ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Βολιώτικη... τορπίλη

Εσπασε τα χρονόμετρα χτες στη Βουδαπέστη ο Σωτήρης Πάστρας, που κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100μ πεταλούδα, συντρίβοντας στα πρωινά προκριματικά το πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ και στα ημιτελικά ξανάπεσε δεύτερη φορά κάτω από το χρόνο του. Ο αθλητής του ΝΟΒΑ στην ημιτελική σειρά του ήταν δεύτερος με 53.10 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό με τον 4ο καλύτερο χρόνο από τους οκτώ που πέρασαν. Το πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε στα προκριματικά όταν είχε προκριθεί με χρόνο 52.97, σπάζοντας το 53.53 που είχε σημειώσει ο ίδιος τον Απρίλη.

Μίνι έκπληξη έκανε η Βασιλική Τσαμπασιά, η οποία προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200μ. ελεύθερο. Η 17χρονη κολυμβήτρια του Εθνικού είχε μόλις την 32η επίδοση ανάμεσα στις 50 κοπέλες που είχαν δηλώσει συμμετοχή, αλλά κατετάγη 18η με 2:02.96 (που είναι και ατομικό ρεκόρ). Στα ημιτελικά ήταν 8η στη σειρά της.

Οι άλλες δύο Ελληνίδες στα 200 μ. ελεύθερο έμειναν μακριά από τις επιδόσεις τους και δεν κατάφεραν να προκριθούν. Η Γεωργία Μανώλη τερμάτισε 6η στην 7η και τελευταία σειρά και κατετάγη 30ή με 2:03.87, ενώ η Ζωή Δημοσχάκη ήταν 7η στην 6η σειρά και 34η στο σύνολο με 2:04.53.

  • Εκτός 12άδας, που θα τους έδινε την πρόκριση για τον τελικό των καταδύσεων από τραμπολίνο 3μ, έμειναν ο Αλέξανδρος Μάνος και ο Μιχάλης Τζίφας στη Βουδαπέστη. Στα προκριματικά ο 19χρονος Μάνος κατετάγη 17ος με 321.90 βαθμούς, ενώ ο 17χρονος Τζίφας ήταν 20ός με 301.35 βαθμούς. Την πρώτη θέση πήρε ο Ρώσος Αλεξάντερ Ντόμπροσκοκ με 463.45β., ενώ αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή ο κάτοχος του τίτλου, ο Γερμανός Αντρέας Βελς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στους ... πέντε ουρανούς

Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά

Eurokinissi

Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά
Ιδιαίτερη ικανοποίηση έφερε στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού η επιβλητική νίκη με 5-1 στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Σοσιεδάδ στο Καραϊσκάκη. Οι «πρωταθλητές» για ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και επιθετικό πλουραλισμό σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στις τάξεις της τεχνικής ηγεσίας αλλά και στους φιλάθλους. Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας, Τροντ Σόλιντ, αν και σαφώς ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως έπρεπε να βάλουν περισσότερα από πέντε γκολ, ενώ παράλληλα τόνισε πως δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος τη φετινή χρονιά που θα μπορέσει να πάρει βαθμό στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο του Ολυμπιακού να είναι στο πλευρό της ομάδας. Πολύ καλή εμφάνιση από τους νεοαποκτηθέντες Ουαντού, Ζεβλάκοφ, ενώ φανερά βελτιωμένος εμφανίστηκε ο Ντομί και εξαιρετική απόδοση είχαν οι Κωνσταντίνου, Ριβάλντο. Στα μεταγραφικά η περίπτωση του Ζε Ρομπέρτο μονοπωλεί το ενδιαφέρον με τις πληροφορίες να εναλλάσσονται σχετικά με το ευτυχές ή όχι τέλος της υπόθεσης. Πάντως, στο αμέσως επόμενο 48ωρο αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα.

ΗΡΑΚΛΗΣ
Επιστροφή στη βάση

Με εμφανή τα σημάδια ικανοποίησης αλλά και κόπωσης, από τη δουλιά που έγινε στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, η αποστολή του Ηρακλή επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Σάββας Κωφίδης, τεχνικός του «Γηραιού», που στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το μοντάρισμα της ομάδας έγινε χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, ενώ εξήγησε και την απόφασή του να μην προχωρήσει τελικά το ζήτημα της απόκτησης του Τσέχου Μάρτιν Κόλαρ: «Είναι καλός παίκτης, αλλά όχι αυτό που ψάχνουμε», ήταν τα λόγια του Σάββα Κωφίδη, ο οποίος εκτός απροόπτου θα περιμένει για δοκιμή στις προπονήσεις τις προσεχείς μέρες τον Ρουμάνο αριστερό χαφ Αλιν Στόικα.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Αποφασισμένες να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τη θέση που κατέλαβαν στα προηγούμενα τουρνουά του παγκόσμιου σιρκουί, η Βάσω Καραντάσιου και η Βίκυ Αρβανίτη συνεχίζουν με κεκτημένη ταχύτητα τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση της Αυστρίας. Μια μέρα μετά τη νίκη επί των Κινέζων Γουάνγκ/Τίαν Ζία, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης υπερκέρασαν το εμπόδιο των Βραζιλιάνων Αντριάνα Μπεχάρ/Σέλντα με 2-0 (21-19, 25-23) και προκρίθηκαν στον 3ο γύρο.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Δύο θα είναι τα πληρώματα που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στους τελικούς του Σαββάτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων, που βρίσκεται για 3η μέρα σε εξέλιξη στο Αμστερνταμ. Την είσοδό τους στην κορυφαία εξάδα των αγωνισμάτων τους εξασφάλισαν η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου εφήβων που κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το τετραπλό σκιφ νεανίδων που κατατάχτηκε στην 3η θέση.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Την πρόκριση στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους εξασφάλισαν ο Χρήστος Τσακμάκης και η Μαρία Φερεκίδη, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κανόε - καγιάκ σλάλομ που φιλοξενείται στην Πράγα. Οι δύο Ελληνες πρωταθλητές πραγματοποίησαν ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση, παίρνοντας το εισιτήριο, με τη 17η καλύτερη επίδοση (226΄΄54) ο Τσακμάκης στο C1 ανδρών επί συνόλου 60 αθλητών και την 32η η Φερεκίδη (262΄΄13) στο Κ1 γυναικών, ανάμεσα σε 62 αθλήτριες.

ΠΑΟ
Κλείνει με Σάντσεζ

Τα τυπικά απομένουν, όπως δείχνουν τα πράγματα, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εντάξει και επίσημα στο δυναμικό του τον μεσοεπιθετικό της Λα Κορούνια Βικτόρ Σάντσεζ. Ο 30χρονος παίκτης θα είναι το απόκτημα των «πρασίνων» για τη θέση του δεξιού επιθετικού και αν αποκτηθεί θα πρόκειται για έναν από τους πιο σπουδαίους που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Η πιο λαμπρή στιγμή της καριέρας του ήταν το πρωτάθλημα Ευρώπης που είχε κατακτήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 1998 στον τελικό του Αμστερνταμ απέναντι στη Γιουβέντους. Το συμβόλαιο του παίκτη αναμένεται να υπογραφεί ίσως και σήμερα. Κατά τ' άλλα χτες το βράδυ αναμενόταν να έρθει στην Αθήνα ο Βραζιλιάνος Ρικάρντο Μπόβιο που αποκτήθηκε πρόσφατα. Ο 25χρονος μέσος δήλωσε ενθουσιασμένος με τη νέα του επιλογή να φορέσει τη φανέλα με το «τριφύλλι», ενώ επισήμανε πως κίνητρο γι' αυτόν αποτέλεσε και η συμμετοχή στο ΟΥΕΦΑ.

ΑΕΚ
Απομένει ο μέσος

Ο πρώην προπονητής Φερνάντο Σάντος βοήθησε με τα λεγόμενά του. Η Ενωση κινήθηκε γρήγορα καθώς δεν είχε τα περιθώρια και ο ίδιος ο παίκτης συμφώνησε. Ο Βραζιλιάνος παίκτης της Μπενφίκα Γκουστάβο Μαντούκα είναι και επίσημα ο επιθετικός που έψαχνε η ΑΕΚ και επειδή περιθώρια δεν υπάρχουν ήδη χτες πραγματοποίησε και την πρώτη προπόνηση με την ομάδα του. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Μαντούκα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την ομάδα είναι πολύ καλές. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Οι στόχοι της ΑΕΚ με ικανοποιούν γιατί θα κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα και επίσης θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ». Κατά τ' άλλα, στην ΑΕΚ δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποκτήσουν τον μέσο που χρειάζεται η ομάδα. Το ενδιαφέρον για τον Ντάλα Μπόνα της ...Μίλαν συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι ο παίκτης εκφράζει αντιρρήσεις για τη μετακόμισή του στην Ελλάδα ενώ κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για πρόταση στον Ιταλό της Βερόνα Κολούτσι. Προβληματισμός επικρατεί στην τεχνική ηγεσία για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι ρεζέρβες της ομάδας κόντρα στο φιλικό με το Χαϊδάρι, από το οποίο ηττήθηκαν με 3-1.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Τριπλό χτύπημα

Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα περιλάμβανε η χτεσινή μέρα για τον ΠΑΟΚ. Η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση των Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Γιάννη Καλαμπόκη και Δημήτρη Χαριτόπουλου! Επίσης, κατατέθηκε βελτιωμένη πρόταση στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ευθύμη Ρεντζιά.

Ο «Μούλα», που επιστρέφει στην Πυλαία μετά από έναν χρόνο απουσίας, υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Γιάννης Καλαμπόκης έβαλε την υπογραφή του σε τριετές, όπως επίσης και ο Χαριτόπουλος.

Οσον αφορά στην περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, η πρόταση αφορά σε τριετές συμβόλαιο με αποδοχές τον πρώτο χρόνο ύψους 200.000 ευρώ, 250.000 ευρώ τον δεύτερο και 300.000 ευρώ τον τρίτο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ