Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9557

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Σαρώνουν το χώρο οι μεγαλοεπιχειρηματίες

Ερευνες κρατικών και ιδιωτικών φορέων τα τελευταία πέντε χρόνια στο χώρο του βιβλίου αποκαλύπτουν ότι τα μικρομεσαία και τα ιστορικά εκδοτικά «μετράνε» πτώση του τζίρου, η συγκεντροποίηση του εκδοτικού κεφαλαίου με εξαγορές και συγχωνεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων από εκδοτικά μονοπώλια συνεχίζεται, ενώ, όλα τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων για τον αριθμό των εκδόσεων, των αμιγώς βιβλιοπωλείων και για την αναγνωσιμότητα, κάθε άλλο παρά «κοσμογονία» μυρίζουν, ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου που συνεχίζεται ακάθεκτη στο χώρο των εκδόσεων βιβλίων.


ΣΕΛ.  4  -  5


Μικρασιατική καταστροφή

Η Μικρασιατική Καταστροφή (Αύγουστος 1922) αποτελεί μια από τις πιο τραγικές στιγμές της Ιστορίας της Ελλάδας. Είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχής της άρχουσας τάξης της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Εγγύς Ανατολής.


ΣΕΛ.  11   -   14
ΚΡΟΝΟΣ
Παράσταση εκατομμυρίων δαχτυλιδιών

Αν και οι δακτύλιοι του Κρόνου εμφανίζονται σαν καλογραμμένες και καθαρές κυκλικές γραμμές, αυτοί οι στροβιλισμοί χιονιού, κομματιών πάγου και σκόνης, αποτελούν, ίσως, την πιο σύνθετη και μυστηριώδη δομή στο ηλιακό μας σύστημα.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΗΓΗΜΑ
Οι Γερμανοί καίνε σπίτια στο Σουφλί

«Τα καλοκαίρια ήμασταν ξυπόλυτοι. Τα παπούτσια τα λυπούμασταν, μη χαλάσουν. Η Κατοχή και η φτώχεια ήταν συνώνυμες έννοιες και πηγαίνανε πάντα μαζί. Αλλά και μετά την Κατοχή η φτώχεια συνεχιζόταν»... Από το διήγημα του Μενέλαου Γουβέτα.


ΣΕΛ.  8   -   9
ΑΚΤΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Τις «τρώει» το τσιμέντο

Η τσιμεντοποίηση απειλεί τις ακτές της Μεσογείου, ενώ την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, όπως έκανε και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, φέρνει νέο νομοσχέδιο, με το οποίο οι αιγιαλοί μετατρέπονται ακόμη περισσότερο σε ακίνητα - «φιλέτα» για επιχειρηματικές δραστηριότητες από το μεγάλο κεφάλαιο!


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ