ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Κριτήριο ψήφου η αντιεκπαιδευτική πολιτική

Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής
Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής
Με ένα δριμύ «κατηγορώ» στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική, ως απεργός δάσκαλος, αλλά και υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, ξεκίνησε προχτές την ομιλία του ο Δημήτρης Αγκαβανάκης στην κεντρική συγκέντρωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας».

Ο Δ. Αγκαβανάκης, αφού χαρακτήρισε το σημερινό δήμαρχο που στηρίζεται από τον ΣΥΝ «αντιλαϊκό διαχειριστή μιας αντιλαϊκής πολιτικής» επισήμανε στη συνέχεια ότι στα τέσσερα χρόνια της θητείας του αύξησε τα δημοτικά τέλη, καταχρέωσε το δήμο με υπέρογκο δανεισμό, άφησε να ρημάξουν οι αθλητικοί χώροι, οι παιδικές χαρές που η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» με αγώνες είχε δημιουργήσει, ενώ τόνισε ότι το 24% των εργαζομένων στο Δήμο είναι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μένουν απλήρωτοι για μήνες. Ξεκαθάρισε δε ακόμα ότι στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες στήριξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές.

«Αυτή η πόλη έχει εμπειρία από τους αγώνες από τις προηγούμενες αγωνιστικές δημοτικές αρχές του Μανωλίδη και του Μακρή. Απαντάμε "ναι" μπορούμε να τα κάνουμε αυτά που λέμε αν έχουμε τον καισαριανιώτικο λαό στο πλευρό μας», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Αγκαβανάκης.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΝΑΣ απηύθυνε ο υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Πρωτούλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ψήφος είναι όπλο και μπορεί να τρομοκρατήσει την πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Στη συνέχεια τόνισε ότι πρέπει να τιμωρηθούν τόσο η ΝΔ που θέλει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια, όσο και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέλει να καρπωθεί αυτή τη δυσαρέσκεια να επανέλθει στην εξουσία, ενώ κάλεσε το λαό να αναδείξει το ζήτημα της Παιδείας σε ένα ακόμα κριτήριο ψήφου για τις εκλογές της Κυριακής.

Στην προχτεσινή συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής, ο Δ. Λάτας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο Χριστ. Σκεπετάρης και εκ μέρους της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ελ. Καραπάνου.

Οι συνταξιούχοι πριν τις δημοτικές εκλογές

Στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 15 Οκτώβρη, οι συνταξιούχοι πρέπει να μαυρίσουν τους υποψήφιους των κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επίσης και τους υποψήφιους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, αφού και αυτοί συμφωνούν στα προγράμματα που εφαρμόζουν στους δήμους, με αύξηση της φορολογίας, με εφαρμογή των προγραμμάτων μερικής απασχόλησης, με αύξηση στην εισφορά των γονέων στους παιδικούς σταθμούς και άλλα πολλά αντιλαϊκά μέτρα.

Οι δήμαρχοι είναι το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης, για να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική που πλήττει τα συμφέροντα του λαού.

Οι δημοτικές αρχές δεν είναι μόνο για την καθαριότητα, τις λακκούβες, το φωτισμό και τα παρτέρια. Υπάρχουν προβλήματα που βασανίζουν τους δημότες. Δε γίνονται αντιπλημμυρικά έργα. Δεν αξιοποιούνται χώροι παλαιών εργοστασίων. Δεν καλύπτονται τα ρέματα, που γίνονται χωματερές, και άλλα πολλά προβλήματα που δε λύνονται.

* * *

Δεν είναι τεράστιο πρόβλημα η ανεργία; Νέοι άνθρωποι με σπουδές και πτυχία δε βρίσκουν δουλιά! Δεν είναι τεράστιο πρόβλημα η μόρφωση; Η δωρεάν Παιδεία, τα σχολεία χωρίς δασκάλους, τα ακατάλληλα σχολεία, σχολεία - αποθήκες, παράγκες κ.λπ.

Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα τα ναρκωτικά; Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα ο πόλεμος, που κανένας δημότης δε θέλει να πάει το παιδί του να σκοτωθεί για ξένα συμφέροντα, σε ξένες χώρες, οι λαοί των οποίων δε μας έφταιξαν σε τίποτα; Ποια δημοτική αρχή από αυτές των κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ έχει πάρει θέση για τα θέματα αυτά;

Να, γιατί οι συνταξιούχοι πρέπει στις εκλογές αυτές να εκλέξουν αγωνιστές δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Να μαυρίσουν τους υποψηφίους των κομμάτων αυτών.

Τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα θέλουν δημοτικές αρχές που δε θα φοβούνται να συγκρουστούν με την κυβέρνηση, για να διεκδικήσουν τους οικονομικούς πόρους που δικαιούνται, ώστε να παράγουν έργο προς όφελος των δημοτών τους, χωρίς να τους επιβαρύνουν με πρόσθετα δημοτικά τέλη και φόρους.

Μια σωστή δημοτική αρχή θα ενημερώνει τους δημότες για όλα τα προβλήματα, θα συνεργάζεται μαζί τους, θα ζητάει τη συμπαράστασή τους και θα τους καλεί να αγωνιστούν για να πετύχουν μαζί να λύσουν τα προβλήματα, τα τοπικά, αλλά και τα μεγαλύτερα, όπως αναφέραμε πιο πριν.

* * *

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

  • Πόσες φορές οι δημοτικές αρχές ασχολήθηκαν με τα δικά μας προβλήματα;
  • Πόσες φορές συμπαραστάθηκαν στους δίκαιους αγώνες μας;
  • Πότε καταδίκασαν τις επιθέσεις των ΜΑΤ με εντολή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ όταν διαδηλώναμε για τα δικαιώματα μας;
  • Πότε ενδιαφέρθηκαν για τους γιατρούς που δεν επαρκούν, κάνουν έναν - δύο μήνες για να μας εξετάσουν;
  • Πότε διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση της τιμής των φαρμάκων και το υψηλό ποσοστό 25% που πληρώνουμε;
  • Πότε διαμαρτυρήθηκαν για τις αυξήσεις - κοροϊδία στις συντάξεις μας;

Οι δημοτικές αρχές των κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ποτέ δε συμπαραστάθηκαν στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων.

Αντίθετα είναι το μακρύ φορολογικό χέρι των κυβερνήσεων και κάθε χρόνο αυξάνουν τους δημοτικούς φόρους. Είναι πλέον καιρός να απαλλαγούμε από δημάρχους - φορομπήχτες. Το 70% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις πείνας. Είναι καιρός αυτές τις δημοτικές αρχές να τις συνταξιοδοτήσουμε μια για πάντα...

Αλίμονο, αν εμείς οι συνταξιούχοι δεν εκλέξουμε αγωνιστές δημάρχους. Είναι σα να περνάμε τη θηλιά στο λαιμό μας.

Θέλουμε δημοτικές αρχές που να αγωνίζονται μαζί μας, για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχουμε σε κάθε δήμο. Εμείς οι συνταξιούχοι μπορούμε να δώσουμε δύναμη στους αγωνιστές, που θα είναι μπροστάρηδες στους δίκαιους αγώνες μας.

Εμπρός, συνάδελφοι, να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στις 15 του Οκτώβρη!


Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Συνταξιούχος, γενικός γραμματέας ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΘΗΝΑΣ

Ο άνθρωπος - «πασπαρτού» και η ... συνθέτρια ομιλιών

Χτες, ο «Ρ» έδωσε μια μικρή γεύση από τον τρόπο με τον οποίο διάφοροι υποψήφιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι είναι οι ...καλύτεροι και καταλληλότεροι να εκλεγούν στις τοπικές εκλογές.

Ετσι, είδαμε υποψήφια δημοτική σύμβουλο της Καισαριανής να μοιράζει προεκλογικά φυλλάδια συνοδευόμενα από ένα ...σουβλάκι και τον υποψήφιο νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα να στέλνει τα «χρόνια πολλά» σε Δημήτρηδες 25 μέρες νωρίτερα...

O άνθρωπος - πασπαρτού

Σήμερα, συνεχίζουμε με έναν αφανή εργάτη της εξουσίας! Αυτός είναι ο Χρ. Γκίκας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και σύμβουλος του δημάρχου Αχαρνών, Σπ. Στριφτού. Για ποιο λόγο είναι «εργάτης της εξουσίας»; Γιατί «απλά», ανάμεσα στα πολλά προσόντα του είναι και αυτό του «διεκπεραιωτή υποθέσεων που χρήζουν προσωπικής παρεμβάσεως στα υπουργεία και τις υπηρεσίες τους...».

Και το λέει, χωρίς να έχει πρόβλημα ο άνθρωπος, γιατί σ' αυτές τις κρίσιμες προεκλογικές ώρες, ο κόσμος πρέπει να τα γνωρίζει αυτά τα προσόντα, τύπου «διεκπεραίωσης». Είναι επίσης γνωστός και ως «άνθρωπος - πασπαρτού» και «πανταχού παρών» (αυτός κι ο Θεός) όπως γράφει ο ίδιος στο φυλλάδιό του! Κάποιοι άλλοι λόγοι, για τους οποίους «αξίζει» την εμπιστοσύνη του λαού, όπως αυτοί αποτυπώνονται σε φωτογραφικό υλικό του φυλλαδίου του, είναι οι εξής: Εχει επισκεφτεί την Παναγία Σουμελά στον Πόντο, έχει φίλους που βγαίνουν έξω μαζί για κανένα κρασάκι, είναι φίλος του δημάρχου Αχαρνών, έχει ένα γιο και μια κόρη, γνωστή αισθητικό του Μενιδίου.

«Γράφω καλά»

Η Σοφία Στάμου, φιλόλογος, είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λιβαδειάς με το συνδυασμό του Δημήτρη Τσιφή (ΠΑΣΟΚ). Εχει πολλά προσόντα, όπως μας λέει στο φυλλάδιό της. Ενα από αυτά είναι η ικανότητά της να γράφει καλά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των σπουδών της συνέβη το εξής εκπληκτικό: «Ελαβα- λέει -δημόσια πρόσκληση από τον καθηγητή πανεπιστημίου κ. Πλουμίδη, κατά την οποία έτυχα συγχαρητηρίων για τον τρόπο γραφής μου και παρότρυνσης να ασχοληθώ με τη συγγραφή βιβλίων».

Αμέσως παρακάτω ανακαλύπτουμε ένα άλλο σημαντικό προσόν της. Να βγάζει στη φόρα τον επικεφαλής της παράταξής της. «Σήμερα - γράφει η Σοφία Στάμου - δημοσιευμένο, προσωπικό δείγμα γραφής συνιστά η σύνθεση των ομιλιών του κ. Δημήτρη Τσιφή κατά τις εκλογές του 2002 και του 2006».

Τι άλλο έχουμε ν' ακούσουμε...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ