ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
«Να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα»

Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής
Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής
Αν και η βροχή δε σταμάτησε ούτε στιγμή, πλήθος κόσμου συμμετείχε την Τρίτη το βράδυ στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής με υποψήφιο νομάρχη τον Κώστα Παπαπολυχρονίου και της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Χοροζάνη. Εργαζόμενοι, νέοι, επαγγελματίες, γυναίκες έστειλαν με την παρουσία τους αισιόδοξο και αποφασιστικό μήνυμα ότι την ερχόμενη Κυριακή οι αγωνιστικοί συνδυασμοί θα βγουν ενισχυμένοι.

«Για μια Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως σημείωσε ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, που θα διεκδικεί πλήρεις αρμοδιότητες, αυτοτέλεια, ανεξαρτησία και πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και που δε θα δεχτεί ποτέ τα βάρη για την εκτέλεση των έργων να πέσουν στις πλάτες του λαού».

«Θεωρούμε τις εκλογές, τόνισε, μια μεγάλη ευκαιρία, ώστε να αποδυναμωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι στυλοβάτες τους και να γίνει έτσι ένα αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος. Αυτήν την προοπτική την τρέμουν τα επιτελεία αυτών των κομμάτων και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι και γι' αυτό διακηρύσσουν ότι οι εκλογές έχουν τοπική σημασία. Στόχος τους είναι να αφήσουν στο απυρόβλητο τις κύρια υπεύθυνες πολιτικές ηγεσίες του δικομματισμού που τους στηρίζουν και δεκαετίες ολόκληρες εναλλασσόμενες στην κυβερνητική εξουσία, άσκησαν και ασκούν την πιο ανελέητη αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των εργαζομένων».

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Χοροζάνης επισήμανε: «Κριτήριο στις εκλογές πρέπει να είναι η πολιτική που εφαρμόζεται και πλήττει τους εργαζόμενους στο σύνολό τους. Και σ' αυτήν την πολιτική πρέπει με την ψήφο μας να βάλουμε φρένο. Γιατί δε φτάνει να αγανακτούμε. Εάν έχουν πλειοψηφία στους δήμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα θεωρηθεί έγκριση αυτής της πολιτικής».

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΡΕΝΤΗ
«Ξεσκεπάσαμε την πολιτική τους»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρέντη Παναγιώτης Γιαννακόπουλος
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρέντη Παναγιώτης Γιαννακόπουλος
Από τη Δευτέρα η παράταξη θα δίνει τη μάχη από καλύτερες θέσεις, με μεγαλύτερα ποσοστά και περισσότερους δημοτικούς συμβούλους. Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα από τις γειτονιές του Ρέντη επαληθεύτηκε και στην κεντρική συγκέντρωση της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Γιαννακόπουλος στην ομιλία του τόνισε: «Το ψηφοδέλτιό μας το προηγούμενο διάστημα αντιστάθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ που συνέχισε η ΝΔ. Ξεσκεπάσει την πολιτική που εφάρμοσε ο Ιωακειμίδης στο δήμο μας και τη στήριξε ο Σταματάτος. Μια πολιτική με συνέπειες στη ζωή και στην τσέπη των κατοίκων. Προσπάθησαν και οι δύο να διαχωρίσουν τα λαϊκά προβλήματα σε γενικά και τοπικά, σε προβλήματα στη δουλιά και στη γειτονιά. Το κάνουν για να κρύψουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους, για να υποτιμήσουν τη σημασία των εκλογών, για να αποπροσανατολίσουν, να μειώσουν την αξία της επιλογής και της ψήφου μας».

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αγωνιστικών Συνδυασμών
Σήμερα Πέμπτη, 12 Οκτώβρη
  • Στις 10 π.μ. ο Γιώργος Μαυρίκος και ο Σπύρος Χαλβατζής θα παραβρεθούν και θα καταθέσουν στεφάνια στην εκδήλωση των αντιστασιακών οργανώσεων προς τιμήν της απελευθέρωσης της Αθήνας από το χιτλεροφασιστικό ζυγό στην πλατεία Συντάγματος.
  • Στις 8.15 μ.μ., ο Σπ. Χαλβατζής θα περιοδεύσει στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου της Αθήνας (Ιερά Οδός 151).
  • Στις 10 π.μ., ο Κώστας Μαρκέτης και ο Θεοδόσης Χίντζογλου, υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, θα περιοδεύσουν στο ΙΓΜΕ.
  • Στις 10 π.μ. η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, θα περιοδεύσει στη Λαϊκή Αγορά της Αγιάς Σοφιάς.
  • Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ταμπάχνας στη Λιβαδειά, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος νομάρχης Βοιωτίας, Γιώργος Γκικόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς, Νώντας Κοτσικώνας.
  • Στις 8.30 μ.μ. στο Ιλιον η συγκέντρωση του συνδυασμού «Συνεργασία Αλλαγής», στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Τριανταφύλλου και εκ μέρους της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, Ηλίας Νικολόπουλος.
  • Στις 8 μ.μ. στην Πετρούπολη η συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, στη λεωφόρο Πετρουπόλεως. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Γιώγος, ενώ εκ μέρους της ΝΑΣ θα χαιρετίσει ο Γιώργος Μαυρίκος.
  • Στις 8 μ.μ., στο Βύρωνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η συγκέντρωση της «Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Πάλμος και εκ μέρους της ΝΑΣ ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, Βασίλης Κολοβός.
  • Στις 8 μ.μ., στο Δήμο Αλίμου, στο Κάτω Καλαμάκι (οδός Θουκυδίδου) συγκέντρωση του συνδυασμού «Αγωνιστική Δημοκρατική Ενότητα». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος, Χρήστος Δουρίδας και εκ μέρους της ΝΑΣ η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος, Ιουλία Καλαμπαλίκη.
  • Στις 8 μ.μ., στο Καματερό, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα», η συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας Καματερού». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κατσαντώνης και εκ μέρους της ΝΑΣ θα χαιρετίσει ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Μπάμπης Βορτελίνος.
Μήνυμα αντίστασης και ελπίδας

Με τη βεβαιότητα ότι η Σαλαμίνα μπορεί να στείλει την Κυριακή ένα μήνυμα αντίστασης και ελπίδας, μέσω της ψήφου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας Β. Λεμπέσης και χαιρέτισε ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκης.

Η μάχη, είπε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, για το δήμο και τη νομαρχία είναι ενιαία, ενιαία είναι και η πολιτική που βάζει τα λαϊκά προβλήματα στο περιθώριο, για να υπηρετήσει τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική. Αναφερόμενος στο όλο προεκλογικό κλίμα τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια από τις δυνάμεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να μην μπουν στο κέντρο της προσοχής τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Πρέπει, πρόσθεσε, μέσα από την κάλπη να βγει ένα μήνυμα καταδίκης της ενιαίας πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμπράττει και ο ΣΥΝ. Ενα μήνυμα που θα λέει «δεν πάει άλλο με αυτήν την πολική».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας, Β. Λεμπέσης, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα του νησιού, που συνδέονται με τη γενικότερη πολιτική απελευθέρωσης της δράσης του κεφαλαίου και των ιδιωτικοποιήσεων, που ακολουθούν δημοτικές και νομαρχιακές αρχές.

Το ΛΑΟΣ στηρίζει...

Σε πολλές περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, υπάρχουν κοινοί υποψήφιοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ σε ψηφοδέλτια για αρκετούς δήμους. Ενα απλό ψάξιμο στην ιστοσελίδα του ΛΑΟΣ, και σε άλλες πηγές είναι αρκετό για να διαπιστώσει κάποιος αυτό το γεγονός.

Πολλοί είναι οι κοινοί υποψήφιοι ΝΔ και ΛΑΟΣ στο δήμο της Αθήνας στο συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη.

Στην Κέρκυρα το ΛΑΟΣ στηρίζει το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα συμμετέχει υποψήφιος του ΛΑΟΣ σε αυτόν.

Στο Ιλιον το ΛΑΟΣ στηρίζει το συνδυασμό ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και συμμετέχει υποψήφιος του ΛΑΟΣ.

Σε Ασπρόπυργο, Γρεβενά, Καρπενήσι, Νέα Αλικαρνασσό Κρήτης, Βύρωνα, Ηράκλειο Αττικής, Καλλιθέα, Κερατσίνι και Κορυδαλλό, το ΛΑΟΣ υποστηρίζει τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ ή «ανταρτών» του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή υποψηφίων του ΛΑΟΣ στους τελευταίους πέντε από τους προαναφερόμενους δήμους.

Τέλος, στη Νέα Πέραμο το ΛΑΟΣ υποστηρίζει το συνδυασμό του ΣΥΝ και το ίδιο κάνει στους Δήμους Αργοστολίου και Ψυχικού, όπου τους συνδυασμούς κοσμούν και υποψήφιοι από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.

Εκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, καθώς και ενίσχυση των δρομολογίων για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ψηφοφόρων, ανακοίνωσε ο ΟΣΕ.

Η έκπτωση ισχύει και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους εφόρους, για απλή ή μετ' επιστροφής μετάβαση από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους.

Για τους εκλογείς που θα προέρχονται από το εξωτερικό παρέχεται η ίδια έκπτωση, αλλά μόνο για την ελληνική διαδρομή.

Η παραπάνω έκπτωση θα ισχύσει από μεθαύριο Παρασκευή μέχρι και τις 17 Οκτώβρη και σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών από 20/10 μέχρι και 24/10.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΣΕ στον τετραψήφιο αριθμό 1110 ή στα γραφεία ταξιδίων και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ