ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΝΙΚΑΙΑ
Προβοκάτσια Λογοθέτη σε βάρος του ΚΚΕ και της «Δημοκρατικής Ενότητας»

Η Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς του Κόμματος με ανακοίνωση καταγγέλλει το προβοκατόρικο μοίρασμα φωτοτυπιών, με δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» της περιόδου 1990 στα οποία εμφανίζεται να στηρίζεται από τον τότε ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία του Πειραιά

Μερικές από τις φωτοτυπίες δημοσιευμάτων του «Ρ» της περιόδου του 1990 που μοιράζει ο Στ. Λογοθέτης. Ο ορισμός της προβοκάτσιας...
Μερικές από τις φωτοτυπίες δημοσιευμάτων του «Ρ» της περιόδου του 1990 που μοιράζει ο Στ. Λογοθέτης. Ο ορισμός της προβοκάτσιας...
Η προβοκατόρικη δράση του, γνωστού για τέτοιες ενέργειες, Στέλιου Λογοθέτη, αυτή τη φορά έχει στόχο να πλήξει το ΚΚΕ, το συνδυασμό της «Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας» και τον Στέλιο Μπενετάτο, δήμαρχο της πόλης και εκ νέου υποψήφιο και ταυτόχρονα να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Νίκαιας.

Με σαφή επιδίωξη να δημιουργήσει σύγχυση και να υπονομεύσει το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, ο - υποτίθεται - ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας, έφτασε στο απόλυτο αίσχος. Δηλαδή, να μοιράζει πόρτα - πόρτα στα σπίτια της Κοκκινιάς πολυσέλιδες φωτοτυπίες δημοσιευμάτων του «Ριζοσπάστη» της περιόδου 1990 στις οποίες: είτε παρουσιάζεται ο ίδιος μέσω ρεπορτάζ ως ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά που στηρίζεται από τον τότε Συνασπισμό και το ΠΑΣΟΚ, είτε παρουσιάζεται το στέλεχος του ΚΚΕ, η Βέρα Νικολαΐδου (σ.σ. το 1990 τον διαδέχτηκε ως υποψήφια για το Δήμο Νίκαιας επειδή εκείνος «κατέβηκε» ως υποψήφιος στον Πειραιά) να μιλά για το θετικό έργο της δημοτικής αρχής, όταν εκείνος ήταν δήμαρχος πριν από το 1990. Βεβαίως ο βίος και η πολιτεία του μετά είναι γνωστή. Πέρασε στο Συνασπισμό πολεμώντας το ΚΚΕ και αργότερα ως φυσική κατάληξη στο ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας την πολιτική του, δηλαδή το κατεστημένο.

Με την προβοκατόρικη αυτή ενέργεια, το να μοιράζει δηλαδή αυτές τις φωτοτυπίες, είναι φανερό ότι επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων έχουν απομείνει που δε γνωρίζουν ότι είναι απλά ένας «γυρολόγος της πολιτικής» που στηρίζει την κυρίαρχη αντιδραστική πολιτική σε βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Την προβοκατόρικη ενέργεια του Στ. Λογοθέτη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην Κοκκινιά.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η απομόνωση του Λογοθέτη από το λαό της Νίκαιας, παρά τη στήριξή του από παράγοντες του δικομματισμού, οδηγεί τον πρώην δήμαρχο του Πειραιά σε ανοιχτή προβοκατόρικη δράση σε βάρος του ΚΚΕ. Επιδιώκοντας να δημιουργήσει σύγχυση και να υπονομεύσει το συνδυασμό που στηρίζουν το ΚΚΕ και οι άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις(ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών) μοιράζει πόρτα - πόρτα στα σπίτια της Κοκκινιάς πολυσέλιδες φωτοτυπίες του "Ριζοσπάστη" της περιόδου 1990.

Στόχος του να χτυπήσει τον αγωνιστικό συνδυασμό της "Δημοκρατικής Ενότητας" και το Στέλιο Μπενετάτο, τον συνδυασμό που αντιπαλεύει ασυμβίβαστα την αντιλαϊκή πολιτική και τις βαριές συνέπειες σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διεκδικεί και μάχεται για τις σύγχρονες ανάγκες και τα λαϊκά δικαιώματα. Επιδίωξή του (το έχει άλλωστε και στο πρόγραμμά του) να στηρίξει την κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ που δημαγωγεί και φοράει σήμερα φιλολαϊκό προσωπείο για να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ενώ η αντιπολίτευσή του είναι υποκριτική και δημαγωγική».

«ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ», συνεχίζει η ανακοίνωση, «έχουν ψηφίσει όλες τις αποφάσεις και έχουν συμπράξει πλήρως για την προσαρμογή και το πέρασμα της πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που τη μετατρέπει σε αντιλαϊκό αστικό θεσμό.

Ο Λογοθέτης την περίοδο της κρίσης 1990 - 91 συντάχτηκε με τα στελέχη και τις δυνάμεις που "δραπέτευσαν" από το ΚΚΕ, αφού δεν κατάφεραν να το διαλύσουν. Στη συνέχεια, προώθησε με υπερβάλλοντα ζήλο και στήριξε με σκανδαλώδη τρόπο την πολιτική του ΠΑΣΟΚ σαν δήμαρχος στον Πειραιά, με απολύσεις εργαζομένων και χτύπημα των απεργών με τα ΜΑΤ.

Σήμερα ψαρεύοντας σε θολά νερά και στοχεύοντας στην αριστερή συνείδηση των ανθρώπων της Νίκαιας για να κρύψει την ταύτισή του με την κυρίαρχη πολιτική και τις δυνάμεις του δικομματισμού και του "ευρωμονόδρομου", μοιράζει φωτοτυπίες του "Ριζοσπάστη" του 1990, επαιτώντας αριστερούς ψήφους, έχοντας την αυταπάτη ότι έτσι θα παραπλανήσει το νικαιώτικο λαό και ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος».

«Στον καιροσκόπο και γυρολόγο της πολιτικής Στέλιο Λογοθέτη», καταλήγει η ανακοίνωση, «μια και μοναδική πρέπει να είναι η απάντηση: ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ - ΜΑΥΡΟ.

Ενίσχυση - στήριξη και ανάδειξη σε δημοτική αρχή της πόλης, στις επερχόμενες εκλογές, της "Δημοκρατικής Ενότητας", με δήμαρχο τον αγωνιστή Στέλιο Μπενετάτο».


Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Να έχουν πρόσβαση στην εργασία, τη μόρφωση, τον πολιτισμό

Η ανάγκη τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες να έχουν ίσα δικαιώματα στην πρόσβαση στη δουλιά, στη μόρφωση, στη γνώση, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ήταν το κεντρικό συμπέρασμα από τη χτεσινή συνάντηση κοινής αντιπροσωπείας των συνδυασμών «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή, «Πειραιάς -Αναγέννηση» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τζατζάνη και «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», με επικεφαλής τον υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο Χάρη Χουρδάκη, με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ).

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΟΤ αποτελούνταν από τους Νίκο Γιαλλούρη, πρόεδρο, Ηλία Μαριόλα, αντιπρόεδρο της ΕΟΤ και πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, και Βιβή Τσαβαλιά, γενική γραμματέα. Τα μέλη του ΔΣ ανέφεραν ένα παράδειγμα, που αφορά στο Δήμο της Αθήνας. Οτι οι λεγόμενοι οδηγοί στα πεζοδρόμια καταλήγουν σε πολλές περιπτώσεις σε αδιέξοδο. Ανέδειξαν, δε, την ανάγκη δημιουργίας ενός αθλητικού κέντρου για τους τυφλούς.

Ο Σπ. Χαλβατζής, απευθυνόμενος στο ΔΣ της ΕΟΤ, τόνισε ότι «όταν μιλάμε για την πόλη, προτάσσουμε τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι με αναπηρία πρέπει να έχουν πρόσβαση παντού και πρώτ' απ' όλα στην εργασία». Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της λεγόμενης φιλανθρωπίας, δηλαδή της ελεημοσύνης, προς τα άτομα με αναπηρία, για την οποία τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΤ ξεκαθάρισαν την αντίθεσή τους. «Η ελεημοσύνη», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, «δεν έχει σχέση με την αλληλεγγύη». Και πρόσθεσε: «Είμαστε υπέρ της ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης και κατηγορηματικά αντίθετοι στην ελεημοσύνη και τον "σαμαρειτισμό", στη φιλανθρωπία».

Παιχνίδια αποπροσανατολισμού

Η δήθεν «κόντρα», μεταξύ της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ από τη μια και της κυβέρνησης από την άλλη, για την πρόσληψη 1.000 δημοτικών αστυνομικών, αποτελεί «ένα ακόμη παιχνίδι αποπροσανατολισμού», σημειώνει σε χτεσινή δήλωσή του ο Σπύρος Χαλβατζής.

Η ...«κόντρα» έχει προκύψει με αφορμή τις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόσληψης 1.000 δημοτικών αστυνομικών, με την ΚΕΔΚΕ να διαπιστώνει... προεκλογικές σκοπιμότητες. Με αυτή την αφορμή ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ για την εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων των εκλογών. Προκηρύξεις διαγωνισμών για την κάλυψη αναγκών στα ΚΕΠ, για θέσεις μερικής απασχόλησης και τώρα της Δημοτικής Αστυνομίας, καλλιεργούν κάλπικη ευφορία και χρησιμοποιούνται για την αύξηση της εκλογικής πελατείας».

«Στο ίδιο παιχνίδι - συνεχίζει ο υποψήφιος δήμαρχος - η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ που με δηλώσεις στελεχών τους διαμαρτύρονται για την έλλειψη χρηματοδότησης. Ενώ έχουν δεχτεί και προωθήσει τον κατασταλτικό ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας και τον χαφιέδικο ρόλο των μηχανισμών που τη συνοδεύουν (Επιτροπές Πρόληψης της Παραβατικότητας), ενώ έχουν δεχτεί τη χρηματοδότησή τους σε μεγάλο ποσοστό από την ΤΑ, δηλαδή από τα χρήματα των εργαζομένων, και σήμερα διαμαρτύρονται».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ