ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Αυγούστου 2006
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βαγγέλης Ρογκάκος
Βαγγέλης Ρογκάκος
Φωτ. 2

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Αξιωματικού του ΔΣΕ. Καθώς επίσης στη μνήμη του γαμπρού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΟΥΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και του συμπεθέρου μου ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ανώτατου στελέχους του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Φωτεινή Κατσαρού και τα παιδιά της

* * *

Φωτ.

Η αγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα ΦΩΤΕΙΝΗ Φωτονιάτα - ΠΟΥΡΝΑΡΑ οδοντίατρος υπήρξε οπαδός του ΚΚΕ και συμμετείχε ενεργά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της εργατικής τάξης.

«Εφυγε» από κοντά μας, τόσο γρήγορα, στις 25 Ιούλη 2006, πιστή και αταλάντευτη αγωνίστρια έως το θάνατό της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αρτας.

Ο σύζυγος Μάρκος Πουρνάρας

Η κόρη Εφη Πουρνάρα

* * *

Συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ειρήνη προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σφαγείων - Λόφου Σικελίας Καλλιθέας 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΛΕΝΤΖΟΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου 2005 με καθαρό μέτωπο, υπήρξε μέλος της ΝΕ Ευρυτανίας ως το θάνατό του και μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Για την πατριωτική δράση του και τις προοδευτικές ιδέες του πέρασε 18 χρόνια στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας.

Αντώνης Δρογγίτης
Αντώνης Δρογγίτης
Ηταν καλός οικογενειάρχης και υπόδειγμα ανθρωπισμού και συντροφικότητας.

Εγώ που συνεργάστηκα μαζί του επί δέκα χρόνια, στη μνήμη του και για το μνημόσυνό του, που γίνεται σήμερα 13 Αυγούστου στη Βίνιανη Ευρυτανίας, προσφέρω 200 ευρώ στη ΝΕ Ευρυτανίας.

Ο φίλος, συνεργάτης και σύντροφος Χρήστος Γραμματικός

* * *

Φωτ.

Πριν από 57 χρόνια έπαψε να χτυπά η καρδιά του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ Αντισυνταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου και Πολιτικού Επιτρόπου της ΙΙΙης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε σε ηλικία 32 χρόνων, στις 6 Αυγούστου 1949 σε συμπλοκή με κυβερνητικά στρατεύματα στον Πάρνωνα Λακωνίας.

Στη μνήμη του, οι αδελφές του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 100 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε με ηρωισμό και αυταπάρνηση στη σύντομη ζωή του.

* * *

Φωτ.

Στις 6 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου ΑΝΤΩΝΗ ΔΡΟΓΓΙΤΗ. Συμπληρώθηκαν επίσης 8 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Στη μνήμη τους προσφέρω στην ΚΟΒ Λαγανά Ζακύνθου του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Ιωάννα Δρογγίτη

* * *

Φωτ.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘ. ΤΖΙΩΛΑΣ γεννήθηκε στη Δεσκάτη, από γονείς φτωχούς αγρότες, το 1918. Στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ, στο 5ο Σύνταγμα της Ιης Μεραρχίας.

Γιώργος Κατσαρός
Γιώργος Κατσαρός
Οπαδός του ΚΚΕ συμμετείχε στους αγώνες και στη δράση του λαϊκού κινήματος στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Πέθανε στις 11 Ιούλη 2006.

Στη μνήμη του προσφέρονται 20 ευρώ στην ΚΟΒ Δεσκάτης και 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 10 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΕ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ από τη Σαϊδόνα της Μεσσηνιακής Μάνης. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, έπειτα από τη δολοφονία του αδελφού του ΛΕΩΝΙΔΑ το 1947 εντάχθηκε στο συγκρότημα του Δημοκρατικού Στρατού στον Ταΰγετο. Στη μάχη στην Μπαμπακού Λακωνίας το 1947 τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Με το τέλος του Εμφύλιου πιάστηκε, φυλακίστηκε για 7 μήνες και στάλθηκε στη Μακρόνησο. Ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης του χορηγήθηκε αναπηρική σύνταξη.

Ο πατέρας του ΒΑΣΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ ήταν αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ. Η μητέρα του ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, αδελφή του Ηλία Νοέα, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Ιταλούς το 1942, μαχήτρια του ΔΣΕ, καταδικάστηκε από το έκτακτο Στρατοδικείο της Καλαμάτας, για τη δράση της.

Στη μνήμη τους οι Αριστοτέλης και Βαγγέλης Καστριτσέας προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Περιστερίου.

* * *

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1936

Βασίλης Φιλιόπουλος
Βασίλης Φιλιόπουλος
«Εφυγε» από κοντά μας στις 8 Μάη 2006.

Ως το τέλος της ζωής του υπήρξε πιστός και αφοσιωμένος αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Στη ζωή του, από το δικό του μετερίζι πρόσφερε στη συλλογική δράση του Κόμματος, στον συλλογικό αγώνα για το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βέροιας, 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Αλεξάνδρα Πιπερίδου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΙΝΤΣΙΦΑ από το Λιτόχωρο. Στην Κατοχή ήταν μέλος του πυρήνα Λιτόχωρου του ΚΚΕ και πολέμησε τους Ιταλούς και Γερμανούς, ως αντάρτης του ΕΛΑΣ, για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Στη διάρκεια του Εμφύλιου διώχτηκε, πιάστηκε, βασανίστηκε και φυλακίστηκε από τις ξενόδουλες κυβερνήσεις και τους παρακρατικούς τρομοκράτες.

Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ στην ΚΟΒ Λιτόχωρου και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Αικατερίνη Τσιντσιφά

* * *

φωτ.

Ο πατέρας μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 26 Φλεβάρη 2006, ήταν πολλά χρόνια μέλος της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά του ΚΚΕ και αγωνίστηκε για τα ιδανικά του Κόμματος ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο γιος του Ομηρος

* * *

Φωτ. 2

Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ Αναστασίου ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Κυριακή Εβρου. Μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού, με το τέλος του Εμφυλίου, κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εκεί παντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες την Ελευθερία και την Ευγενία. Ολα τα χρόνια εργάστηκε στις οικοδομές και πέθανε πιστός στο ΚΚΕ.

Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Μικρολίμνη Πρέσπας. Το 1947 κατατάχτηκε στο Δημοκρατικό Στρατό. Εζησε και αυτή πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου παντρεύτηκε τον Αλκιβιάδη Δημόπουλο και απέκτησαν την Ελευθερία και την Ευγενία. Επέστρεψαν στην πατρίδα το 1979.

Επαμεινώνδας Καστριτσέας
Επαμεινώνδας Καστριτσέας
Στη μνήμη τους οι κόρες τους πρόσφεραν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Πολίχνης.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ και αντί για ετήσιο μνημόσυνο, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, οι κόρες του Ναυσικά και Ζωή 150 ευρώ και η αδελφή του Αρετή Ζεπάτου 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, αφιέρωσε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους αγώνες για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαρίκα προσφέρει 15 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μενιδίου.

Κώστας Μπλέντζος
Κώστας Μπλέντζος
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Την επόμενη Κυριακή 20 Αυγούστου στο Κοτύλιο Αρκαδίας θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή και ομαδάρχη του Δημοκρατικού Στρατού στον Εμφύλιο, ο οποίος πέθανε στις 12 Ιούλη 2006.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ και ΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ. Του εξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΜΟΥΡΑ, ομαδάρχη του ΔΣΕ ο οποίος σκοτώθηκε στο Βρονταμά Λακωνίας τον Απρίλη του 1949 και του θείου μου ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, που εκτελέστηκε στην Τρίπολη το 1949, προσφέρω στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Χρήστος Χριστοθανόπουλος

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αντί για μνημόσυνο, η αδερφή του προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω ΝΕ Χανίων, 500 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ