ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
Δυναμική έναρξη των λαϊκών κινητοποιήσεων
  • Συμβολική κατάληψη χτες στην έδρα των βιομηχάνων στη Θεσσαλονίκη
  • Σήμερα η παρουσίαση του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ σε συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας
  • Το Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., το συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους

«Καμία θυσία και ανοχή για την πλουτοκρατία. Λαϊκή αντεπίθεση τώρα». Αυτό το δρόμο πορεύονται οι ταξικές δυνάμεις και σ' αυτό το δρόμο καλούν σε συμπόρευση όλους τους νέους, όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Να βρεθούν όλοι μαζί στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΣΕΑ ΕΒΕ, το Σάββατο 9 του Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους. Μαζί με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Να δώσουν τη μάχη και στη συνέχεια, στους χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια και τα γιαπιά, στα γραφεία, στα καταστήματα, παντού. Με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα από την Εκτελεστική Γραμματεία σε συνέντευξη Τύπου, στις 2 μ.μ., στον 7ο όροφο του ΕΚΘ και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην πάλη των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στη «σφηκοφωλιά» των βιομηχάνων

Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ ξεκίνησαν χτες, όταν νεολαίοι εργαζόμενοι, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Νέων Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, απέκλεισαν το κτίριο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, που θέλουν τους νέους φτηνό εργατικό δυναμικό για τα εργοστάσιά τους, με μισθούς πείνας και ανασφάλιστους, χωρίς δικαιώματα. Παράλληλα, κατήγγειλαν την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που, συνεπείς στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, βλέπουν θετικά τις νέες αξιώσεις της πλουτοκρατίας για ανασφάλιστη μαθητευόμενη εργασία και ετοιμάζονται να προσφέρουν νέα δώρα στην ποδιά της.

Οι νέοι του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια της ωριαίας συμβολικής κατάληψης που πραγματοποίησαν, άπλωσαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που κατέθετε χωρίς μισόλογα τη θέση τους: «ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα, στη φτηνή και ανασφάλιστη εργασία, στην απελευθέρωση των απολύσεων. Καμία θυσία και ανοχή στην πλουτοκρατία. Λαϊκό Μέτωπο, Αντεπίθεση». Βροντοφώναζαν, «θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, όχι άλλα κέρδη για την πλουτοκρατία», «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και καλούσαν «τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη».

«Αρνούμαστε το μέλλον που σχεδιάζουν για μας»

Από τη χτεσινή συμβολική κατάληψη στο άνδρο των βιομηχάνων της Β. Ελλάδας

Motion Team

Από τη χτεσινή συμβολική κατάληψη στο άνδρο των βιομηχάνων της Β. Ελλάδας
«Ηχηρή απάντηση πρέπει να πάρουν και τα συνδικαλιστικά υποστηρίγματα της πλουτοκρατίας που προσπαθούν να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων εγκλωβίζοντάς τους μέσα σε "κοινωνικούς διαλόγους"», είπε ο Ε. Αυγέρου, από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Και ο Ζ. Μαλαχιάς, επίσης από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Αρνούμαστε το μέλλον που σχεδιάζουν για μας. Ενα μέλλον χωρίς δικαιώματα. Και παλεύουμε να οικοδομήσουμε το μέλλον που οραματιζόμαστε».

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος που θέλει η ΝΑΣ για την Αυτοδιοίκηση. «Συμπορευόμαστε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τους εργάτες, τους αγρότες, του εμπόρους, τη νεολαία, με όσους θίγονται άμεσα από αυτή την πολιτική. Από κάθε μετερίζι αντιπαλεύουμε την πολιτική που απαιτεί το κεφάλαιο και υλοποιούν οι εκλεκτοί των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο», είπε.

Πανεξόρμηση σε τόπους δουλιάς και χωριά

Στο μεταξύ, και χτες συνεχίστηκαν οι περιοδείες και οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές της πόλης και της υπαίθρου. Μέρα με τη μέρα το κάλεσμα αντίστασης φτάνει σε ολοένα και περισσότερους. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αξιοποιώντας και τη στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί για το Σάββατο από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν με ανακοινώσεις τους δεκάδες φορείς. Χτες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Ταπετσέρηδων Επίπλων Θεσσαλονίκης, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών Θεσσαλονίκης.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν οριστεί για τις 6 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

  • Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
  • Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μπροστά στο Δημαρχείο.
  • Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, στη Μητροπόλεως με Αριστοτέλους.
Στη Θεσσαλονίκη η Αλέκα Παπαρήγα

Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στις 12 και 13 Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

Τρίτη 12/9

  • 18.00 Επίσκεψη στη Διοίκηση και περιοδεία στο χώρο της ΔΕΘ.
  • 20.30 Ομιλία και συζήτηση για τις τοπικές εκλογές στους «Κήπους του Πασά» (Αγ. Παύλος).

Τετάρτη 13/9

  • 09.30 Επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα ΤΕΕ «Ευκλείδης».
  • 12.00 Συνέντευξη Τύπου (ΕΣΗΕΜ-Θ).
  • 14.00 Συνάντηση με τους εργαζόμενους των φυλακών Κασσάνδρας.
  • 17.30 Συνάντηση στο Δήμο Παλλήνης με το δημοτικό Συμβούλιο και άλλους φορείς της περιοχής.
  • 20.00 Πολιτική συγκέντρωση στις Φώκαιες.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ