ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006
Σελ. /28
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»
Επιχείρηση παραπλάνησης από τη ΝΔ

Ανακοίνωση της ΝΑΣ για τις δηλώσεις κομματικών και κυβερνητικών παραγόντων της ΝΔ στην Καρδίτσα

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στερούν με την πολιτική τους από τους μικρομεσαίους αγρότες το δικαίωμα να καλλιεργούν τα χωράφια τους, να βελτιώσουν τη σοδειά τους και το εισόδημά τους», τονίζει η ΝΑΣ (φωτ. από κινητοποίηση αγροτών στην Καρδίτσα)
«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στερούν με την πολιτική τους από τους μικρομεσαίους αγρότες το δικαίωμα να καλλιεργούν τα χωράφια τους, να βελτιώσουν τη σοδειά τους και το εισόδημά τους», τονίζει η ΝΑΣ (φωτ. από κινητοποίηση αγροτών στην Καρδίτσα)
Με αφορμή τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ και τοπικών υπουργών της κυβέρνησης, πρόσφατα στην Καρδίτσα, σχετικά με ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επερχόμενων τοπικών εκλογών, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Καρδίτσας» (ΝΑΣ) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι η επίσκεψη και οι δηλώσεις των κομματικών και κυβερνητικών παραγόντων της ΝΔ αποσκοπούν στην παραπλάνηση του καρδιτσιώτικου λαού. Στόχος τους - σημειώνει η ΝΑΣ - είναι να μην μπει ως κριτήριο ψήφου η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά άλλα «κριτήρια», δήθεν τοπικού χαρακτήρα, που αφορούν σε πρόσωπα.

Εβαλαν στις δηλώσεις τους και λίγο συναίσθημα - αναφέρει η ανακοίνωση - απευθυνόμενοι στους αγρότες που είναι το πολυπληθές πιο θιγμένο τμήμα στο Νομό Καρδίτσας και, ταυτόχρονα, επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως «φιλολαϊκή» την κυβερνητική πολιτική, ισχυριζόμενοι ότι προωθεί την ανάπτυξη. Και κάλεσαν τους Καρδιτσιώτες να ψηφίσουν το συνδυασμό του υποψήφιου νομάρχη της ΝΔ, για να επιβραβεύσουν αυτήν την πολιτική. Να επιβραβεύσουν, δηλαδή - υπογραμμίζει η ΝΑΣ - τη φτώχεια, την ανεργία, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, την εγκατάλειψη της υπαίθρου κλπ.

Αναφερόμενη η ΝΑΣ στη 8χρονη θητεία του νομάρχη της ΝΔ, τονίζει ότι αυτή δε βοήθησε τους αγρότες - παρά το γεγονός ότι ο Β. Αναγνωστόπουλος είναι και ο ίδιος αγρότης - καθώς δεν αξιοποίησε ούτε την ελάχιστη εξουσία που διαθέτει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για να αποτρέψει όσα έγιναν σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, πρώτα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της ΝΔ.

«Στάχτη στα μάτια»

Οσον αφορά στην αναφορά των κομματικών και κυβερνητικών παραγόντων της ΝΔ για την ανάπτυξη της περιοχής, η ΝΑΣ επισημαίνει ότι αυτή δεν απηχεί την πραγματικότητα κι έγινε για να ρίξουν «στάχτη στα μάτια του λαού». Ζούμε - σημειώνει - σ' ένα νομό που η αγροτική οικονομία είναι το κυρίαρχο στοιχείο και επηρεάζει καθοριστικά την εξέλιξη της γενικότερης οικονομίας. Ο άξονας της κυβέρνησης για την αγροτιά είναι η ΚΑΠ - στον ίδιο άξονα περιστρέφεται και το ΠΑΣΟΚ - η οποία στερεί από τους μικρομεσαίους αγρότες το δικαίωμα να καλλιεργούν τα χωράφια τους, να βελτιώσουν τη σοδειά τους και το εισόδημά τους.

Ταυτόχρονα, η πολιτική της κυβέρνησης πλήττει το ίδιο βαριά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με αποτέλεσμα τη διόγκωση της ανεργίας και το άπλωμα και το βάθεμα της φτώχειας.

Σχετικά με τις δηλώσεις για το δήθεν ενδιαφέρον της κυβέρνησης και της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΝΑΣ υπογραμμίζει ότι εδώ και χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις αλλαγές που έχουν γίνει, προσαρμόζεται ακόμα καλύτερα στα σχέδια του κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία. Γι' αυτό, άλλωστε, καθιερώθηκε, με νόμο, η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Και η ΝΑΣ θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Αφού η κυβέρνηση και η ΝΔ λένε πως θεωρούν την ΤΑ αναπτυξιακό θεσμό, γιατί με τον «Θησέα» και τα άλλα προγράμματα προωθούν κατασκευή έργων κατά πώς βολεύουν τους μεγαλοεργολάβους και συμφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο;
  • Αφού λένε πως στηρίζουν την ΤΑ, γιατί η χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης παραμένει στο 6 τοις χιλίοις, αφαιρούνται, συνεχώς, αρμοδιότητές της και προωθείται η κατάργησή της;
«Φτάνει ως εδώ»

Καταλήγοντας, η ΝΑΣ καλεί το λαό της Καρδίτσας να ψηφίσει το ψηφοδέλτιό της με υποψήφιο νομάρχη τον Βαγγέλη Μπούτα, για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σύμμαχο του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, μετερίζι αγώνων για τη διεκδίκηση της ανάπτυξης του νομού, με την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του, κύρια σε γεωργία - κτηνοτροφία, αλλά και ανάπτυξη των υποδομών προς όφελος του λαού. Στέλνοντας, ταυτόχρονα, μήνυμα στο δικομματισμό ότι «φτάνει ως εδώ».


ΠΑΤΡΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΣΟΚ
Μέλημά τους η ενίσχυση των επιχειρηματιών

Εντονη η αντίδραση της ΝΑΣ Αχαΐας και της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ στις προτάσεις των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στη νομαρχία και το δήμο περί ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας

Ο υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας με τη ΝΑΣ, Στάθης Κεραμιδάς
Ο υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας με τη ΝΑΣ, Στάθης Κεραμιδάς
Την άμεση αντίδραση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Αχαΐας και της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ προκάλεσε η επανάληψη της γνωστής πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας ώστε να λυθεί δήθεν το πρόβλημα της ανεργίας, που παρουσίασαν τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα ο νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας Ανδρέας Φούρας, αμφότεροι στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειώσουμε ότι οι προτάσεις αυτές, όχι μόνο έχουν διατυπωθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν από τα συγκεκριμένα στελέχη, αλλά έχουν εφαρμοστεί και στην πράξη, μέσα από κυβερνητικούς θώκους καθώς και όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με απτά αποτελέσματα: Την κατακόρυφη αύξηση των υπερκερδών των επιχειρηματιών της πόλης και τη σύνθλιψη των εργαζομένων στις μυλόπετρες της ανεργίας και των χαμηλών μεροκάματων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της διακήρυξης της παράταξής του ο Δ. Κατσικόπουλος, με τον πομπώδη τίτλο, «Πάτρα, τρίτος πόλος ανάπτυξης»: «H στρατηγική αυτή έχει στόχο να δημιουργεί υποδομές ανάδειξης και υποδοχής συγκριτικών πλεονεκτημάτων ώστε οι επιχειρηματικές δυνάμεις να μπορέσουν να δημιουργήσουν εισόδημα και θέσεις απασχόλησης». Ο έτερος, Ανδρ. Φούρας, έκανε εκτενή αναφορά για την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας με ακόμη περισσότερα κίνητρα.

ΝΑΣ Αχαΐας και Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΑΣ Αχαΐας με υποψήφιο νομάρχη τον Στάθη Κεραμιδά, τονίζει: «Η ανταγωνιστικότητα που προωθούν σημαίνει υποαπασχόληση, χαμηλά μεροκάματα, κατάργηση της σταθερής εργασίας, νέες θέσεις μελλοντικής ανεργίας και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Τα έργα που "σχεδιάζουν" κινούνται στα πλαίσια των Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Υπόσχονται νέα "φιλέτα" και ζεστό παραδάκι για μεγάλες εταιρίες.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουν τη ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Να "μαυρίσουν" τους συνδυασμούς που στηρίζουν στέλνοντας μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Να κάνουν την Αχαΐα και κάθε γωνιά της χώρας "πρώτο πόλο" αγώνα και αντίστασης στις επιταγές της πλουτοκρατίας και στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Να δώσουν αγωνιστική απάντηση ενισχύοντας με την ψήφο τους τη ΝΑΣ, τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζουν ΚΚΕ - ΔΗΚΚΙ - Κομμουνιστική Ανανέωση - Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΑΣ.

Από την πλευρά της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει σχετικά με τις δηλώσεις Φούρα: «Οι χιλιάδες άνεργοι της Πάτρας, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων είναι προϊόν της πολιτικής που υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Φούρας σαν βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις αυτές αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από την προώθηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την οποία πλήρωσαν ακριβά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Με χτύπημα της σταθερής δουλιάς των μεροκάματων, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας υγείας και παιδείας, της υγιεινής και ασφάλισης στους τόπους δουλιάς».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ