ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο στους δρόμους για Ασφαλιστικό και Παιδεία

Συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 8.30 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Προσυγκέντρωση εργαζόμενων και άνεργων γυναικών έξω από το ΣΕΒ, στις 7 μ.μ.

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση
Με συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, μαζικές εξορμήσεις και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις, οι ταξικές δυνάμεις κορυφώνουν αύριο Πέμπτη, μέρα πανελλαδικής δράσης, τη δραστηριότητά τους για την Κοινωνική Ασφάλιση, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα ο αγώνας ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια του κεφαλαίου και των κομμάτων του να πάρει το αμέσως επόμενο διάστημα πανεργατικά χαρακτηριστικά.

Στις αυριανές κινητοποιήσεις, το αίτημα για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση δένεται με τον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, την πάλη για την απόσυρση του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου για τα Πανεπιστήμια, τη διεκδίκηση Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για τα παιδιά της εργατικής τάξης, την αλληλεγγύη στον αγώνα των φοιτητών - σπουδαστών. Η Παιδεία και η απόκρουση των προωθούμενων αλλαγών, που βαθαίνουν τους ταξικούς φραγμούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι πρώτα και κύρια υπόθεση των εργαζομένων. Και αυτό σηματοδοτεί και η πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων, μετά την αυριανή συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 8.30 μ.μ., να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια να πορευτούν προς το υπουργείο Παιδείας.

Από το πρωί μέχρι και την ώρα της συγκέντρωσης, οι ταξικές δυνάμεις προγραμματίζουν ένα πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλιάς, οργανώνοντας εξορμήσεις ενημέρωσης των εργαζομένων για την Κοινωνική Ασφάλιση. Χτες, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση στο πολυκατάστημα «THE MALL», ενώ σήμερα αντίστοιχη περιοδεία ενημέρωσης προγραμματίζεται στο «Αττικα», στις 6 μ.μ.

Στο ΣΕΒ η προσυγκέντρωση των γυναικών

Στις 7 μ.μ., εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες όλων των κλάδων, τα πρώτα θύματα στη λίστα της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης, θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ, απ' όπου θα ξεκινήσουν για την πλατεία Ομονοίας.

Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ καλεί τις γυναίκες, που επιβαρύνουν την υγεία τους από την ορθοστασία και την εντατικοποίηση, το απελευθερωμένο ωράριο και τις ακτινοβολίες, που χάνουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα από τις ανθυγιεινές συνθήκες δουλιάς, αυτές που αναγκάζονται σε «παραίτηση» γιατί θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια, αλλά και αυτές που εξαναγκάζονται στη μερική απασχόληση, στις συμβάσεις μιας μέρας ή ορισμένου χρόνου, στην ανασφάλιστη εργασία, να υπερασπιστούν τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, να αποτρέψουν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, να τιμωρήσουν τις μπλε και πράσινες κυβερνήσεις, που στηρίζουν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Σήμερα στους ΟΤΑ

Το πρόγραμμα της πολύμορφης δράσης των ταξικών δυνάμεων συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη 14 του Ιούνη. Το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος) στις 6.30 μ.μ. Μεταξύ άλλων, οι ταξικές δυνάμεις θέτουν επιτακτικά την ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ, όχι στη βάση του παρωχημένου Κανονισμού του ΙΚΑ αλλά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χρονοδιάγραμμα αντιασφαλιστικών εφαρμογών

Σήμερα η επανάληψη του «διαλόγου» στη Βουλή

Χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και ακόμα δεν έχουν γίνει πράξη, θα παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Οπως δήλωσε μετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδης, η παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος θα γίνει στη Βουλή κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσα από τις οποίες διεξάγεται ο λεγόμενος «κοινωνικός διάλογος». Ενα «διάλογο» τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, παρακολουθεί ο ΣΥΝ και που στο τέλος του, αφού γίνει η απαραίτητη προεργασία, θα δίνει την απαραίτητη «νομιμοποίηση» για να νομοθετηθούν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Σημειώνεται, ότι ως «ουρά» των αντιασφαλιστικών νόμων και ιδιαίτερα του 3029 που ψήφισε το 2002 το ΠΑΣΟΚ, παραμένουν κρίσιμα ζητήματα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων και αφορούν: Την υπαγωγή των ταμείων κύριας ασφάλισης πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών στο ΙΚΑ, την ομαδοποίηση και ενιαιοποίηση επικουρικών ταμείων, την προώθηση της ιδιωτικοποίησης μέσω των λεγόμενων επαγγελματικών ταμείων, καθώς και την αναθεώρηση του καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Ειδικότερα για τα ΒΑΕ ο υπουργός Απασχόλησης δήλωσε ότι η λίστα των ΒΑΕ «πρέπει να εκσυγχρονιστεί, στη βάση της διεθνούς και της ευρωπαϊκής εμπειρίας», ενώ σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, που ήδη έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους στην περικοπή της λίστας, είπε ότι ο εκσυγχρονισμός της λίστας «δεν είναι κατ' ανάγκη επί ζημία των εργαζομένων»...

Παράλληλα η κυβέρνηση προτίθεται τη μεθεπόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει και η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης - άλλο ένα εργαλείο κοινωνικού εταιρισμού - για να εξεταστεί πώς όλοι μαζί - κυβέρνηση, εργοδότες και πλειοψηφία ΓΣΕΕ - θα ενισχύσουν το ρόλο τους στην προώθηση της Στρατηγικής της Λισαβόνας και ειδικότερα στα ζητήματα της επαγγελματικής κατάρτισης και της διά βίου μάθησης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο Αγαλμα Βενιζέλου το ραντεβού του αγώνα

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους κατέθεσαν χτες οι καπνεργάτες στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης

Από παλιότερη κινητοποίηση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη
Στην κορύφωσή του βρίσκεται το αγωνιστικό πρόγραμμα των ταξικών δυνάμεων και στη Θεσσαλονίκη, καθώς αύριο προγραμματίζεται πανεργατική συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση, στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Την άμεση, γενναία ενίσχυση της καπνοκαλλιέργειας, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που οδηγεί σε ξεκλήρισμα τους αγρότες και εγκατάλειψη της καλλιέργειας, την εφαρμογή ενιαίας κλαδικής πολιτικής καπνού, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κλάδου και τη λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων καπνεργατών και την αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού προβλήματος σε όφελος των εργαζομένων του κλάδου, απαίτησαν οι εκπρόσωποι του «Παγκαπνεργατικού» Συνδικάτου, που, μαζί με άνεργους καπνεργάτες, χθες το απόγευμα συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης.

Ειδικότερα, με δεδομένο το δραματικό ποσοστό ανεργίας στον κλάδο (από τα 47 εργοστάσια που υπήρχαν στη Β. Ελλάδα, έχουν απομείνει περίπου 5) και το πρόβλημα όσων εργάζονται να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν έστω και 100 μεροκάματα το χρόνο για να δικαιούνται επίδομα ανεργίας, ζήτησαν: Να μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη με 2.500 ένσημα στα 50 χρόνια και επίδομα ανεργίας 1.050 ευρώ σε όλους τους άνεργους καπνεργάτες για όσο διάστημα είναι άνεργοι.

Η χθεσινή συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αναπτύσσει το «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων και επίλυση του Συνταξιοδοτικού του κλάδου. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, αύριο Πέμπτη θα συμμετέχουν στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εξορμήσεις και πικετοφορίες

Σήμερα και αύριο, από κοινού με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια των δημοτικών κινήσεων και της ΝΑΣ

Με πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις που θα απλωθούν σε ολόκληρη την πειραιώτικη περιφέρεια, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ από κοινού με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια των δημοτικών κινήσεων και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», αύριο, Πέμπτη 15 του Ιούνη, θα μεταφέρουν το αγωνιστικό μήνυμα για την απόκρουση της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης σε κάθε εργατογειτονιά.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις κινητοποιήσεις της αυριανής μέρας, σήμερα, Τετάρτη, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, στις 8.30 το πρωί θα περιοδεύσει στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, ενώ στις 10.30 το πρωί ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας, θα περιοδεύσει στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Για αύριο, Πέμπτη 15 του Ιούνη, έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

  • Το πρωί θα γίνουν περιοδείες στους εργαζόμενους των δήμων και συγκεκριμένα: Στους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού θα περιοδεύσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αποστόλης Συρίγος, της Νίκαιας ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας, της Δραπετσώνας ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπεάζογλου, του Κερατσινίου ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Μουρίκης και στους εργαζόμενους του Δήμου Σαλαμίνας ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Λεμπέσης
  • Η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής στην Α΄ Πειραιά και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, θα περιοδεύσει στις 7.30 π.μ. στη ΔΕΗ (ΔΚΣΔ Πειραιώς) και στις 10 π.μ. στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Πειραιά. Στις 9 το βράδυ θα μιλήσει σε σύσκεψη εργαζομένων στο FACTORY
  • Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, θα περιοδεύσει στα πλοία ακτοπλοΐας στο λιμάνι
  • Η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά, στις 6.30 π.μ. θα περιοδεύσει στον ΟΛΠ
  • Ο Γιάννης Πατσιλινάκος, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, θα περιοδεύσει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
  • Ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ρέντη, στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει σε βιοτεχνίες ιματισμού - δέρματος στου Ρέντη
  • Ο Νίκος Ξουράφης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, θα περιοδεύσει στα εργοστάσια ΕΛΑΪΣ, COLGATE και ROL
  • Ο Δημήτρης Μουρίκης στη 1 το μεσημέρι θα περιοδεύσει στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στο Ικόνιο.

Στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει πικετοφορία στον Πειραιά που θα ξεκινήσει από τον ηλεκτρικό σταθμό. Ταυτόχρονα, πικετοφορίες θα γίνουν στις περιοχές Νίκαια (στη Νεάπολη, στο Περιβολάκι και στο Village Park), Κορυδαλλό, Ρέντη, Δραπετσώνα, Κερατσίνι (Αμφιάλη) και Πέραμα.

Μπροστάρηδες οι αγωνιστικοί συνδυασμοί

Πικετοφορίες και εξορμήσεις χτες σε Βύρωνα και Καισαριανή

Πικετοφορία στην Καισαριανή
Πικετοφορία στην Καισαριανή
Η ανάγκη το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αναδείχτηκε χτες, στη διάρκεια πικετοφορίας και εξόρμησης που πραγματοποίησαν οι αγωνιστικοί δημοτικοί συνδυασμοί σε Βύρωνα και Καισαριανή. Επίσης, απηύθυναν μαζικό κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια, και καλώντας τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού και του ΣΥΝ, τόσο στο συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Πλατιά εξόρμηση στα μαγαζιά, σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Βύρωνα, πραγματοποίησε η «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση». Με σύνθημα «Ασφάλιση δημόσια και κοινωνική, κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή», καλούσαν τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά επανάπαυση σχετικά με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό. «Ασφάλιση, Πρόνοια, Υγεία, να γίνουνε κριτήρια ψήφου για τη δημαρχία». Με το σύνθημα αυτό, η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία Καισαριανής» διοργάνωσε χτες πικετοφορία, στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

  • Σειρά κινητοποιήσεων για την Κοινωνική Ασφάλιση διοργανώνουν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», η «Συμπαράταξη» και αγωνιστικοί συνδυασμοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη 14 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., πικετοφορίες θα γίνουν σε Ζωγράφου, Δάφνη και Μπραχάμι, στις 8 το βράδυ στου Γκύζη (αρχή: Αλεξάνδρας και Γκύζη, κατάληξη με συγκέντρωση: Συνδικάτο Οικοδόμων Γκύζη, Κούνδουρου 4). Νωρίτερα, στις 8.30 το πρωί, στη Νέα Φιλαδέλφεια, προγραμματίζονται εξορμήσεις σε τράπεζες και στην εφορία.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες

Εντείνονται οι προετοιμασίες των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλία, ενόψει των αυριανών συγκεντρώσεων για το Ασφαλιστικό, που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής και συγκεκριμένα: Στη Λάρισα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο Βόλο, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στα Τρίκαλα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων. Στη Λάρισα και στο Βόλο, δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν φοιτητές και σπουδαστές, που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις αυριανές συγκεντρώσεις, στέλνοντας μήνυμα κοινής πάλης ενάντια στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους από κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο.

Στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό, όλο αυτό το διάστημα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στην περιοχή, έχει αναπτύξει πολύμορφη δράση, με μπροστάρη την ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τα Σωματεία της δύναμής του.

Στο Ηράκλειο

Εκδήλωση, με θέμα «Η πάλη των εργαζομένων για Υγεία - Πρόνοια - Κοινωνική Ασφάλιση», διοργανώνει σήμερα το απόγευμα η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση γίνεται στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση και πορεία που αποφάσισε η ΓΣ του σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων για αύριο Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 6.30 το απόγευμα στα Λιοντάρια, ενάντια στο νόμο για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας και την ασυδοσία της εργοδοσίας.

Συγκέντρωση θα γίνει επίσης αύριο στις 8 μ.μ. στον Αγιο Κήρυκο, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Ικαρίας - Φούρνων του ΠΑΜΕ.

Στην Εντατική 50χρονος οικοδόμος

Νέο έγκλημα σημειώθηκε χτες το πρωί. Γύρω στις 8 π.μ., ο καλουπατζής Βαγγέλης Βλάχος έπεσε από τον τρίτο όροφο οικοδομής, στην οδό Κεφαλληνίας 100, στην Πετρούπολη. Ο 50χρονος εργάτης καλούπωνε, όταν έπεσε στο έδαφος με την κοιλιά. Μέχρι χτες το βράδυ, ο εργάτης νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου της Νίκαιας.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Σήμερα η Γενική Συνέλευση

Την ανάγκη έντασης της πάλης για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και τη διεκδίκηση κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες, αναδεικνύει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανώνυμων Εταιριών και Γραφείων, και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ., στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Γ` Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη, 2ος όροφος).

ΟΒΣΑ
Κάλεσμα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Να συντονίσουν τα βήματά τους με αυτά των εργαζομένων καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Η Ομοσπονδία απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στο κάλεσμά της, η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι είναι γνωστή η άσχημη κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ) και η κυβερνητική «λύση» που προωθείται μέσω του διοικητή του Ταμείου για: αύξηση των εισφορών και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των «συντάξεων πείνας» που δίνονται από τον ΟΑΕΕ στην πλειοψηφία των συνταξιούχων, προώθηση των επαγγελματικών - ιδιωτικών - ταμείων. Η ΟΒΣΑ επισημαίνει και τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι «πλειοψηφίες των ηγεσιών του συνδικαλιστικού μας κινήματος (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) που ουσιαστικά συναινούν στο πέρασμα των πιο πάνω αντιλαϊκών μέτρων» και συμμετέχουν στο στημένο «κοινωνικό διάλογο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ