ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ
Απαραίτητες προσθήκες και διορθώσεις

Την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε τα ονόματα των υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων σε όλη τη χώρα κατά περιοχή, νομό και δήμο των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, άλλες οικολογικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις και προσωπικότητες.

Σήμερα δημοσιεύουμε πέντε ακόμη δήμους, στους οποίους θα κατέλθουν αγωνιστικοί συνδυασμοί, οι οποίοι δε δημοσιεύτηκαν την Κυριακή. Συγκεκριμένα, υποψήφιοι δήμαρχοι είναι:

  • Στο ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, στο Δήμο ΚΟΙΛΑΔΑΣ,Μπάρδας Αθανάσιος, χημικός, «Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση».
  • Στο ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, στο Δήμο ΑΥΛΩΝΑ, Λέκκας Ανδρέας, επαγγελματίας, «Νέα Πνοή - Αλλη Πορεία».
  • Στο ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, στο Δήμο ΟΡΜΥΛΙΑΣ, Δήμιτσας Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος, «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία».
  • Στο ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, στο Δήμο ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ, Θεοχάρης Βασίλης, αυτοαπασχολούμενος, «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία».
  • Στο ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ, στο Δήμο ΔΟΒΡΑ, Γκέκας Αθανάσιος, έμπορος, «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση».

Επίσης, επειδή ο «δαίμων του τυπογραφείου» έκανε το θαύμα του, αλλοιώνοντας ορισμένα στοιχεία των αγωνιστικών συνδυασμών που δημοσιεύσαμε την περασμένη Κυριακή, παραθέτουμε παρακάτω ορισμένες απαραίτητες διορθώσεις.

  • Στο ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ υποψήφιος νομάρχης είναι ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (και όχι Δημήτρης).
  • Στο ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ υποψήφια νομάρχης είναι η ΑΚΑΡΕΠΗ ΕΙΡΗΝΗ (και όχι Αρμενάκα Καρέπη Ειρήνη).
  • Στο ΔΗΜΟ ΒΟΥΛΑΣ (ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) υποψήφια δήμαρχος είναι η ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (και όχι Μέγα Μαρία).
  • Στο ΔΗΜΟ ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ (ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ) υποψήφιος δήμαρχος είναι ο ΓΡΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (και όχι Γρούτας).
  • Στο ΔΗΜΟ ΕΜ. ΠΑΠΠΑ (ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ) υποψήφιος δήμαρχος είναι ο ΜΑΝΔΑΝΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ (και όχι Μανδύλας).
  • Στο ΔΗΜΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) υποψήφιος δήμαρχος είναι ο ΔΑΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (και όχι Δημήτρης).
  • Στο ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) υποψήφια δήμαρχος είναι η ΑΛΕΠΛΙΩΤΟΥ ΒΑΣΩ (και όχι Αλεπλιώτη).
  • Στο ΔΗΜΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ο υποψήφιος δήμαρχος ΜΑΑΪΤΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι εκπαιδευτικός (και όχι ιδιωτικός εκπαιδευτικός).
  • Στο ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ο υποψήφιος δήμαρχος ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΦΑΝΗΣ είναι εκπαιδευτικός (και όχι ιδιωτικός υπάλληλος).
  • Στο ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΑΣ (ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ) ο τίτλος της δημοτικής παράταξης είναι «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
  • Στο ΔΗΜΟ ΣΥΚΕΩΝ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ο τίτλος της δημοτικής παράταξης είναι «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΚΕΩΝ».
  • Στο ΔΗΜΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ο τίτλος της δημοτικής παράταξης είναι «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ».
  • Στο ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (ΑΤΤΙΚΗΣ) ο τίτλος της δημοτικής παράταξης είναι «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
  • Στο ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ) ο τίτλος της δημοτικής παράταξης είναι «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ».
  • Στο ΔΗΜΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ο τίτλος της δημοτικής παράταξης είναι «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΧΕΔΩΡΟΥ».
  • Στο ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ο τίτλος της δημοτικής παράταξης είναι «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
  • Στο ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ο τίτλος της δημοτικής παράταξης είναι «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ».

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι Δήμοι ΒΟΥΛΑΣ, ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ υπάγονται στη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και όχι στη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ, όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στον Κυριακάτικο «Ρ».

Αυτό σημαίνει ότι σε αυτούς τους δήμους ψηφίζουμε τη «ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΝΙΚΑΙΑΣ
«Καταδικάστε την αντιεκπαιδευτική πολιτική»!

Ο Δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Ο Δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Σε εγρήγορση και αγώνα με αίτημα την ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές η «Δημοκρατική Ενότητα» Νίκαιας σε ανακοίνωσή της. Απαριθμώντας συνοπτικά το έργο της ως δημοτική αρχή, η Κίνηση σημειώνει πως η τελευταία τετραετία στο χώρο της Παιδείας στο δήμο χαρακτηρίζεται από νέα σχολικά κτίρια, βελτιώσεις σχολικών κτιρίων, προσθήκες νέων αιθουσών, άμεση καταβολή των χρημάτων των Σχολικών Επιτροπών, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαφύλαξη της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης, διαρκείς προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας για πρόσληψη μόνιμων φυλάκων και καθαριστριών στα σχολεία κ.ά.

Αυτό το έργο και η δράση «είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας και αγώνα, εκπαιδευτικών, γονιών, του λαού της πόλης με επικεφαλής τη "ΔΕ". Ομως, παλιά και νέα προβλήματα οδηγούν τη Δημόσια Εκπαίδευση από το κακό στο χειρότερο κι επιτάσσουν εγρήγορση και αγώνες». Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι οι διάφορες κυβερνήσεις και η σημερινή, με συνοδοιπόρους δημάρχους και νομάρχες «οδηγούν μεθοδευμένα στη δημιουργία του σχολείου σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες Δήμων και δημοτών, επαναφέροντας έτσι την εποχή του δημοδιδάσκαλου. Ακριβώς σ' αυτήν τη λογική κινούνται και οι υποψήφιοι του δικομματισμού (μαζί με τους "αντάρτες" και τους ψευτο - "ανεξάρτητους") στην πόλη μας στηρίζουν ανοιχτά τις ΣΔΙΤ που παραδίδουν απλόχερα τα σχολεία στους μεγαλοεργολάβους, δεν κάνουν κουβέντα για αύξηση των χρημάτων για τη συντήρηση των σχολειών από το κράτος, ενώ με περισσό θάρρος στηρίζουν τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της μόρφωσης, που συνέπεια έχει την ακόμα παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας».

Τέλος, η «ΔΕ» καλεί σε «ψήφο καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής», συμπαράστασης στους αγώνες για τα γενικότερα προβλήματα, αλλά και για Ενιαία Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό.

Την ανακοίνωση υπογράφουν «οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς», υποψήφιοι με τη «Δημοκρατική Ενότητα»:

Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας, επικεφαλής «ΔΕ», καθηγητής 2ου Γυμνασίου Νίκαιας, Γιάννης Βαγενάς, δάσκαλος, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πρ. Γεν. Γραμμ. Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Στέλιος Γιάνναρος, Πρόεδρος Συλλ. Γονέων 1ου ΤΕΕ Κορυδαλλού, Κυπριανός Ευστρατίου, καθηγητής 1ου Ενιαίου Λυκείου Νίκαιας, Μαρία Μαργιώλα, δασκάλα 15ου Δημ. Σχολ. Νίκαιας, Θανάσης Μίχας, πρ. Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά, Κώστας Ντάκας, μαθηματικός, αδιόριστος εκπαιδευτικός, Κώστας Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Ενωσης Γονέων Νίκαιας, Κώστας Πασσάς, μεταπτυχιακός φοιτητής, μέλος Συγκλήτου Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πουλιμενάκου, δασκάλα, πρ. Διευθύντρια 13ου Δημ. Σχολ. Νίκαιας, Ντίνα Ρούσσου, πρόεδρος Συλλ. Γονέων 4ου Γυμνασίου Νίκαιας και πρ. Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 11ου Δημ. Σχολ. Νίκαιας, Δέσποινα Σαμιωτάκη, φιλόλογος, αδιόριστη εκπαιδευτικός, Αντώνης Στρίγκος, δημοτικός σύμβουλος, καθηγητής Γυμνασίου.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΘΥΜΙΟ ΖΙΑΝΟ

υποψήφιο νομάρχη Τρικάλων με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Eurokinissi

- Στα Τρίκαλα μεγάλα στρώματα του πληθυσμού - άνεργοι, εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι - ζουν στη φτώχεια. Ποιος ευθύνεται και τι πρέπει να γίνει;

- Ευθύνες έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονται στην εξουσία και εφαρμόζουν πολιτικές προς όφελος του κεφαλαίου. Πολιτικές που εφαρμόζονται με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Και στο νομό μας υπάρχει παραγωγή πλούτου, το θέμα, όμως, είναι ποιος καρπώνεται αυτόν τον πλούτο και προς ποια κατεύθυνση γίνεται η ανάπτυξη. Ευθύνη φέρουν και οι τοπικές αρχές - Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Δημοτικές Αρχές - που στηρίζουν και εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές. Που δεν προτείνουν τίποτα διαφορετικό, παρά τις ειλημμένες αποφάσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να ρίξουν «μαύρο» σ' όσους «μαυρίζουν» την ψυχή τους και την τσέπη τους. Πρέπει και μπορούν να πουν ότι υπάρχει ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας και ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος της αντίστασης.

- Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο νομός σας στα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού. Ποιες είναι οι θέσεις του συνδυασμού σας;

- Τα θέματα της Υγείας και της Παιδείας είναι κατά την άποψή μας θέματα που πρέπει να μείνουν στην αρμοδιότητα του κράτους. Δεν είναι θέματα που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποδεχτεί να περάσουν στα δικά της χέρια. Αλλο πράγμα είναι η εποπτεία και ο έλεγχος και άλλο πράγμα η άσκηση πολιτικής στα θέματα Υγείας και Παιδείας. Δεν πρέπει οι τοπικές αρχές να δώσουν «πάτημα» στην κυβέρνηση για να ξεφορτωθεί τις υποχρεώσεις της για ισότιμη ενιαία Παιδεία και Υγεία. Στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού που κινούνται από «ελιτίστικες» εκδηλώσεις μέχρι τοπικά πανηγυράκια, πιστεύουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος στον πολιτισμό και στον αθλητισμό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και θα «παντρεύει» δημιουργικά τις παραδόσεις του χτες με το αύριο του τόπου μας. Για να γίνουν, όμως, αυτά χρειάζεται μια άλλη πολιτική που έχει όραμα και όχι διαχειριστικό χαρακτήρα.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, έχει πληθυσμό 139.548 κατοίκους. Η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης του νομού είχε ως αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια, το βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, ενώ το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε στο 25%.

Η Παιδεία «φυτοζωεί»: Τα τελευταία 15 χρόνια, η μείωση των μαθητών στις ορεινές περιοχές των Τρικάλων φτάνει στο 60%. Δεκάδες σχολεία έκλεισαν και εκατοντάδες άλλα ακολουθούν φθίνουσα πορεία και απειλούνται με λουκέτο.

Ο μεγάλος «ασθενής»: Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων είναι από τα πιο υποβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία. Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο κτίριο του νοσοκομείου με τραγικές ελλείψεις, ίσες με το 75% του απαιτούμενου προσωπικού.

«Φούμαρα» ο τουρισμός: Οι υποδομές για την τουριστική ανάπτυξη, του ορεινού όγκου, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και του δασικού πλούτου, προς όφελος των κατοίκων, είναι ανύπαρκτες. Η όποια τουριστική ανάπτυξη αφορά τους μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ