ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούλη 2006
Σελ. /28
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες διαδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Χανιά

Να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης του συνεχιζόμενου εγκλήματος του Ισραήλ σε βάρος της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, την Τρίτη 18 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία προς το Αμερικανικό Προξενείο.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει τη βάρβαρη και συνεχιζόμενη τρομοκρατική εισβολή του ισραηλινού στρατού σε Παλαιστίνη και Λίβανο. Να καταδικάσει τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, ζωτικών εγκαταστάσεων, που στόχο έχουν την παραπέρα εξόντωση των δύο λαών. Να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και την αγανάκτησή του για το συνεχιζόμενο έγκλημα.

«Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που ευθυγραμμιζόμενοι με τους ιμπεριαλιστές παρέχουν ξεκάθαρη ανοιχτή στήριξη στα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού, αδυνατώντας να κρυφτούν πίσω από τις μάσκες των "ίσων αποστάσεων"», σημειώνεται.

Συγκέντρωση - πικετοφορία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, την Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία των Λιονταριών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας τη Δευτέρα 17 του Ιούλη στις 8 μ.μ. διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία(μπροστά στο δικαστικό μέγαρο) και πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανιών καλεί σε πικετοφορία την Τρίτη στις 18 Ιούλη στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 7.30 μμ.

  • Δεκάδες φορείς καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους την ισραηλινή βαρβαρότητα σε Παλαιστίνη και Λίβανο. Ο Δήμος Νίκαιας με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου καταδικάζει και την «πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που οπλίζουν τα χέρια του κράτους τρομοκράτη». Το ψήφισμα αυτό χτες αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο, παρέδωσε στην Παλαιστινιακή Αρχή όπου και εξέφρασε αμέριστη αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και επίσης στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Επίσης το ματοκύλισμα στην Παλαιστίνη και Λίβανο καταδικάζουν η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών Κλιματιστικών Αθήνας και Περιχώρων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ