ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σήμερα στις 8 το βράδυ στην πλατεία Κοραή

Θα μιλήσουν η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά

Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά
Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά
Σήμερα στις 8 το βράδυ, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του Πειραιά, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι επιστρατευμένοι ναυτεργάτες, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, όλος ο λαός των εργατογειτονιών της πειραιώτικης περιοχής έχει τη δική του θέση στην πλατεία Κοραή.

Είναι καθήκον του να μετατρέψει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώνουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση» και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με ομιλητές την υποψήφια δήμαρχο Ελπίδα Παντελάκη και τον υποψήφιο νομάρχη Γιάννη Μανουσογιαννάκη, σε δικό του βήμα. Σε βήμα αντίστασης, σε μήνυμα αντεπίθεσης στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να το επικυρώσει με την ψήφο του στις κάλπες την Κυριακή.

Ακριβώς η ίδια η κοινωνική σύνθεση του Πειραιά είναι που επιβάλλει η κάλπη να γεμίσει από τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια και η πλατεία σήμερα να πλημμυρίσει. Το επιβάλλουν η ανεργία που θερίζει στην περιοχή, τα λουκέτα στα εργοστάσια και ο αργός θάνατος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αβάσταχτη φορομπηξία, οι μισθοί και συντάξεις πείνας, η ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμανιού της χώρας, που θα θέσει ολόκληρο τον Πειραιά υπό τον κλοιό των πολυεθνικών και των εφοπλιστών, το ξεπούλημα των λιγοστών ελεύθερων χώρων και της περιουσίας του δήμου σε επιχειρηματικούς ομίλους και συνολικά η ραγδαία υποβάθμιση του περιβάλλοντος από την τσιμεντοποίηση και τις «ρεμούλες» απέναντι στον σκόπιμα μισοτελειωμένο βιολογικό καθαρισμό της Ψυττάλειας.

Αγωνιστική ψήφο και μαζικό «παρών» επιβάλλουν οι κάμερες που έχουν πολιορκήσει τον Πειραιά, η συνολική περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα οριακά σημεία στα οποία έχουν καταδικάσει τα νοσοκομεία της περιοχής, η μετατροπή των εργαζομένων σε ομήρους χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλιά, η Παιδεία και η Υγεία - Πρόνοια, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός - με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σκόπιμη εγκατάλειψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά - που μετατρέπονται σε εμπόρευμα.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά
Ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματοβιοτέχνης, ο νεολαίος Πειραιώτης, που όπως διαπιστώνεται από κάθε περιοδεία, είναι αγανακτισμένος από τη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου από όλα αυτά τα βάσανα που βιώνει, έχει συμφέρον να αποδυναμώσει δραστικά, να καταψηφίσει τους υποψήφιους της ΝΔ Χρ. Αγραπίδη (σημερινός δήμαρχος της πόλης) και του ΠΑΣΟΚ Π. Φασούλα. Και οι δύο στα προγράμματά τους δεν κρύβουν λόγια και έχουν δοκιμαστεί από τη στάση και τη ...«δράση» τους.

Ο πρώτος ως δήμαρχος, ο δεύτερος ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει σημαία την αντιλαϊκή πολιτική και τώρα έχουν μετατρέψει εξόφθαλμα την εκλογική αναμέτρηση σε ντέρμπι επιχειρηματικών ομάδων, για ό,τι έχει απομείνει για ξεπούλημα στην πόλη και για τα ...μεγάλα «αναπτυξιακά έργα» στο λιμάνι μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Σε αυτή τη λογική βαδίζει και ο υποψήφιος του ΣΥΝ Θ. Δρίτσας, που αυτοαποκαλείται ...«ανεξάρτητος», για να «ψαρέψει» ψήφους τους οποίους και σιωπά «εκκωφαντικά» για τα μεγάλα προβλήματα του Πειραιά και τις αιτίες τους.


Τι πρέπει να προσέξουμε στην ψηφοφορία

Σε λίγες μέρες ψηφίζουμε και θα πρέπει οι ψηφοφόροι άμεσα να μάθουν ή να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν, με τους εξής τρόπους. Μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.ypes.gr. Από την τηλεφωνική γραμμή 1564, για όλη την Ελλάδα. Οι ψηφοφόροι του Νομού Αττικής μπορούν να καλούν επίσης και τον αριθμό 1539. Σχετική πληροφόρηση θα παρέχεται από τους κατά τόπους Δήμους και τις Κοινότητες, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, καθώς και από τη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, στα εξής τηλέφωνα: 210.3231.824, 210.3235.344, 210.3220.308, 210.3220.281, 210.3230.228, 210.3232.829, 210.3232.144, 210.3230.398.

Θυμίζουμε ότι στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές κάθε εκλογέας ψηφίζει μόνο στο δήμο ή την κοινότητα που είναι εγγεγραμμένος. Δεν ισχύουν δηλαδή οι διατάξεις των βουλευτικών εκλογών περί ετεροδημοτών, που προβλέπουν τη δυνατότητα αυτών να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.

Ψηφίζουμε με την αστυνομική μας ταυτότητα ή με διαβατήριο. Κατά την αναγνώριση των εκλογέων είναι πιθανόν να διαπιστωθούν ασυμφωνίες μεταξύ των στοιχειών στον εκλογικό κατάλογο και αυτών της αστυνομικής ταυτότητας. Στην περίπτωση αυτή, οι ψηφοφόροι πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας που εκδίδεται από τον οικείο δήμαρχο ή πρόεδρο κοινότητας, ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους. Ωστόσο εναπόκειται στην κρίση της εφορευτικής επιτροπής να αποδεχτεί τα στοιχεία αυτά.

Ψηφοφόροι που έχουν παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους ψηφίζουν με πιστοποιητικό εγγραφής από το Δήμο. Σε περίπτωση που κάποιος είναι διπλοεγγεγραμμένος τότε θα πρέπει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση (τέτοιες πρέπει να υπάρχουν με ευθύνη του υπουργείου σε όλα τα εκλογικά τμήματα) ότι δεν ψήφισε και δε θα ψηφίσει στον άλλο δήμο που είναι γραμμένος.

Πόσους «σταυρούς» βάζουμε

Μέχρι και 4 σταυρούς βάζουμε στις Ενιαίες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Αθηνών - Πειραιώς, Εβρου - Ροδόπης, Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης και τις ΝΑ Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηρακλείου, Ανατολικής Αττικής, Σερρών, Μαγνησίας, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Μέχρι και 3 σταυρούς βάζουμε στις Νομαρχίες Κοζάνης, Ιωαννίνων, Ηλείας, Φθιώτιδας, Μεσσηνίας, Χανίων, Δυτικής Αττικής, Κορινθίας.

Μέχρι και 2 σταυρούς βάζουμε στις Νομαρχίες Κιλκίς, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Αρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Λακωνίας, Σάμου, Χίου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Ημαθίας, Βοιωτίας, Πέλλας, Αρκαδίας, Πιερίας, Λέσβου, Καρδίτσας, Αργολίδας, Τρικάλων, Χαλκιδικής, Κερκύρας.

Στους δήμους

Οσοι ψηφίζουν για τους Δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς βάζουν μέχρι και 3 σταυρούς. Για όλους τους υπόλοιπους Δήμους μέχρι και 2 σταυρούς.

Για τα Δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς μέχρι και 3 σταυρούς.

Για τα Δημοτικά διαμερίσματα Καλλιθέας, Περιστερίου, Πάτρας, Ηρακλείου και Λαρισαίων μέχρι και 2 σταυρούς.

Στους Δήμους που αποτελούνται από τοπικά διαμερίσματα ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του προς έναν μόνο υποψήφιο τοπικό σύμβουλο.

Σε όλες τις Κοινότητες ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μόνο σε έναν υποψήφιο κοινοτικό σύμβουλο. Στις Κοινότητες που αποτελούνται από τοπικά διαμερίσματα, ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του σε έναν μόνο υποψήφιο πάρεδρο.

Στον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΝΑ, νομάρχη, δήμαρχο και πρόεδρο κοινότητας δε σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως τεθεί σταυρός, δε συνεπάγεται ακυρότητα του ψηφοδελτίου. Ψηφοδέλτιο που δεν έχει κανένα σταυρό προτίμησης ή περισσότερους από όσους προβλέπονται, είναι έγκυρο και υπολογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ