ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Κάντε το βήμα τώρα! Στηρίξτε τους αγωνιστικούς συνδυασμούς»

Σε συγκέντρωση στα Σεπόλια μίλησαν, χτες το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη» και ο υποψήφιος υπερνομάρχης με τη ΝΑΣ

«Ολοι όσοι βιώνουν την καθημερινή πολιτική απάτη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να καταδικάσουν τους υποψήφιους τους, που δεν κάνουν άλλο τι, από το να προωθούν την πολιτική της άρχουσας τάξης. Οι εργαζόμενοι, οι αριστεροί, να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη πολιτική πρακτική του ΣΥΝ. Να κάνουν το βήμα. Να ενισχύσουν τη ΝΑΣ, τη "Συμπαράταξη για την Αθήνα", τους αγωνιστικούς συνδυασμούς σε κάθε δήμο».

Με τα λόγια αυτά, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη», έδωσε το στίγμα της πολιτικής μάχης που δίνουν τα μέλη, οι φίλοι, των αγωνιστικών συνδυασμών, σε χτεσινή συγκέντρωση - του συνδυασμού - που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Μελετίου στα Σεπόλια.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ, ο οποίος εστίασε στο γεγονός ότι για τους αριστερούς, για τους ανθρώπους που δε συμβιβάζονται, την ημέρα των εκλογών, υπάρχει μόνο μια επιλογή: Αυτή των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας για την αντεπίθεση. «Γιατί να εγκλωβιστεί ένας αριστερός στη λογική της σοσιαλδημοκρατίας;», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Γιατί να εμπιστευτεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν έχει αποδειχτεί ότι ακολουθεί την ίδια τακτική με τη ΝΔ;».

Ο Γ. Μαυρίκος, αναφερόμενος στο ΣΥΝ, επισήμανε πως «ένας αριστερός ξέρει ότι οι αρχές και τα οράματα της Αριστεράς απαιτούν τη ρήξη, τη σύγκρουση, την ανυπακοή. Πού τα έχουν δείξει αυτά οι υποψήφιοι του ΣΥΝ; Τι να προσδοκά κανείς από τον κ. Πανούση, όταν τις ψήφους που θα πάρει θα τις καταθέσει στην ποδιά του ΠΑΣΟΚ;».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια βρίσκονται μπροστά σε «έναν άνισο αγώνα, αποκλεισμένοι από το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης, ειδικά των τηλεοπτικών. Αυτοί ελέγχουν τα κανάλια, εμείς θα πάμε πόρτα - πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο, να μεταφέρουμε το μήνυμα της ΝΑΣ και το ψηφοδέλτιό της». Ομως, σημείωσε, απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους, «το μεγάλο μας "ατού" είστε εσείς, που καθημερινά παλεύετε». Σημείωσε ότι «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοί τους ετοιμάζουν νέο μπαράζ - επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων την επόμενη μέρα». Γι' αυτό και «ριχνόμαστε στη μάχη έως και το κλείσιμο της κάλπης».

Απαντήστε στην υποκρισία του δικομματισμού

Ο Γιώργος Μαυρίκος
Ο Γιώργος Μαυρίκος
Η υποκρισία των υποψηφίων του δικομματισμού, αλλά και του ΣΥΝ ήταν το κεντρικό στοιχείο της ομιλίας του Σπ. Χαλβατζή. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την πρόσφατη παρουσία του Κ. Σκανδαλίδη, υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, στη γειτονιά των Σεπολίων, ο οποίος υποσχέθηκε «ευρύτερες αναπλάσεις» στην περιοχή. «Αν είναι να γίνουν αναπλάσεις, σαν αυτή που έγινε στο Βοτανικό, όπου η διοίκηση του δήμου με την απόλυτη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, χάρισαν 220 στρέμματα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναπλάσεις που χαρίζουν ελεύθερους χώρους για να ευνοηθούν οι επιχειρηματίες, ε, τότε, ας "λείπει το βύσσινο"», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ξεχωριστή αναφορά, όμως, έκανε και στο ζήτημα του προαστιακού. Ενα πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους των Σεπολίων και για το οποίο ο Κ. Σκανδαλίδης, στην ίδια συγκέντρωση, είχε υποκριτικά πει ότι είναι ...υπέρ της υπογειοποίησης. «Του θυμίζουμε ότι όταν το θέμα πέρασε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, όπως και της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ είχαν συμφωνήσει με τη μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ, που ζητούσε υπέργειο προαστιακό. Μόνο η ΝΑΣ είχε καταψηφίσει αυτή την πρόταση». Μάλιστα, θύμισε στους παραβρισκόμενους ότι το 2002 ο υπουργός Συγκοινωνιών του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Βερελής, είχε συκοφαντήσει τη «Συμπαράταξη», διότι είχε προσφύγει στο ΣτΕ, για να μη γίνει υπέργειο το έργο.

Τέλος, στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Λάμπρος Βλάχος, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ και οι Βίκυ Καραγιάννη και Θεοδόσης Μπενάτος υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Συμπαράταξη».

Κριτήριο ψήφου ο ευαίσθητος χώρος των ΑμΕΑ

Το πρωί ο Γ. Μαυρίκος επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στην Καλλιθέα, το «μοναδικό φορέα του δημοσίου για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των τυφλών στη χώρα μας». Επισήμανε την «πολιτική συρρίκνωσης της δημόσιας ειδικής αγωγής και ιδιωτικοποίησής της, αφού στη χώρα μας εκπαιδεύεται (με τον όποιο τρόπο) μόνο το 7% αυτών που έχουν ανάγκη. Δηλαδή, πάνω από 180.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες βρίσκονται στα αζήτητα της ειδικής αγωγής».


Μαζί με τον Γ. Μαυρίκο στην περιοδεία συμμετείχαν και ο Βασίλης Δημόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα» (ΔΔΕ) Καλλιθέας και ο Χάρης Χουρδάκης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ. Ο Β. Δημόπουλος υπογράμμισε ότι μόνο «η ΔΔΕ έφερε τέτοια ζητήματα όπως είναι η στέγαση του ειδικού σχολείου επαγγελματικής κατάρτισης για παιδιά με νοητική στέρηση, που στεγάζονται σε ένα πανάθλιο κτίριο».

Η ποιότητα ζωής δε βελτιώνεται όσο κυριαρχεί το κέρδος

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι ασυμβίβαστη με τη λογική της κυριαρχίας του κέρδους και στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογράμμισε ο Σπύρος Χαλβατζής στην περιοδεία του στο εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής απορριμματοφόρων «Α. ΚΑΟΥΣΗΣ ΑΕ».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως «η χρήση σύγχρονων μηχανημάτων και της τεχνολογίας μπορεί να συμβάλει θετικά στη βελτίωση του περιβάλλοντος, στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων. Ωστόσο, όσο υπάρχει η λογική της εμπορευματοποίησης της γης, όσο υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές, όσο υπάρχουν εξευτελιστικές σχέσεις εργασίας - σε πολλούς χώρους εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - τόσο τα προβλήματα δε θα αντιμετωπίζονται στην ουσία τους».

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Σοβαρές ευθύνες καταλόγισε και στις πολιτικές δυνάμεις που διοικούν τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης»,Βίκυ ΑράπηκαιΦανή Χατζηκώντζιου.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ