της ΚΟΒ Κορυδαλλού και έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του και αντί για 40ήμερο μνημόσυνο, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιώργος Πουταχίδης
Γιώργος Πουταχίδης
Η γυναίκα του Βελίκα

Τα παιδιά, οι νύφες και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΒΒΑ, από το Φιλότι Νάξου. Υπήρξε άνθρωπος τίμιος, αγωνιστής, ο οποίος στάθηκε έως το τέλος της ζωής του δίπλα στο ΚΚΕ και αγωνιζόταν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για έναν κόσμο δίκαιο.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 30 ευρώ στην ΚΟΒ Ιλίου.

Κώστας Κολοβός
Κώστας Κολοβός
Κωνσταντίνος Σκανδάλης
Κωνσταντίνος Σκανδάλης
Τάσος Μπουλούκος
Τάσος Μπουλούκος
Αργυρώ Σταθοπούλου
Αργυρώ Σταθοπούλου
Βαγγέλης Σταθόπουλος
Βαγγέλης Σταθόπουλος
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Κώστας Μιχαλακάκος
Κώστας Μιχαλακάκος
Φωτ.

Πέρασαν δυόμισι χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ (Κωτσάρα), δασκάλου, στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος στη ζωή του αγωνίστηκε για την εθνική ανεξαρτησία, την προκοπή του λαού και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του και για τη γιορτή του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Ελευθερία Μιχαλακάκου

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
Για τις προσφορές στη «Μνήμη Αγωνιστών»

Παρακαλούνται οι σύντροφοι και φίλοι, οι αναγνώστες της εφημερίδας μας, στις προσφορές που στέλνουν για δημοσίευση στη στήλη «Μνήμες Αγωνιστών», τα κείμενα να είναι το δυνατόν συντομότατα και το πολύ μέχρι δύο φωτογραφίες κάθε φορά. Αυτό είναι αναγκαίο για την έγκαιρη και στο χρόνο που ζητούν οι ενδιαφερόμενοι - όσο αυτό είναι μπορετό - δημοσίευση των προσφορών. Η εφημερίδα, λόγω χώρου, δεν μπορεί να δημοσιεύει μεγάλα κείμενα, τα οποία πολλές φορές συνοδεύονται και με πολλές φωτογραφίες αγωνιστών για την ίδια δημοσίευση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ