ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /28
Το Φεστιβάλ ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα

Δεκάδες εκδηλώσεις σήμερα και το Σαββατοκύριακο

Πλήθος εκδηλώσεων του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σήμερα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων που γίνονταν όλο το καλοκαίρι. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα «Ανυπόταχτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή». Ειδικά φέτος, οι εκδηλώσεις και η «μάχη» των οργανώσεων της ΚΝΕ για την προπαγάνδισή τους, για τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας σ' αυτές, δένονται αρμονικά με το κάλεσμα της ΚΝΕ προς της νέα γενιά να επιλέξει στις ερχόμενες εκλογές τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές.

Παράλληλα, μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αναδεικνύονται οι εσωτερικές και διεθνείς πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, τα προβλήματα της νέας γενιάς και οι υπεύθυνοι γι' αυτά, αλλά και οι σύγχρονες πραγματικές και διευρυμένες ανάγκες της, τα δικαιώματα και οι στόχοι πάλης για το κίνημα της νεολαίας.

Δε λείπει βέβαια και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έμφαση στην ερασιτεχνική δημιουργία, στην ανάγκη των νέων ανθρώπων να εκφραστούν μέσα από την τέχνη, χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν περιουσίες ή να βρίσκουν μεσολαβητές - λογοκριτές χορηγούς.


Θυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα κορυφωθεί στην Αθήνα, στις 13 - 14 - 15 και 16 Σεπτέμβρη στο γνωστό χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια. Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ, στις 9.15 μ.μ. η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την ίδια μέρα νωρίτερα (9.00 μ.μ.) ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης.

Τις ίδιες περίπου μέρες (14-16 Σεπτέμβρη) θα γίνει και το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ. Το Σάββατο, 16 Σεπτέμβρη, στις 9.45 μ.μ., θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και στις 10 μ.μ. ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, σ' όλη τη χώρα για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί, επίσης, οι εξής κεντρικές εκδηλώσεις:

Σήμερα Παρασκευή:
  • Αλεξανδρούπολη, στο Πάρκο Ακαδημία, στις 6 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κουβανέζικο πάρτι, μαθητική θεατρική παράσταση, τουρνουά σκάκι, εκθέσεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους και συναυλίες. Θα μιλήσουν ο Χρήστος Τρέλλης, υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Εβρου και ο Σάββας Δευτερέος, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τη ΔΑΣ.
  • Ξάνθη, στις 7 μ.μ., στις Παλιές Καπναποθήκες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, αφιέρωμα στο Ναζίμ Χικμέτ, συναυλίες. Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Φωτιάδης, υποψήφιος υπερνομάρχης Ξάνθης - Καβάλας - Δράμας, ο Γιώργος Κολλάρος, υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης με τη ΔΑΣ, και θα απευθύνει χαιρετισμό αντιπρόσωπος του τουρκικού κόμματος ΤΚΡ.
Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο
  • Αγρίνιο, στο Δημοτικό Πάρκο, στις 8.30 μ.μ. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα δώσει συναυλία ο Λάκης Παπαδόπουλος. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές με τους: Γιώργο Σολτάτο, υποψήφιο νομάρχη Αιτ/νίας της ΝΑΣ, Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια δήμαρχο Αμφιλοχίας με τη ΔΑΣ και τον Τίμο Παπανικολάου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
  • Σέρρες, στις 8 μ.μ., στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει η Σίση Χοροζάνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Τη δεύτερη μέρα χαιρετισμός από την Τιμοθέα Ρακιτζή, υποψήφια νομάρχη κι ομιλία από τη Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια δήμαρχο Σερρών. Επίσης, αφιέρωμα στην ποίηση του Μπρεχτ από μέλος της Ενωσης συγγραφέων Νομού Σερρών και ροκ συναυλίες από ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα.
Αύριο Σάββατο
  • Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον υποψήφιο δήμαρχο Κιλκίς Γιάννη Φαχουρίδη και τον υποψήφιο νομάρχη Κώστα Χαλίτσιο. Λαϊκό γλέντι από το μουσικό σχήμα «Η παρέα». Θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Ξηρόβρυσης.
  • Γιαννιτσά, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Πολύκεντρου. Θα μιλήσει ο Βασίλης Βαλαβάνης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιαννιτσών Δημήτρης Κουρτέλης. Θα ακολουθήσει συναυλία με ελληνικό και ξένο ροκ από τους «Copy Left».
  • Καβάλα, στις 6.30 μ.μ., στο Πάρκο Φαλήρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου «Ο άνθρωπος αυτός ο γίγας», παράσταση «Καραγκιόζη» και συναυλίες. Θα μιλήσει ο Δήμος Ζαχαριάδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χρήστος Ποτόλιας, νομάρχης της ΝΑΣ Καβάλας.
Αύριο Σάββατο και την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη
  • Κομοτηνή, στην παλιά Νομική, στις 6 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρώτη μέρα μουσικό αφιέρωμα στο Ναζίμ Χικμέτ και στο Γιάννη Ρίτσο, μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο και συναυλίες. Θα απευθύνει χαιρετισμό αντιπροσωπεία του ΤΚΡ Τουρκίας και θα μιλήσει ο Δ. Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Τη δεύτερη μέρα περιλαμβάνει κουβανέζικο πάρτι, βιβλιοπαρουσίαση του «Ο άνθρωπος αυτός ο γίγας», παράσταση «Καραγκιόζη», συναυλίες. Θα μιλήσει ο Νίκος Φακιρίδης, υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Ροδόπης.
  • Κοζάνη, στην πλατεία της Σκάρκας. Αύριο Σάββατο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. και την Κυριακή στις 7 μ.μ. Την πρώτη μέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα μπάσκετ, αφιέρωμα στην ερασιτεχνική δημιουργία με συγκροτήματα της πόλης, αφιέρωμα με θέμα: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών», προβολή της ταινίας «Viva Cuba». Την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη περιλαμβάνει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, θεατρικό σκετς με τον Γ. Κοντορίκο, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Ν. Τσάμπουρα.
  • Αρτα, στο Κάστρο, στις 8.30 μ.μ. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει η Αθηνά Γκεσούλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει συζήτηση με θέμα «Δημοτικές εκλογές και νεολαία».
Την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη
  • Πύργος, στις 8.30, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Γιάννης Γιάνναρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Αργος, στην πλατεία Αγίου Πέτρου, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος με της ΔΑΣ, Χρήστος Καλογερόπουλος, και ο Χρήστος Γιάνναρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Φλώρινα, στην κεντρική πλατεία, στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσουν ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Βασίλης Καραντζίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΑΣ Γιώργος Μούλης.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ