ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΣΥΝ
Να τι εννοούν «εναλλακτική πολιτική»

Μια γεύση για το πώς αντιλαμβάνονται οι υποψήφιοι του ΣΥΝ το ρόλο τους στην Αυτοδιοίκηση, σε κατεύθυνση εντελώς αντίθετη από τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, έδωσε χτες ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Ο υποψήφιος αφού συναντήθηκε με τους δημάρχους Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, Νέας Σμύρνης Γ. Κουτελάκη και Καισαριανής Σπ. Τζόκα, με δηλώσεις του αφού επικρότησε το έργο τους δήλωσε: «Η αριστερά δεν αρκείται σε μια εύκολη κριτική. Στους δήμους όπου έχει τη διοίκηση (σ.σ. στους δήμους Ρέντη και Νέας Σμύρνης συνδιοίκησε ο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ και στις επικείμενες εκλογές "κατεβαίνουν" μαζί στο Δήμο Ρέντη) αποδεικνύει στην πράξη ότι η εμπορευματοποίηση των πάντων δεν αποτελεί μονόδρομο, αλλά πολιτική επιλογή. Οπως δείχνουν αυτά τα παραδείγματα (σ.σ. των συγκεκριμένων δημάρχων) η ανανεωτική, ριζοσπαστική και οικολογική αριστερά έχει και τη γνώση και την εμπειρία να εφαρμόσει μια εναλλακτική πολιτική προς το συμφέρον των πολιτών».

Ας δούμε, όμως, με συγκεκριμένα παραδείγματα τι ακριβώς είναι αυτό που ο Αλ. Τσίπρας, ο ΣΥΝ και οι υποψήφιοι που στηρίζει, χαρακτηρίζουν «εναλλακτική πολιτική προς όφελος των πολιτών» και ποια τα οφέλη των εργαζομένων από την...«αριστερή» διοίκηση (ΣΥΝ ή ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ) στους δήμους.

  • Δήμος ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΣΥΝ, στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ): Οι δυο δημοτικοί κινηματογράφοι, αφού αγοράστηκαν με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παραχωρήθηκαν προς χρήση σε ιδιώτη για 9 χρόνια, και μάλιστα στην εξευτελιστική τιμή των 100.000 ευρώ. Αν αυτό δεν είναι σύμπραξη του δήμου με ιδιώτη και εμπορευματοποίηση, τότε τι είναι; Επιπλέον, από το 1998 μέχρι σήμερα τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν κατά 53%!
  • Δήμος ΡΕΝΤΗ (ΣΥΝ, στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ): Τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού έχουν αυξηθεί την τετραετία 2002 - 2006 κατά 45%, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς φτάνουν μέχρι και τα 110 ευρώ το μήνα για να αφήσει ένας γονιός το παιδί του. Η λειτουργία των δύο δημοτικών κινηματογράφων παραχωρήθηκε σε ιδιώτες με τη συντήρησή τους να παραμένει στο δήμο.
  • Δήμος ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (ΣΥΝ): Εχει αυξήσει - μέσα σε τρία χρόνια - τα ανταποδοτικά τέλη κατά 20% στις κατοικίες, 80% στα μαγαζιά και 120% στη χρήση πεζοδρομίων. Οι εργαζόμενοι στο δήμο με ελαστικές μορφές εργασίας φτάνουν το 30%. Ο καισαριανιώτικος λαός δεν έχει πρόσβαση στα γήπεδα του δήμου, ενώ η διοίκηση δρομολογεί την ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας.

Εκτός από όλα τα παραπάνω που επιδοκιμάζει ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα που τον στηρίζει, εμείς θυμίζουμε τη συνάντηση της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) με τον υπουργό Εσωτερικών, πριν μερικούς μήνες, όπου ζήτησαν από την κυβέρνηση το ελεύθερο για επιβολή νέων φόρων μέσω των δήμων και μάλιστα ελευθερία του κάθε δήμου να καθορίζει το ύψος των φόρων που θα επιβάλλουν και θα εισπράττουν. Μάλλον και αυτό για τον ΣΥΝ αποτελεί... μνημείο φιλολαϊκής πολιτικής. Καμία εντύπωση δεν προκαλεί αφού είναι έτσι κι αλλιώς υπέρμαχοι και υλοποιούν μέσω και της Αυτοδιοίκησης διαχειριστικές πολιτικές που πατούν σε αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως αυτές που προαναφέραμε...

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Σε μηνύσεις προχώρησαν κάτοικοι της περιοχής. (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση τις μέρες που έκαιγε η φωτιά στη χωματερή).

Motion Team

Σε μηνύσεις προχώρησαν κάτοικοι της περιοχής. (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση τις μέρες που έκαιγε η φωτιά στη χωματερή).
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν κάτοικοι των Ταγαράδων και της Αγίας Παρασκευής, ζητώντας την απόδοση ποινικών ευθυνών στους αρμόδιους για τη διαχείριση της χωματερής των Ταγαράδων. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν για αδράνεια τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχετικά με τη λήψη μέτρων μετά την εκδήλωση της φωτιάς και μιλούν για πρόκληση οικολογικής καταστροφής και καταγγέλλουν πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και ιατρική φροντίδα για τους κατοίκους. Μάλιστα, καταγγέλλουν πως αυλές και οικόπεδα παρέμεναν καλυμμένα επί μέρες με απόβλητα, επειδή ο δήμαρχος επικαλούνταν οικονομική αδυναμία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τον καθαρισμό.

Την ίδια ώρα, ενώ τα αποτελέσματα από τα δείγματα σε γάλα και κρέας επιβεβαιώνουν τη μόλυνση της περιοχής και την επιβάρυνση της δημόσιας υγείας από τις διοξίνες, τα φουράνια και τα βαρέα μέταλλα που απελευθερώθηκαν από τη φωτιά, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙΠΕΧΩ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, ανακοινώνοντας πως δεν προκύπτει κανένας λόγος ανησυχίας σε ό,τι αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση που προήλθε από την πυρκαγιά στη χωματερή των Ταγαράδων. Και παραδέχεται ότι δεν είναι σε θέση να πει αν οι υπερβάσεις που εμφανίζονται στους σταθμούς γύρω από την πληγείσα περιοχή οφείλονται ή όχι στην πυρκαγιά, διότι δεν υπήρχαν μετρήσεις πριν από τη φωτιά.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις
Σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου
  • Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις 11.30 π.μ. στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».
  • Ο υποψήφιος για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ), Γιώργος Μαυρίκος, θα πραγματοποιήσει περιοδεία, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, όπου θα συναντηθεί και θα μιλήσει με εργαζόμενους.
  • Ο Δ. Τζαβάρας, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Μεσσηνίας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις 7.00 μ.μ. στο Πλατύ, στην Αρφαρά και στο Πήδημα όπου θα γίνει και συγκέντρωση.
  • Ο Ν. Διασάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις 9 π.μ. στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας.
  • Ο Ν. Κουτουμάνος, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις 7 μ.μ. στο Δήμο Φιλιατρών στο Περδικονέρι και τους Χριστιανούς.
  • Ο Π. Παπανδρέου, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις 7 μ.μ. στο Δήμο Ανδανίας στο Μαντζάρι, στη Μάλτα και στο Κεντρικό.
Αύριο, Παρασκευή 11 Αυγούστου
  • Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στις 9 το βράδυ, θα γίνει η παρουσίαση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Κεφαλονιάς», με υποψήφιο νομάρχη τον Δημήτρη Μαντζουράτο και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αργοστολίου» με υποψήφια δήμαρχο τη Νίκη Αμίτση - Αλεξανδροπούλου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ