ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
Εχεις δύναμη! Μαύρισέ τους!

Παραμέρισε κάθε μπάρα, που σου κλείνει το δρόμο. Ζωντανό το παράδειγμα...
Παραμέρισε κάθε μπάρα, που σου κλείνει το δρόμο. Ζωντανό το παράδειγμα...
Βλέπεις τις φάτσες τους στο γυαλί να κάνουν θέαμα το δικό σου χαμό και θέλεις να το σπάσεις. Αλλά δεν πρέπει.

Δρόμους για να αλλάξει το σύστημα πρέπει να ανοίξεις, για να μην έχουν τόπο να σταθούν όλοι αυτοί.

Σ' έχουν πείσει πως είναι της μοίρας σου γραφτό. Ε, δεν είναι. Εχεις δύναμη, αρκεί να πάψεις να τους προσκυνάς.

Ρώτα, γιατί δεν είπαν, δεν έγραψαν, δεν έδειξαν τίποτα από τη δυναμική παρέμβαση της ΝΑΣ στα διόδια; Ρώτα, γιατί έκαναν γαργάρα την παρέμβαση της «Συμπαράταξης» για τα νοσοκομειακά απόβλητα;

Ρώτα τους, γιατί δεν έκαναν 20 χρόνια όσα υπόσχονται ότι θα κάνουν αν τους ξαναψηφίσεις;

Αναρωτήσου: Γιατί σου μιλάνε για το ΚΚΕ μόνο όταν είναι να σε πείσουν ότι πρέπει να μείνεις μακριά από τους κομμουνιστές; Γιατί περνάνε στα ψιλά την ευλογημένη από τον πάπα αριστερά; Γιατί κλαίνε για τη χαμένη τιμή της δημοκρατίας, όταν ξέρουν ότι αυτό το κράτος είναι της αστικής τάξης, ότι είναι μέγα παραμύθι η δημοκρατία που σου επιτρέπει κάθε τέσσερα χρόνια να αλλάζεις αφέντη στο σβέρκο σου κι εκπαιδεύει το παιδί σου να φυλάει κατουρημένες ποδιές;

Εχεις δύναμη. Αντί να κλαις, συσπειρώσου. Με τις δυνάμεις που οργανώνουν την αντεπίθεση και που στην πράξη έχουν ξανά και ξανά αποδείξει ότι το παλεύουν, δεν τα διπλώνουν, δεν είναι παράρτημα κανενός ΠΑΣΟΚ.

Εχεις δύναμη. Να μαυρίσεις όσους σου μαυρίζουν τη ζωή κι όσους ξανά και ξανά - μόνιμη «πέμπτη φάλαγγα» - σου χτυπάνε φιλικά την πλάτη για να σε πάνε στο δεύτερο γύρο έτοιμο σφαχτό στο μεϊντάνι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Μαύρισέ τους και τους τρεις. Ενα ταμείο τους σταβλίζει: η Ευρωπαϊκή Ενωση. Εσύ πληρώνεις το λογαριασμό.

Ασχετο: σε «ΕΘΝΟΣ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» παρουσιάστηκε χτες με διαφορετική υπογραφή το ίδιο πάνω - κάτω σχόλιο, με το οποίο επί της ουσίας εγκαλείται το ΚΚΕ, γιατί, αντί να παριστάνει το δήθεν κλαμένο ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή ότι ο χαμός του συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ έχει αιτία την ίδια τη σαπίλα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ψύχραιμα, παλικάρια. Οταν σας στέλνουν τα σημειώματα, ψάξτε τουλάχιστον το περιεχόμενο. Ειδικά, όταν για το ίδιο θέμα εξαφανίσατε την άποψη του ΚΚΕ.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ

ΑΠΛΑ, ΚΡΑΤΟΣ: «Τι άλλο αν όχι παρακρατικούς μηχανισμούς συνιστούν και παρακρατική συμπεριφορά αποτελούν τα παραμάγαζα των παράνομων διορισμών, οι συμμορίες των "Πανάγων" και των κουμπάρων, η συστηματική λεηλασία των νοσοκομείων με στημένους διαγωνισμούς και η επιδρομή των "κολλητών", των φίλων και των συνεργατών στο Δημόσιο;» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

«ΚΟΜΠΡΕΜΙ»: «Τι παρατηρούμε εδώ; Παντού συμπράξεις συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ με διοικήσεις ΔΕΚΟ ή αξιοποίηση αξιωματούχων της προτέρας κατάστασης. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στις ΔΕΚΟ μετά την ήττα του 2004 σήκωσαν "λευκή σημαία", πρώτον για να μη χάσουν τα προνόμιά τους (θυμηθείτε τι έγινε στον ΟΤΕ με την εθελουσία). Οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ δέχτηκαν τη συνεργασία τους για να έχουν εργασιακή ειρήνη. Οσο για την κυβέρνηση; Δεν πείραξε κανέναν για να μην κατηγορηθεί ότι κάνει διώξεις» (ο Μανώλης Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ»: «Ο θεωρούμενος εξάλλου πρώτος και ωραίος και σοβαρός του γυαλιού, έχει υιοθετήσει μια πιο "αντικειμενική" τακτική. Δίνει πρώτα το λόγο στον απροκάλυπτα πασοκικό σχολιαστή να αναπτύξει τα γνωστά καφενειακά του σχόλια. Δίνει μετά το λόγο στον "προβληματισμένο" με τάσεις υστερίας μικροεκδότη που δήθεν θέλει να ...προστατεύσει με δηλητήριο τον Καραμανλή και "βγαίνει από τα ρούχα του" (...) δίνει δε ύστερα τον λόγο στον τρίτο κατά σειρά αστέρα, τον εθνικό τηλεοπτικό μας "εισαγγελέα" για το πιο ...βαρυσήμαντο σχόλιο. Κι αυτός δικάζει, βρίζει, ισοπεδώνει και αντιδικεί. Ο "ωραίος" που συντονίζει από ψηλά απλά πουλάει το γοητευτικό του μειδίαμα και ξεχνάει να διακόψει και να βάζει μια τάξη. Βαβούρα, άσ' τη να φτιάχνει ατμόσφαιρα» (ο Α. Μαρκάκης στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΨΗΦΙΣΤΕ τους αγωνιστικούς συνδυασμούς

ΤΟ ΒΗΜΑ: Διαφθοράς το ανάγνωσμα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παραεξουσία φοιτητικών παρατάξεων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΠΝΙΓΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ από τις καταιγίδες

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 12.000 ΕΥΡΩ επιδότηση σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

ΕΘΝΟΣ: ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ από συμφωνία για το Αιγαίο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΣΧΕΔΙΟ εμπρησμού της Παιδείας

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ωθηση στη Σοφοκλέους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ δείχνουν τραμπούκο

ΤΑ ΝΕΑ: «Κατηγορώ» πριν από τον θάνατο

Η ΑΥΓΗ: Εφιάλτες από το παρελθόν

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Χρυσοφόρες επενδύσεις στο «δημοκρατικό πολίτευμα»

«Ολα αυτά βέβαια θα ήταν μέχρι και χαριτωμένα, αν πίσω από τα χιλιάδες - εν τέλει - πρόσωπα που διεκδικούν αυτές τις μέρες την ψήφο μας δεν κρυβόταν για μιαν ακόμη φορά ένας πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ, τον οποίο κάποιοι επενδύουν και κάποιοι καρπώνονται με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες. Σημειωτέον δε, κανείς δεν αυταπατάται ότι και σε τούτες τις εκλογές άγνωστη θα παραμείνει τόσο η πραγματική πηγή των χρημάτων αυτών όσο και το υστερόβουλο πιθανώς κίνητρο των επενδυτών τους» (ο Κ. Ζούλας στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Μαζί με φούμαρα και κλάμα...

«Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία στηρίζεται σε δύο βάσεις: στην πλειοψηφία και στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η τηλεδημοκρατία μας στηρίζεται στη δημαγωγία και στην περιφρόνηση του ανθρώπου. Αποπροσανατολίζει και παραπλανά την κοινή γνώμη. Προσφέρει γόνιμο έδαφος στον αυταρχισμό της δεξιάς. Αν δεν αντισταθούμε, σύσσωμος ο Τύπος - που είναι ελευθερία και ατομικό δικαίωμα - θα φουντώσει. Επειτα, θα είναι αργά...» (από το κύριο άρθρο στην κυριακάτικη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Για μια «δημοκρατική αριστερά»...

«Στήριξη των υποψηφίων του ΚΚΕ σημαίνει συνέχιση της ίδιας απωθητικής εικόνας μιας σπαρασσόμενης Αριστεράς. Στήριξη των κινήσεων όπου συμμετέχει ο Συνασπισμός σημαίνει επιδίωξη της πλατύτατης κοινής δράσης ριζοσπαστικής Αριστεράς, κομμουνιστών, εξωκοινοβουλευτικών, οικολόγων, προωθημένων σοσιαλιστών» (ο Α. Αλαβάνος στα «ΝΕΑ»).

...που θα έχει και την ευλογία του Πάπα

«Σύντομα από Ομοσπονδία η "Ελιά" θα μετεξελιχθεί σε κόμμα. Αυτό είπε ο προφεσόρε Ρομάνο Πρόντι στη συνάντηση των στελεχών των Δημοκρατικών της Αριστεράς και της Μαργαρίτας αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ορβιέτο. Το νέο κόμμα θα ακούει στο όνομα "Δημοκρατικό" και θα εγκαινιάσει νέους συσχετισμούς στην Ευρώπη, αφού δεν αναμένεται να εισχωρήσει στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Θα είναι - όπως είπε ο Πρόντι - ανοιχτό στο νέο, διαφορετικό από τον παραδοσιακό ευρωπαϊκό σοσιαλισμό και στέγη των καλύτερων παραδόσεων του δημοκρατικού καθολικισμού και της ανανεωτικής Αριστεράς» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ