Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9534

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Η εκπαίδευση
στελεχών
του ΔΣΕ

Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ) έκανε έναν τιτάνιο αγώνα. Προέκυψε το ζήτημα των στελεχών, που θα ενέπνεαν και θα καθοδηγούσαν τους μαχητές με επιτυχία στην ανώτατη μορφή της ταξικής πάλης. Οι αγωνιστές αυτοί ήταν απαραίτητο να είναι φωτεινό παράδειγμα στους υπόλοιπους μαχητές, τόσο για τις πολεμικές τους αρετές, όσο και για το θάρρος, την ανιδιοτέλεια, τις γνώσεις για το χαρακτήρα και την προοπτική του μεγάλου αγώνα. Ετσι δημιουργήθηκαν οι στρατιωτικές σχολές προετοιμασίας των μελλοντικών αξιωματικών. Απ' αυτές τις σχολές αποφοίτησαν στελέχη, που πλαισίωσαν και καθοδήγησαν εκείνο το στρατό των ηρώων. Που διακρίθηκαν στις άνισες μάχες, έκαναν τους πιο επιτυχημένους στρατιωτικούς ελιγμούς, άντεξαν πέρα από τα όρια του ανθρώπου τις όποιες κακουχίες και παρέμειναν ολόρθοι να δείχνουν το δρόμο στις επόμενες γενιές...


ΣΕΛ.  11  -  14


Ενάντια στην κυρίαρχη κουλτούρα

Ο «Ρ» παρουσιάζει μια ομάδα νέων ανθρώπων που δημιουργούν πολιτισμό, δρώντας, μάλιστα, μέσα στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής επαρχίας. Πρόκειται για την Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Ελευσις», που εδρεύει στην Τρίπολη.


ΣΕΛ.  4  -  5
ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Ακριβά στην αγορά φτηνά στη χρήση

Ταυτόχρονα με την αύξηση των τιμών, οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν να κυκλοφορούν βελτιωμένα υβριδικά αυτοκίνητα, που επιτρέπουν μέχρι και το διπλασιασμό της χιλιομετρικής απόστασης που μπορεί να διανυθεί, συγκριτικά με τα αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΗΓΗΜΑ
Τα τρία αδέλφια

«Να μην τα πολυλογούμε, ό,τι και αν έκαναν ήταν ξεχωριστοί και δαχτυλοδειχτούμενοι, όπως και η δράση τους στην ΕΠΟΝ, που είχαν να λένε όλοι για την ανδρεία τους και τον καλό τους χαρακτήρα». Ενα διήγημα του Βαγγέλη Μηνιώτη.


ΣΕΛ.  8
«ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΟΤΖΙ»
Παιχνίδι εξουσίας και κερδών

Στο σύγχρονο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, το επόμενο πρωινό επί της ουσίας ίσως και να μην έχει διαφορές από το προηγούμενο βράδυ...


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ