Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9563

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Από τον Αύγουστο στο θεατρικό χειμώνα

«Ντα», στο θέατρο «Βασιλάκου»
«Ντα», στο θέατρο «Βασιλάκου»
Ο Αύγουστος είναι ο καλοκαιρινός μήνας που βήμα το βήμα αρχίζουν οι προετοιμασίες για τον ερχόμενο θεατρικό χειμώνα. Οι περισσότεροι θίασοι αυτή την περίοδο έχουν «κλείσει», τα έργα έχουν ήδη επιλεγεί, οι συνεργάτες ο καθένας από τη σκοπιά του προετοιμάζεται. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη αρχίζουν και οι πρόβες. Για άλλη μια χρονιά στις διάφορες σκηνές θα είναι πολλές και ποικίλες οι επιλογές για το θεατή, τόσο από τα κλασικά έργα όσο και από τα πρωτοπαρουσιαζόμενα. Ο «Ριζοσπάστης» σήμερα παρουσιάζει τα έργα και τους συντελεστές όσων θεάτρων έχουν ήδη ανακοινώσει το ρεπερτόριό τους.

«Μαυροπούλι», στο «Απλό Θέατρο»
«Μαυροπούλι», στο «Απλό Θέατρο»
«Δάφνις και Χλόη», στο Θέατρο «Πορεία»
«Δάφνις και Χλόη», στο Θέατρο «Πορεία»

ΣΕΛ.  4   -   5


Ο ΔΣΕ στα ελληνικά νησιά

Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού συνήθως γίνεται κατανοητός ως αγώνας που διεξήχθη στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ελάχιστα είναι γνωστά γι' αυτόν τον αγώνα στα ελληνικά νησιά.


ΣΕΛ.  11   -   14
Σωτηρία Μπέλου

Με την ατόφια δωρική μα και συνάμα απογειωτική φωνή της, για μισό περίπου αιώνα, έδωσε φτερά σε δεκάδες τραγούδια των πιο μεγάλων λαϊκών συνθετών, αλλά και νεότερων «έντεχνων» δημιουργών.


ΣΕΛ.  3
ΔΙΗΓΗΜΑ
Η χελώνα

«Τον «καπετάνιο» και το σπιούνο δεν τους χώριζε μόνο ο δασικός στενόδρομος, αλλά και χάσμα βαθύ. Αιτία, η στάση που κράτησε καθένας τους στη γερμανική Κατοχή»... Ενα διήγημα του Βαγγέλη Μηνιώτη.


ΣΕΛ.  8
ΜΕΤΑΫΛΙΚΑ
Υλικά με «μαγικές» ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες

Πολλά απομένουν για να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι των ερευνητών, αλλά τώρα που το όνειρο του Βεσέλαγκο έχει αποδειχτεί πραγματοποιήσιμο, η πρόοδος στον τομέα είναι ραγδαία.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ