ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
Σελ. /28
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΣ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» - ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ - ΠΕΔΥΕ
Ξανά στους δρόμους την Τρίτη

Στις 7 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, θα ακολουθήσει πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Από την πρόσφατη συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία
Από την πρόσφατη συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία
Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καλούν σε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία.

Με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ επισημαίνουν τις μεγάλες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Να συμπαρασταθούν στον παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να απαιτήσουν να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση και να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι από το Ισραήλ.

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που διοργανώνουν η ΝΑΣ, το ΠΑΜΕ και η ΠΕΔΥΕ την Τρίτη 25 Ιούλη στις 7μμ έξω από το Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στις πρεσβείες των ΗΠΑ και Ισραήλ απευθύνουν η ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ν. Πειραιά - Νήσων «Ο Προμηθέας» και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.

Στον Πειραιά

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά την Τρίτη 25 Ιούλη στις 7 μ.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης που εξελίσσεται με τις πλάτες των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών, διοργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, την Τρίτη 25 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι στις σημερινές συνθήκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και βαρβαρότητας, «ενδιάμεσος, ουδέτερος δρόμος δεν υπάρχει. ΄Η τοποθετείται κάθε κόμμα, κάθε πολιτική και κοινωνική δύναμη με το μέρος του λιβανέζικου λαού και του λαού της Παλαιστίνης ή εναντίον τους». Και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και να απαιτήσουν τη μόνη σαφή, δίκαιη και φιλολαϊκή λύση: Να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση, να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι τη δική τους χώρα, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΚΕΔΚΕ
Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι διοικούντες της ΚΕΔΚΕ ψήφισμα για τον πόλεμο, που βάζει στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα και το οποίο δεν έχει εγκριθεί από κανένα όργανο!!!

Στην προσπάθειά της να εξισώσει το θύτη και το θύμα στον πόλεμο που διεξάγεται αυτό το διάστημα στη Μέση Ανατολή, η διοίκηση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) ξεπέρασε χτες κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, έδωσε στη δημοσιότητα, ως θέση της Ενωσης, ένα - από κάθε άποψη απαράδεκτο - ψήφισμα υπό τον τίτλο «Για την άμεση κατάπαυση των Εχθροπραξιών στην Εγγύς Ανατολή», το οποίο όμως... αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2006, αφού αποτελεί το πρώτο θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου που θα συγκληθεί εκείνη την ημέρα.

Με αυτή τους την ενέργεια οι διοικούντες της ΚΕΔΚΕ προφανώς περιφρονούν τα όργανα της Ενωσης, δεν τα λαμβάνουν υπόψη τους και για το λόγο αυτό τα υποκαθιστούν, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα ως προς τις θέσεις που η Ενωση πρέπει να πάρει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Το περιεχόμενο του ψηφίσματος το αποδεικνύει περίτρανα, αφού κρατάει ίσες αποστάσεις απ' όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές του πολέμου.

Αναλυτικότερα ζητάει την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των επιχειρήσεων του Ισραήλ με την ταυτόχρονη απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων, αποφεύγοντας επιμελώς να καταδικάσει το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που, πρωτίστως, υποκινούν τη δράση του. Κουβέντα επίσης δε γίνεται για το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι δύναμη κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη και τώρα και στα εδάφη του Λιβάνου. Υστερα απ' όλα αυτά δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι σιωπή τηρείται, επίσης, στο ψήφισμα για τη στάση της ευμενούς - ως προς το Ισραήλ - «ουδετερότητας» της ΕΕ και του ΟΗΕ.

ΠΑΜΕ - ΠΣΟ
Οικονομική βοήθεια

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καλούν την εργατική τάξη της Ελλάδας να ενισχύσει οικονομικά τους εργαζόμενους του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Τα χρήματα για την οικονομική βοήθεια θα συγκεντρώνονται απευθείας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμ. Μπενάκη 28 - υπεύθυνος: Μπάμπης Τεννές, τηλ. 210 3305.219).

  • Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και όλους τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με οικονομική βοήθεια (Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού 122/634535-29).
ΕΕΔΔΑ
Επείγουσα χρηματική βοήθεια

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) μεταξύ άλλων, «εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στο λαό του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και σε όλους τους λαούς της περιοχής που δοκιμάζονται σκληρά». Καταλήγοντας, η ΕΕΔΔΑ αναφέρει πως ανταποκρίνεται «στην έκκληση των λιβανέζικων οργανώσεων - Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου (ULDY), Λαϊκή Μέριμνα Λιβάνου (SPL) και Ενωση για τα Δικαιώματα των Γυναικών Λιβάνου (LLWR) - με τις οποίες συνεργάζεται από τη δεκαετία του 1980 ακόμα, και καλεί τους Ελληνες εργαζόμενους και ολόκληρο τον ελληνικό λαό να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, καταθέτοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στο λογαριασμό της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης στην Εθνική Τράπεζα: 116/29607455 (Επείγουσα Βοήθεια)».

ΟΓΕ
Εμπρακτη αλληλεγγύη

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με ανακοίνωσή της, καλεί τους συλλόγους - μέλη της και όλες τις γυναίκες της χώρας να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και αντίδραση και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, όπως άλλωστε κάνουν πάντα, στις γυναίκες της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, που πλήττονται βάναυσα από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα καταθέτοντας τον όβολό τους στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 151/296061-31.

Αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις

Πικετοφορία πραγματοποιούν η Επιτροπή Ειρήνης και η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, σήμερα 21 Ιούλη και ώρα 8.30 μ.μ. στο δημαρχείο, απευθύνοντας κάλεσμα στους κατοίκους της πόλης να δώσουν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιούλη και ώρα 8.30 μ.μ. στο δημαρχείο.

Η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου αντίστοιχα καλούν την Τρίτη 25 Ιούλη και ώρα 8 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αχαΐας διοργανώνει στην Πάτρα, τη Δευτέρα 24 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καταδίκης της δολοφονικής - ιμπεριαλιστικής επίθεσης του Ισραήλ.

Πικετοφορίες σήμερα σε πολλούς δήμους

Πικετοφορίες και εξορμήσεις καταδίκης των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού στην Παλαιστίνη και το Λίβανο, διοργανώνουν σήμερα, Παρασκευή σε δήμους του Λεκανοπεδίου οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές.

Οι αγωνιστικοί συνδυασμοί καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία, την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο.

Πικετοφορίες και εξορμήσεις διοργανώνουν σήμερα στις πόλεις τους οι παρακάτω αγωνιστικοί συνδυασμοί:

Η «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση», η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία Καισαριανής», η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταμόρφωσης», η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου», η «Δημοκρατική Συνεργασία Αγίας Βαρβάρας», η «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης», η «Δημοτική Συμπαράταξη Δάφνης», η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Ελληνικού», η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Υμηττού» και η «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ