ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούλη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Στην όχθη της οργής

Η ιμπεριαλιστική χυδαιότητα, η απανθρωπιά, η υποστασιακή ανυπαρξία, η αποκτήνωση στο μεγαλείο (!) της στο Λίβανο. Η άποψη, κυρίαρχη δυστυχώς και χωρίς μάζες να τη μετατρέπουν σε ηττημένη, είναι συνώνυμη της ύβρεως και της υποκρισίας. Σαν τις ανήθικες βόμβες κενού, που ρίχνονται για να καταπιούν όλο το οξυγόνο, να δολοφονήσουν κάθε μορφή οργανικής ζωής, αλλά ν' αφήσουν άθικτη την ανόργανη ύλη, τα κτίρια, τα έπιπλα...

Το Ισραήλ διεκπεραιώνει, τώρα πια, άμεσα και απροκάλυπτα τα αμερικανικά σχέδια για Μεγάλη Μέση Ανατολή σαν εμπροσθοφυλακή για τη Συρία, το Ιράν κλπ.

Το πρόβλημα, σύντροφοι, δεν είναι τι κάνουν αυτοί. Ούτε γιατί κατάντησαν υπερασπιστές της εξωφρενικής πολιτισμικής άποψης ότι τρεις στρατιώτες, γενικώς οι ...στρατιώτες τους, είναι επί του προκειμένου πρόσωπα ιερά, που ούτε συλλαμβάνονται, ούτε αιχμαλωτίζονται, ούτε τραυματίζονται, ούτε πεθαίνουν ως στρατιώτες. Τα ίδια έλεγαν και οι ναζί. Στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Καισαριανή!!!

Το πρόβλημα είμαστε εμείς. Οι ...κληρονόμοι του Διστόμου, των Καλαβρύτων, της Καισαριανής. Οι ιστορικώς υπεύθυνοι και αιματηρώς διδαχθέντες πώς ηττάται ο ναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο ιμπεριαλισμός.

Αλλά είμαστε πια Ευρωπαίοι. Μετράμε τη ζωή με τα καντάρια της βολής μας. Με την άμβλυνση της ψυχής μας. Με την τρυφηλή αγωνία των προδοτών της πραγματικής μας τάξης. Είμαστε τόσο Ευρωπαίοι, όσο και τηλεθεατές του Αλεξ. Γιατί να εξεγερθούμε ως λαός ευρωπαϊκός απέναντι στην κόλαση του Λιβάνου; Στις ευρωπαϊκές αξίες συγκαταλέγεται και η ελευθερία ίδρυσης, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, στην Ολλανδία, κόμματος Παιδεραστών. Υπάρχει πλέον. Λειτουργεί. Ζητά ψήφο. Εκεί στη χώρα της ...Χάγης. Την καρδιά της ευρω-Δικαιοσύνης!!! Με το 82% σε έρευνα κοινής γνώμης να λένε ΟΧΙ ως Ολλανδοί. Κι όμως, ιδρύθηκε. Θα κατέχει νόμιμα πορνοφωτογραφίες στο διαδίκτυο με αγόρια και κορίτσια άνω των 12(!!!) ετών. Θα... Παράνοια; Οχι. Σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα αξιών και μετάφραση της ελευθερίας σκέψης σε ελευθερία δράσης του κτήνους. Πόσοι βγήκαν στους δρόμους γι' αυτό, ώστε να μη γίνει; Πόσες μανάδες, πόσοι πατεράδες, πόσοι γέροι, πόσοι νέοι; Πόσα παιδιά;

Δεν μπορείς να θρηνείς, τήλε, για το Λίβανο, να φρικιάς, τήλε, για το Ολλανδικό Κόμμα Παιδεραστών, για όλα που δεν έφτασαν ως κόλαση σε σένα. Η κόλαση είμαστε εμείς. Οι αδρανείς. Η γιγάντια παραλυτική πλειοψηφία της ανοχής. Από σήμερα, εγώ νιώθω να περνάω εκείνη τη λεπτή γραμμή της αυτοάμυνας και της υποτιμημένης νοημοσύνης. Αισθάνομαι και πιστεύω ότι τα χέρια κι η ψυχή μου, ακόμα και το ποινικό μου μητρώο αντέχουν την υπέρβαση των ορίων αμύνης, που όρισαν οι δυνάστες, οι παιδαραστές, οι φασίστες του κόσμου τούτου. Οψόμεθα, λοιπόν, ες αγρίους Φιλίππους. Οι στρατιώτες πεθαίνουν και για πατρίδες, εκτός από παρτίδες γεωπολιτικών ζατρικίων. Και δεν είμαι μόνη μου στην όχθη της οργής...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό

Πενήντα έξι (56), μέχρι στιγμής, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλες τις ηπείρους εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζουν την ισραηλινή επίθεση σε βάρος της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καλούν όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που δέχονται την επίθεση. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε έντονα όλες τις επιθετικές ενέργειες από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα και το Λίβανο με τις τραγικές συνέπειες για τη ζωή Παλαιστίνιων, Λιβανέζων και Ισραηλινών αμάχων καθώς και για τα θύματα από άλλες χώρες.

Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τις κατηγορίες και τις απειλές από τις ΗΠΑ και την ισραηλινή κυβέρνηση που απευθύνονται προς τη Συρία και το Ιράν και ενάντια σε άλλες χώρες της περιοχής. Αυτές οι απειλές αποκαλύπτουν ότι η πραγματική επιθετική και επεκτατική δύναμη στην περιοχή είναι το Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε έντονα την πολιτική των ΗΠΑ, η οποία ενθαρρύνει την ισραηλινή επιθετικότητα. Απορρίπτουμε την υποκρισία των ηγετών του G8 και την πολιτική της "ίσης απόστασης" που ακολουθείται σήμερα από ορισμένες δυνάμεις.

Ανησυχούμε ιδιαίτερα και προειδοποιούμε για τους μεγάλους κινδύνους επέκτασης της κρίσης στη Μέση Ανατολή, για έναν νέο εμφύλιο πόλεμο και για μια μεγάλης κλίμακας ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Λίβανο με το πρόσχημα "των μέτρων οικοδόμησης ειρήνης".

Οι βομβαρδισμοί ενάντια στο Λίβανο ακολουθούν την άγρια επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, την απαγωγή Παλαιστίνιων πολιτικών προσωπικοτήτων, την προσπάθεια να αποδυναμωθεί η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, την καταστροφή των υποδομών και τη δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης στην Παλαιστινιακή κοινωνία.

Οι επιδρομές στη Γάζα και το Λίβανο αποτελούν τα νέα βήματα στην υλοποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την "Ευρύτερη Μέση Ανατολή" που στρέφεται ενάντια στα νόμιμα δικαιώματα των λαών, τη λαϊκή αντίσταση, τις προοδευτικές και φιλειρηνικές δυνάμεις.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, η μόνη στρατιωτική πυρηνική δύναμη στην περιοχή, αγνοεί επιδεικτικά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, παραβιάζει τις συμφωνίες με την Οργάνωση Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (PLO), υπονομεύει τις συμφωνίες των Παλαιστινιακών οργανώσεων σχετικά με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ, και απορρίπτει τις προτάσεις εκεχειρίας. Παραβιάζει, επίσης, την Τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης, που απαγορεύει τη συλλογική τιμωρία, τις "επιλεγμένες" δολοφονίες και την καταστροφή της υποδομής μιας κατεχόμενης περιοχής.

Καλούμε όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους με τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, με τις προοδευτικές δυνάμεις που παλεύουν για την ειρήνη στο Ισραήλ και να εντείνουν την πάλη τους για μια πολιτική λύση βασισμένη:

  • Στην άμεση διακοπή των επιθέσεων και στην αποχώρηση του ισραηλινού στρατού.
  • Στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση που μπορεί να γίνει κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Στην άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.
  • Στην πλήρη διάλυση των εποικισμών και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, τη δημιουργία του Παλαιστινιακού κράτους (Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη) με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ. Στη λύση του ζητήματος των προσφύγων. Η επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων πρέπει να βασιστεί στο ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σύμφωνα επίσης με τα άλλα ψηφίσματα των ΗΕ.

Μόνο η απόσυρση των Ισραηλινών στρατιωτών από τη Γάζα και το Λίβανο και μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη θα έβαζε ένα τέλος στην αιματοχυσία και θα εγγυόταν την ασφάλεια όλων των λαών της Μέσης Ανατολής».

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τα παρακάτω κόμματα (κατ' αλφαβητική σειρά):

1) Κομμουνιστικό Κόμμα Αιγύπτου

2) Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας

3) Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας

4) Εργατικό Κόμμα Βελγίου

5) Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

6) Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

7) Κόμμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών (πρώην Βουλγάρικο Κομμουνιστικό Κόμμα «Γκεόργκι Δημητρώφ»)

8) Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας

9) Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας

10) Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

11) Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

12) Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

13) Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας

14) Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας

15) Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία

16) Κομμουνιστικό Κόμμα Εκουαδόρ

17) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

18) Κομμουνιστικό Κόμμα Εσθονίας

19) Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ

20) Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας

21) Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

22) Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας

23) Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας

24) Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ

25) Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά

26) Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας

27) ΑΚΕΛ, Κύπρος

28) Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

29) Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας

30) Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα

31) Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανίας

32) Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου

33) Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας

34) Κόμμα των Κομμουνιστών, Μεξικό

35) Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού

36) Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας

37) Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας

38) Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα

39) Ενωση Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας

40) Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας

41) Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης

42) Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα

43) Κομμουνιστικό Κόμμα Ρουμανίας

44) Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας

45) Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης

46) Ρώσικο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα - Κόμμα των Ρώσων Κομμουνιστών

47) Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Σερβίας Μαυροβούνιο

48) Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας

49) Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

50) Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα

51) Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα

52) Κόμμα Εργασίας, Τουρκία

53) Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

54) Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας

55) Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας

56) Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κουβανική Επανάσταση

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κουβανική Επανάσταση, σε συνεργασία με τη ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, την Παρασκευή 28 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Θα μιλήσουν: Ο Ερμες Ερέρα πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα και η Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ