ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ
Αριστα στο τεστ

Με δικαιολογημένα χαμόγελα έκλεισε η προετοιμασία της Εθνικής

Eurokinissi

Με δικαιολογημένα χαμόγελα έκλεισε η προετοιμασία της Εθνικής
Οι Γερμανοί ήθελαν ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Βελιγραδίου, πέρσι στο Ευρωπαϊκό. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, να πάρουν άριστα στο τελευταίο τεστ πριν τις «εξετάσεις» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που αρχίζει το Σάββατο στην Ιαπωνία. Το αποτέλεσμα ήταν η... επανάληψη. Η Ελλάδα στον τελικό του «2ου Stankovic Cup» που διεξήχθη στην Κίνα πήρε την πρώτη θέση επικρατώντας εύκολα της Γερμανίας με 84-47.

Οι διεθνείς παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, έδειξαν πως είναι έτοιμοι απόλυτα για το Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Αξιοσημείωτο είναι, πέρα από την εξαιρετική άμυνα, η καλή επιθετική λειτουργία και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Συνολικά ολόκληρη η Εθνική απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ, με τους Βασίλη Σπανούλη, Μιχάλη Κακιούζη και Δημήτρη Διαμαντίδη μπροστάρηδες. Απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Για εμένα η Εθνική πρέπει να παίζει, πάντα, όπως σήμερα. Κάναμε το καλύτερο δυνατό στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας μας. Πιέσαμε τους αντιπάλους μας και δεν κάναμε λάθη στην επίθεση. Είχαμε μεγάλη διάθεση για τη νίκη και βγάλαμε πολλή ενέργεια σ' όλους τους τομείς. Το τουρνουά της Κίνας ήταν πολύ καλό, μας έδωσε σημαντικά στοιχεία για την ετοιμότητά μας και παίξαμε με δυνατές ομάδες. Αντιμετωπίσαμε διάφορες καταστάσεις και διαπιστώσαμε την αντίδρασή μας. Θα προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες στις τελευταίες ημέρες που απομένουν μέχρι το πρώτο παιχνίδι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Στην Ιαπωνία πάμε για να παίξουμε καλό μπάσκετ και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και μπορούμε», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

  • Μετά την ολοκλήρωση του διεθνούς τουρνουά στην Κίνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανακοίνωσε και την τελική 12άδα που θα μετέχει στο φετινό Μουντομπάσκετ. Ο... άτυχος ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Επομένως, το νέο πρόσωπο στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ της Σερβίας, είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, που πήρε τη θέση του Γιάννη Μπουρούση.
ΒΟΛΕΪ
Πτήση για... τρόπαιο

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με την αποστολή που συμμετέχει στο τουρνουά της Σλοβακίας αναμένεται σήμερα να αναχωρήσει για τη Σμύρνη η Εθνική ανδρών, προκειμένου να συμμετάσχει στο φάιναλ φορ του φετινού Ευρωπαϊκού Λιγκ. Υπενθυμίζεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Σαββάτου (17.00) την Κροατία, ενώ στο άλλο παιχνίδι η οικοδέσποινα Τουρκία θα κοντραριστεί με την Ολλανδία. Οι δύο νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό την Κυριακή (19.30), ενώ την ίδια ημέρα στις 17.00 θα διεξαχθεί και ο «μικρός τελικός».

Ο Κώστας Χαριτωνίδης δεν προχώρησε σε αλλαγές στο ρόστερ και θα έχει μαζί του τους 12 παίκτες που συμμετείχαν στο τελευταίο προκριματικό τουρνουά στη Σλοβακία. Ετσι, στην αποστολή θα συμμετάσχουν οι Στάθης Ντονάς, Ανδρέας Ανδρεάδης, Σωτήρης Τσέργας, Γιώργος Στεφάνου, Κώστας Προύσαλης, Δημήτρης Ριζόπουλος, Γιάννης Κυριακίδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Νίκος Σμαραγδής, Σωτήρης Πανταλέων, Ηλίας Λάππας και Μένιος Ρουμελιώτης.

ΑΕΚ
«Ορεξάτος» ο Ζήκος

Την επιθυμία του να στεφθεί πρωταθλητής με την ΑΕΚ εξέφρασε ο Ακης Ζήκος μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην Ενωση. «Γυρίζω στην ομάδα της καρδιάς μου», δήλωσε ο 32χρονος πρώην, πλέον, αμυντικός μέσος της Μονακό, που υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους». «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης. Γυρίζω στην ομάδα που αγαπώ, την ομάδα της καρδιάς μου και γυρίζω για τους λόγους που όλοι γνωρίζετε. Επιστρέφω για δύο χρόνια στην ΑΕΚ, όπου και θα κλείσω την καριέρα μου. Αυτό ήταν και το όνειρό μου. Να τερματίσω την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπώ. Το όνειρό μου θα ολοκληρωθεί αν μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια καταφέρω να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ», τόνισε χαρακτηριστικά. Κατά τα άλλα οι «κιτρινόμαυροι» φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με έναν επιθετικό, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Οι εξελίξεις για την περίπτωση αυτή αναμένονται άμεσες, μιας και σήμερα λήγει η μεταγραφική περίοδος.

ΕΠΟ
Φινάλε σήμερα

Τελικά δεν πρόκειται να πάρει παράταση η μεταγραφική περίοδος και θα ολοκληρωθεί σήμερα, όπως ήταν προαποφασισμένο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Αρα οι ομάδες πρέπει να ολοκληρώσουν τις μετεγγραφές έως τις 20.00 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Την Πέμπτη 17/08/2006, τελευταία μέρα των μεταγραφών για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, το πρωτόκολλο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις τις 20.00». Επίσης η ΕΠΟ ανακοίνωσε το σύστημα διεξαγωγής των τεσσάρων πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως και πέρυσι, οι αγώνες στις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης είναι μονοί, ενώ οι ομάδες της Α' Εθνικής θα ριχτούν στη «μάχη» του Κυπέλλου από την τέταρτη φάση.

ΣΤΙΒΟΣ - ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
Αρχισαν τα... μεθεόρτια

Μπορεί οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να δήλωναν χαρούμενοι και ευχαριστημένοι από την... καθαρότητα του φετινού πρωταθλήματος στίβου, όμως απ' ό,τι φαίνεται τα... όργανα θα αρχίσουν να παίζουν μετά το τέλος του χορού. Ετσι, μια ημέρα μετά την πανηγυρική αυλαία του 19ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου. Οι τοπικές αρχές μετά από έρευνα που διενήργησαν, ανακάλυψαν κοντά σε ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου διέμεναν κάποιες από τις αποστολές, ύποπτο εξοπλισμό, κατάλληλο για περιπτώσεις χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ματς Γκλάνσμπεργκ, επιβεβαίωσε το γεγονός, δηλώνοντας ότι βρέθηκε μια μαύρη πλαστική σακούλα κοντά σε ξενοδοχείο, που περιείχε σύριγγες, βελόνες και αναβολικά, ενώ λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε και δεύτερη, εντός της οποίας υπήρχαν διάφορα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για μετάγγιση αίματος. Ολα τα στοιχεία εξετάζονται, με σκοπό να βρεθούν οι «κάτοχοί» τους.

ΠΑΟ
Μια ανάσα από «Σάλπι»

Ολο και πιο κοντά στο να αποκτήσει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη φέρεται να βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», θέλοντας να επισπεύσουν τη μεταγραφή, κατέθεσαν νέα πρόταση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και τους Τσίγκα, Τόργκελε και Χαραλαμπίδη ως έμψυχα ανταλλάγματα στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του 25χρονου επιθετικού. Μάλιστα ο τελευταίος φαίνεται να είναι και το... κλειδί στην υπόθεση, αφού οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν να εντάξουν τον Κύπριο φορ στην ομάδα τους. Παραμένουν όμως άγνωστες οι προθέσεις του παίκτη. Σήμερα, που λήγει η μεταγραφική περίοδος, θα είναι και η καταλυτική ημερομηνία, αφού ίσως και μέχρι το μεσημέρι να υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση. Σε περίπτωση που ο «Μπίδης» δε δεχτεί να πάει στον «Δικέφαλο», τότε οι «πράσινοι» έχουν ως εναλλακτική λύση τον Λεοντίου. Οσον αφορά τον Φάνη Γκέκα, μετά τις εξελίξεις που δημιουργήθηκαν από την άρνησή του να παραχωρηθεί ως αντάλλαγμα αλλά και τις ευθύνες που του έριξε η ΠΑΕ για διαρροή στο θέμα του Σαλπιγκίδη, ο παίκτης ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό. Αλλωστε το κλίμα στην Παιανία έγινε βαρύ γι' αυτόν και πλέον με διοικητική εντολή δεν υπολογίζεται για τη νέα χρονιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ