ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Ιούλη 2006
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μαρία Νάνου
Μαρία Νάνου
Φωτ.

Στις 27 Ιούνη 2006 πέθανε η ΜΑΡΙΑ ΝΑΝΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, του οποίου ήταν ψηφοφόρος.

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΠ της ΚΟΑ, την ΑΕ Υγείας - Πρόνοιας, το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ και όλους τους συντρόφους για τη συμπαράστασή τους στις δύσκολες ώρες της απώλειας της αγαπημένης μητέρας μας και γιαγιάς, Μαρίας.

Γιώργος Νάνος, Γεωργία Δασκαλάκη, Παναγιώτης Νάνος, Μανώλης - Μάριος Νάνος.

* * *

Ο Βασίλης Χασιώτης από τη Σαρακίνα Καλαμπάκας προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων στη μνήμη των νεκρών συγχωριανών του συντρόφων, καθώς επίσης στη μνήμη των ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ.


ΜΝΗΜΕΣ

Ειρήνη Αρβανιτίδου
Ειρήνη Αρβανιτίδου
φΩΤ.2

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ και του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΙΑΤΟΥ, οι οποίοι ως το τέλος της ζωής τους αγωνίστηκαν για έναν κόσμο καλύτερο και για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και οι οποίοι για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες τους φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, προσφέρω 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου.

Αμαλία Νιοχωρίτη

* * *

Φωτ.

Στις 3 Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΤΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ. Αγωνίστηκε για ένα καλύτερο αύριο, ειρηνικό, για μια σοσιαλιστική κοινωνία. Γι' αυτή τη δράση του διώχτηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και στη Γυάρο.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Διονυσία και τα παιδιά του Θανάσης και Ερρίκος προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Πάτρας.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγος Βάσω

* * *

Φωτ.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΑΡΔΑΝΗΣ, ο οποίος πέθανε στις 20 Αυγούστου 2005, στα 15 χρόνια του εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στη ζωή του αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, πάντα πιστός στο Κόμμα του. Παράλληλα ήταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Νίκος Νικολαϊδης
Νίκος Νικολαϊδης
Στη μνήμη του η σύζυγός του Πηνελόπη, η κόρη του Λαμπρινή Μπαμπάλα και ο γαμπρός του Γεώργιος Μπαμπάλας προσφέρουν στη ΝΕ Λάρισας 50 ευρώ.

  • Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγαπημένου πατέρα μου Χρήστου Βασαρδάνη προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας 50 ευρώ.

Η κόρη του Βάσω Βασαρδάνη - Μητσιμπόνα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΑΝΝΑΣ ΚΩΣΤΑΡΙΓΚΑ τα παιδιά της Γιάννης και Θεολογία Κωσταρίγκα προσφέρουν στη ΝΕ Λάρισας 300 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ από τη Σίνδο, ο οποίος πέθανε στις 4 Ιούλη 2006, αντάρτης του ηρωικού ΕΛΑΣ στην Κατοχή, υπήρξε συνετός και πιστός αγωνιστής, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του το Παράρτημα Σίνδου της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος, πρόσφερε στον καθημερινό του σύντροφο, τον «Ριζοσπάστη», 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τις 29 Αυγούστου 2001, που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη συντρόφισσά μου ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ

Στη μνήμη της προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, 20 ευρώ στην ΚΝΕ, 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 20 ευρώ στο Παράρτημα Νεάπολης της ΠΕΑΕΑ.

Καλή μας Ειρήνη μας λείπεις. Ζεις στις καρδιές μας και στη σκέψη μας.

Νίκος Αρβανιτίδης - Θεσσαλονίκη

  • Επίσης, στη μνήμη της Ειρήνης Αρβανιτίδου πρόσφεραν στο ΚΚΕ η κουμπάρα της 50 ευρώ και ο Κώστας και η Σοφία Μωυσίδου 50 ευρώ στην ΚΟΒ «Λαμπράκη».

* * *

Φωτ.

Στις 31 Ιούλη κλείνει ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΡΚΑΛΗΣ. Από έφηβος στις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ηρωικού ΕΛΑΣ στα Τζουμέρκα της Αρτας, πολέμησε τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους δοσίλογους.

Διωγμοί, φυλακές, εξορίες δε στάθηκαν δυνατόν να κάμψουν τις αρχές του, τα «πιστεύω» του. Εδωσε όλες τις μάχες, αταλάντευτα από τις γραμμές του ΚΚΕ, το οποίο τίμησε ως τα στερνά.

Νίκος Ματιάτος
Νίκος Ματιάτος
Αγαπητός, σεμνός μα πάνω από όλα επαναστάτης κομμουνιστής θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.

Στη μνήμη του προφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΓΡΥΔΑΚΗ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 20 Ιούλη 1949 στο Σεϊτάνι Σάμου και του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α. ΓΡΥΔΑΚΗ, ο οποίος εξορίστηκε από το 1946 ως το 1949 για τις δημοκρατικές ιδέες του, και αντί για μνημόσυνο προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Βαθύ Σάμου.

Κατίνα Δημητρίου Γρυδάκη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Η γυναίκα του Νότα

Τα παιδιά του Ελίζα και Νίκος

Τα εγγόνια του Αγγελική και Παναγιώτης

  • Επίσης στη μνήμη του Νίκου Νικολαΐδη οι συναγωνιστές του Λευτέρης και Ιωάννα Παπαθεοδώρου πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, Γραμματέα της ΝΕ Γερμανίας, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας ξαφνικά και πρόωρα, προσφέρω στη ΝΕ Δράμας 100 ευρώ.

Συλλυπητήρια στη συντρόφισσα της ζωής του Μαίρη και τα παιδιά του Παναγιώτη και Ανέττα.

Παύλος Ιμσιρίδης

* * *

Φωτ.

Αύριο 31 Ιούλη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Κεφαλονιάς.

Βαγγέλης Νιοχωρίτης
Βαγγέλης Νιοχωρίτης
Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στο Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος, 250 ευρώ, στο Παράρτημα Ληξουρίου της ΠΕΑΕΑ 250 ευρώ και στο ΚΜΙΕΑ 100 ευρώ.

Η σύζυγός του Νίκη

Οι κόρες του Παναγιώτα και Διονυσία

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αξέχαστης φίλης μου ΦΩΦΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και αντί για λουλούδια στον τάφο της προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ευθυμία Αυγερινού

* * *

H Κασσιανή Χρυσάφη προσφέρει στην ΚΟΒ Ροδολείβος Σερρών 200 ευρώ στη μνήμη και αντί για μνημόσυνο του συντρόφου της στη ζωή και στον αγώνα ΒΑΣΙΛΗ, αγωνιστή, πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ και στη μαρξιστικολενινιστική θεωρία, ο οποίος «έπεσε» στον αγώνα για τα ιδανικά του.

* * *

Φωτ.

Στις 10 Ιούνη 2006 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Στη μνήμη του και για το 40ήμερο μνημόσυνο προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος Κατίνα

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στις 16 Μάη 2006 πέθανε σε ηλικία 96 χρόνων ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΙΖΑΝΗΣ.

Στη μνήμη του η κόρη του και οι εγγονές του προσφέρουν, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του ΚΚΕ και αγωνιζόμενος για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, οι συνάδελφοί του - μέλη της ΚΟΒ Οικοδόμων Κυψέλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 110 ευρώ.

* * *

Σήμερα, 30 Ιούλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΟΥ από το χωριό Νέος Καύκασος Φλώρινας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.

Πριν από 34 χρόνια πέθανε ο πατέρας μου ΑΒΒΑΚΟΥΜ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ επίσης από τον Νέο Καύκασο. Στην Κατοχή ήταν ΕΛΑΣίτης και για την αντιστασιακή δράση του, οι Γερμανοί έκαψαν το σπίτι μας.

Ιωάννης Κουτρουφίνης
Ιωάννης Κουτρουφίνης
Μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού στον Εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία.

Εμεινε πιστός, ως το τέλος της ζωής του, στα ιδανικά του σοσιαλισμού και στη μαρξιστικολενινιστική θεωρία.

Στη μνήμη τους προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η κόρη τους Παρθένα Αυγητίδου - Σταφυλίδου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του οι φίλοι του Θ. Γκόγκογλου, Λ. Γκόγκας, Γ. Κασαστόγιαννης, Κ. Χονδρογιάννης και Θ. Γηρούσης προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ ΝΤΕΠΩ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δημητρίου ΚΟΥΤΡΟΥΦΙΝΗΣ από τη Λάλουκα Αργολίδας, στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Εκτελέστηκε στο Ναύπλιο σε ηλικία 27 χρόνων στις 13 Ιούλη 1949.

Πριν πεθάνει ο αδελφός του Ανδρέας Κουτρουφίνης, τιμώντας τη μνήμη του Ιωάννη Κουτροφίνη, πρόσφερε στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ, όπως έκανε πάντα.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός του Δημοκρατικού Στρατού ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943, ο οποίος «έφυγε» στις 17 Ιούλη 2003, γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Κομνήνιο Ημαθίας από γονείς αγρότες, επίσης αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, ήταν γραμματέας της οργάνωσης στο χωριό του. Διώχτηκε για την αντιστασιακή δράση του και το 1947 κατέφυγε στον Δημοκρατικό Στρατό. Στις μεγάλες μάχες του Γράμμου, τραυματίστηκε και έχασε το ένα χέρι του.

Από το φθινόπωρο του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη δούλεψε σε υπεύθυνες θέσεις της ΚΟ των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων.

Επέστρεψε, με την οικογένειά του στην πατρίδα το 1978. Εγκαταστάθηκε στη Βέροια, συνδέθηκε με την τοπική ΚΟΒ του ΚΚΕ, ενώ για πολλά χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ.

Αριστοτέλης Μαυρίδης
Αριστοτέλης Μαυρίδης
Στη μνήμη του προσφέρουμε 40 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσά του Παρασκευή και τα παιδιά του Αλέξανδρος και Νικόλαος.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ, των μεγάλων δασκάλων της μαρξιστικο-λενινιστικής θεωρίας ΜΑΡΞ - ΕΝΓΚΕΛΣ - ΛΕΝΙΝ του πρωταγωνιστή στον αγώνα ενάντια στο φασισμό ΙΩΣΗΦ ΣΑΤΑΛΙΝ. Καθώς επίσης στη μνήμη του θρυλικού αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και των συναγωνιστών και συντρόφων μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΑΦΑΡΑΝΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΥ, ΣΥΜΕΩΝ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ και του Επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου.

Κωνσταντίνος Κυριακάτος


Σπύρος Ζαρκαλής
Σπύρος Ζαρκαλής

Κώστας Μανώλης
Κώστας Μανώλης

Σπύρος Μαράτος
Σπύρος Μαράτος

Βαγγέλης Στεφανάτος
Βαγγέλης Στεφανάτος

Γιάννης Σπυριδάκης
Γιάννης Σπυριδάκης

Κώστας Πέτρογλου
Κώστας Πέτρογλου

Φωφώ Αποστολοπούλου
Φωφώ Αποστολοπούλου

Αννα Κωσταρίγκα
Αννα Κωσταρίγκα

Χρήστος Βασαρδάνης
Χρήστος Βασαρδάνης

Βασίλειος Χαριζάνης
Βασίλειος Χαριζάνης

Γιώργος Βουγιούκας
Γιώργος Βουγιούκας

Ευστράτιος Γεωργίου
Ευστράτιος Γεωργίου

Τραγάκης Κώστας
Τραγάκης Κώστας


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ