ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Φωτ.

Την 1η Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του ΑΝΔΡΕΑ ΦΑΝΤΗ. Η ζωή κυλάει με εντάσεις, συγκινήσεις, προβλήματα. Εμείς όμως τον σκεφτόμαστε και τον έχουμε στην καρδιά μας, όπως πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στη «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης» για τον προεκλογικό της αγώνα.

Η συντρόφισσά του Μαρία και οι κόρες του

* * *

Φωτ.

Σήμερα 3 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος σύζυγος και αδελφός ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πιστός οπαδός του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου, 100 ευρώ.

Η σύζυγός του Γιαννούλα

Ο αδελφός του Βασίλης

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και του ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο παλαίμαχος αγωνιστής από το Σίδνεϊ Βαγγέλης Κρίθαρης προσφέρει 300 δολάρια Αυστραλίας στην ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ.

* * *

Οι σύντροφοι Τέλης Γιαννακός, Μίλτος Δάγκας και Ματίνα Γεωργίου, μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Γαλλίας του ΚΚΕ, προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και πατέρα ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΜΩΡΑΪΤΗ από τη Μενδενίτσα Λοκρίδας, στελέχους του ΚΚΕ, τυπογράφου και δημοτικού συμβούλου Πεύκης, με τη συμπλήρωση στις 2 Σεπτέμβρη 11 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Σουμέλα Τριανταφυλλίδου
Σουμέλα Τριανταφυλλίδου
Κατερίνα, Νικόλας, Αλεξάνδρα

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στις 4 Σεπτέμβρη 2003 έπειτα από τροχαίο δυστύχημα ο αγαπημένος αδελφός μου ΤΑΣΟΣ ΚΕΣΙΔΗΣ από τη Φλώρινα, προσφέρω στη μνήμη του 1.000 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Λίζα Κεσίδου

* * *

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μου η γυναίκα μου και συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα ΕΛΕΝΗ Σχίζα - ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ. Προτίμησε να αφήσει την τελευταία πνοή της στο ΝΑ της Ικαρίας, έτσι, όπως το επιθυμούσε.

Βρίσκομαι στην Κρέστενα αυτή τη στιγμή και δεν παύω να σκέφτομαι τα 50 χρόνια ζωής και δράσης, που και οι δυο μαζί παλέψαμε σκληρά για τα ανίψια μας, στερηθήκαμε τις χαρές της ζωής για το δικό τους μέλλον.

Η Ελένη ήταν δραστήρια, βράχος στις δυσκολίες της ζωής, με ακέραιο χαρακτήρα και εγώ ένας απλός αγωνιστής, σύντροφος κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ. Ημασταν πρότυπο ζευγάρι στη ζωή και στον αγώνα.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής», για τις δημοτικές εκλογές.

Ο σύντροφός της στον αγώνα Μάκης Παπαπολυχρονίου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των ΦΑΝΗΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΣΑΡΑ, μελών του ΚΚΕ, και για την προσφορά τους στον αγώνα για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ, στον οποίον αφιέρωσαν τη ζωή τους, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

  • Προσφέρω επίσης 50 ευρώ στη μνήμη των αγωνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΥ.

Ζαφείρης Μητρόπουλος
Ζαφείρης Μητρόπουλος
Αλεξ. Τσόχας

* * *

Φωτ.

Ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΟΛΙΑΣ, γιος φτωχής αγροτικής οικογένειας από τον Ασπρόπυργο Αττικής, εργάτης γης και αργότερα βιομηχανικός εργάτης, γνώρισε από την παιδική ηλικία του την αδικία και την εκμετάλλευση και εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα. Η βασιλομεταξική δικτατορία τον βρήκε στέλεχος του ΚΚΕ στον Ασπρόπυργο. Στην Κατοχή, με την ίδρυση του ΕΑΜ, πρωτοστάτησε στη συγκρότηση αντιστασιακής οργάνωσης - ΕΑΜ - στο χωριό του. Ηταν υπεύθυνος του τρίτου τομέα του ΕΛΑΣ Αττικής, που είχε έδρα το Μενίδι.

Τον Ιούλη του 1944, ομάδα Γερμανών μπούκαρε στην Πετρούπολη. Οι λίγοι αντάρτες του ΕΛΑΣ που βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να διαφύγουν, μια και η αναμέτρηση με τους κατακτητές ήταν αδύνατη.

Ο Μήτσος Κόλιας, στην προσπάθειά του να διαφύγει, χτυπήθηκε με πυροβόλο όπλο στα πόδια, τον ακινητοποίησαν και τον εκτέλεσαν επί τόπου.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στην ΚΟΒ Ασπρόπυργου 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στην άσβεστη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΣΤΑΜΑΤΗ ΤΖΙΧΑ, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Ο ΘΩΜΑΣ ΝΤΙΝΑΣ γεννήθηκε το 1930 στη Μαγούλα Καρδίτσας. Καταγόταν από αριστερή οικογένεια. Σε ηλικία μόλις 16 χρόνων πιάστηκε από την Ασφάλεια Καρδίτσας ως ΕΠΟΝίτης. Το 1948, έπειτα από συνεχείς διώξεις, κατέφυγε στο Δημοκρατικό Στρατό. Ελαβε μέρος στη μάχη στο Καρπενήσι, τραυματίστηκε και πιάστηκε αιχμάλωτος. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, κατέφυγε και πάλι στο ΔΣΕ.

Πιάστηκε πάλι από τη δικτατορία των συνταγματαρχών και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Πάντα πιστός στα ιδανικά του, «έφυγε» από τη ζωή στις 30 Ιούλη 2006.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, η σύζυγός του Σπυριδούλα και τα παιδιά του Δημήτρης, Γιάννης και Λάμπρος - Σοφία Φιλίππου προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τάσος Κεσίδης
Τάσος Κεσίδης
* * *

Φωτ.

Στις 24 Αυγούστου 2006 «χάσαμε» τον αγαπημένο μας ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ, πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ακούραστος αγωνιστής έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, στον καθημερινό του σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Ροδούλα

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του λατρεμένου αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη των πρώτων εξαδέλφων μας ΕΥΘΥΜΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ και ΟΜΗΡΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και τη δημοκρατία, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Θεσσαλονίκης.

Σούλα Σπαΐα, Λίζα Χαρταμπίλα

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΩΜΑΣ Αποστόλη ΚΕΤΕΓΕΝΙΔΗΣ, από την Κορομηλιά Κιλκίς.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κορομηλιάς.

Η σύζυγός του Ολγα Κετεγενίδου

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 3 Σεπτέμβρη, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη σύζυγός μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ. Γεννήθηκε στο χωριό Πηλαλίστρα Μεσσηνίας το 1927 από γονείς αγρότες με προοδευτικές ιδέες. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, μαζί με τον αδελφό της, αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Το 1951 παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια.

Αντρέας Φάντης
Αντρέας Φάντης
Ηταν καλή σύζυγος και μητέρα.

Στη μνήμη της, ο σύντροφός της Κ. Γεωργιόπουλος πρόσφερε στην ΚΟΒ Μενιδίου 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο φίλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 44 χρόνων, από δυστύχημα στη δακοκτονία. Το Κόμμα έχασε έναν συνεπή αγωνιστή και το χωριό μας Πηλαλίστρα έναν μηχανικό αγροτικών μηχανημάτων.

Στη μνήμη του, προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ Μενιδίου.

Κ. Γεωργιόπουλος

* * *

Φωτ.

Στις 2 Αυγούστου 2006 «έφυγε» από τη ζωή ο αταλάντευτος αγωνιστής για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. Με το θάνατό του, η Καλλιθέα και οι φίλοι του έγιναν φτωχότεροι.

Στη μνήμη του, ο φίλος, συνάδελφος και συναγωνιστής του Νώντας Βελισσαρίδης προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

* * *

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ, μέλους του ΚΚΕ, συνδικαλιστικού στελέχους στη δεκαετία 1960-1970.

Για την αντιστασιακή δράση του, πιάστηκε και εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη και το Μακρονήσι.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του προσφέρουν 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

* * *

Φωτ.

Στις 18 Ιούλη 2006 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΓΚΡΟΖΟΥΔΗΣ, ο οποίος γεννήθηκε στα Βρυσικά Εβρου το 1923.

Εως το τέλος της ζωής του ήταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο γιος του και η σύζυγός του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Διδυμότειχου.

* * *

Φωτ.

Σήμερα Κυριακή 3 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην εκκλησία της πλατείας Καραϊσκάκη στην Τερψιθέα, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗ.

Φανή Τσάρα
Φανή Τσάρα
Η οικογένειά του

  • Στις 30 Ιούλη 2006 εντελώς αναπάντεχα «χάσαμε» τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗ, μέλος του ΚΚΕ. Πριν από τη δικτατορία, ήταν μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη. Αργότερα πέρασε στο ΚΚΕ. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη των ΚΟ Γλυφάδας. Στην κομματική πορεία του και έως το θάνατό του, τοποθετήθηκε σε διάφορες στελεχικές θέσεις της Ανατολικής Αχτίδας της ΚΟ Αθήνας και ανέπτυξε σημαντική δράση και ως συνδικαλιστικό στέλεχος. Υπήρξε για χρόνια δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των συνταξιούχων Γλυφάδας.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από τη Γλυφάδα πρόσφεραν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Χρήστος Μωραϊτης
Χρήστος Μωραϊτης
Σταμάτης Τζίχας
Σταμάτης Τζίχας
Παύλος Μιχαηλίδης
Παύλος Μιχαηλίδης
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Φωτ.

Σήμερα Κυριακή 3 Σεπτέμβρη, στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα Θεσσαλονίκης, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της συζύγου μου

ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΙΔΕΝΜΑΓΙΕΡ

Στη μνήμη της προσφέρω στην ΚΟ Θεσσαλονίκης, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 100 ευρώ.

Ο σύζυγος Αντρέας Βιδενμάγιερ

  • Στη μνήμη της αλησμόνητης Γεωργίας-συζύγου του Ανδρέα Βιδενμάγιερ και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρω στην ΚΟ Θεσσαλονίκης, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 50 ευρώ.

Γιώργος Λεονίδης

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Στη μνήμη των:

- ΑΝΕΖΑΣ ΔΑΜΑΝΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ.

- ΣΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ, καταδικασμένης σε θάνατο από το Στρατοδικείο Λάρισας.

- ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αξιωματικού του αστικού στρατού, του ΕΛΑΣ, και του ΔΣΕ, στελέχους του ΚΚΕ, που «έφυγαν» στο χρόνο αυτό, ο Τ. Γεροζήσης προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Λάρισας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ