ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32

Την απόφασή τους να ενισχύσουν μαζικά τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Τώρα», και με την ψήφο τους να αντισταθούν σε ό,τι φτηναίνει τη ζωή τους, να βάλουν πλάτη για να οικοδομήσουν μια πόλη και μια κοινωνία αντάξια των αναγκών και των ονείρων τους, εξέφρασαν μαζικά οι εργαζόμενοι, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, οι νέοι, που χτες βράδυ έδωσαν το «παρών» στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης που διεκδικεί την ψήφο του λαού της Θεσσαλονίκης με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αγάπιο Σαχίνη. Εκεί μπροστά στο εκλογικό κέντρο, από την εξέδρα που στήθηκε πλάι στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο Αγάπιος Σαχίνης κάλεσε σε παγκινητοποίηση τις μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή, ώστε το σάλπισμα της αντεπίθεσης να φτάσει σε κάθε δημότη της Θεσσαλονίκης. «Να φτάσει παντού το μήνυμα πως έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Με την ψήφο μας και με τη δράση μας, μπορούμε να αντισταθούμε στην ανεργία που καλπάζει, στην ακρίβεια που θεριεύει, στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων που στήθηκαν με τον ιδρώτα και το υστέρημά μας, στην Παιδεία που υποβαθμίζεται και ιδιωτικοποιείται μαζί με την υγεία, στην τηλεοπτική αποχαύνωση και τα πολιτιστικά σκουπίδια που μας έπνιξαν», είπε ο Α. Σαχίνης. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας. Ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση όλων των υποψηφίων που συγκροτούν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της συνεργασίας για την αντεπίθεση και στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κίνηση Πολιτών και άλλους ριζοσπάστες.


«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»: Για «να σηκώσουμε τον ήλιο... »

Μεγάλη συγκέντρωση του αγωνιστικού συνδυασμού, όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αγάπιος Σαχίνης, και χαιρέτισε ο υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ, Γιάννης Ζιώγας

Motion Team

«Η επιλογή είναι στο χέρι μας. Και η ψήφος μας είναι ένα από τα όπλα που πρέπει σωστά να αξιοποιήσουμε. Για να καταδικάσουμε, να αντισταθούμε σε ό,τι φτηναίνει τη ζωή μας. Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες της παράταξης "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα", στις λίγες μέρες που απέμειναν, να συνεχίσουν την ασταμάτητη δουλιά για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σε κάθε χέρι. Για να σηκώσουμε τον ήλιο λίγο ψηλότερα, γιατί το αξίζει ο λαός μας». Με αυτά τα λόγια, από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Αγάπιος Σαχίνης έδωσε το σύνθημα για την παγκινητοποίηση που πρέπει να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης.

Απευθυνόμενος στο λαό της Θεσσαλονίκης, τον κάλεσε να στηρίξει αποφασιστικά τη δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», γιατί ήταν ο συμπαραστάτης του στους καθημερινούς του αγώνες, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, δε συμβιβάστηκε, δεν υποχώρησε σε πιέσεις, του είπε την αλήθεια. Αγωνίστηκε μαζί με τους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους καθηγητές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. «Γιατί είμαστε η δύναμη που έχει πρόγραμμα, θέσεις με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Γιατί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλάι του εργαζόμενου λαού, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει», είπε ο Α. Σαχίνης.


Motion Team

«Μπορούμε με την ψήφο μας να αντισταθούμε στη συνέχιση της βάρβαρης επιδρομής στα εισοδήματά μας με την πολιτική της ανταποδοτικότητας που εφαρμόζει ο δήμος με τη στήριξη και των άλλων παρατάξεων. Στη συνέχιση της πολιτικής συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής που γεννά ανεργία. Να αρνηθούμε τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πόλη παροχής υπηρεσιών. Να αρνηθούμε την κοροϊδία για τα αυτονόητα έργα υποδομής της πόλης μας που ενώ έπρεπε να έχουν γίνει πριν από 50 χρόνια, σήμερα προπαγανδίζονται ως κοσμογονία, και τα πληρώνουμε δυο και τρεις φορές για να τα εκμεταλλεύονται οι ιδιώτες εξασφαλίζοντας τα κέρδη τους για πάνω από 30 χρόνια.

Να αντισταθούμε, πρόσθεσε, στην πολιτική ανάθεσης των έργων του δήμου στους εργολάβους, καταπάτησης των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δήμο, υποβάθμισης των εκτός κέντρου περιοχών της πόλης μας. Στη συνέχιση της πολιτικής των υπέρογκων τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, στη μετατροπή του δήμου σε Ανώνυμη Εταιρεία. Στην προκλητική πολιτική στασιμότητας και εμπορευματοποίησης του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στην εκποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας».

Ο Αγάπιος Σαχίνης κάλεσε τους εργαζόμενους πριν την κάλπη να σκεφτούν και κάτι ακόμη: «Τι απέμεινε από δικαιώματα που κατακτήσαμε; Τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, στη νέα γενιά;». Γι' αυτό, είπε, τώρα πρέπει να κάνουμε το βήμα να καταδικάσουμε με την ψήφο μας την πολιτική που γεννά και οξύνει τα προβλήματά μας, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τους εκπροσώπους τους που υλοποιούν αυτή την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. «Είναι αναξιόπιστοι και υποκριτές. Επιχειρούν να υφαρπάσουν, να ξεγελάσουν και για άλλη μια φορά να παγιδεύσουν το κοινό αίσθημα για αλλαγή στο δήμο μας. Στην προσπάθειά τους αυτή παρουσιάζονται με δυο πρόσωπα, το επίσημο και το ανεπίσημο, Αράπογλου - Μπουτάρης, Παπαγεωργόπουλος - Καρατζαφέρης, που προέρχονται και παραμένουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, προκειμένου να μην καταγραφεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και κατακραυγή», κατέληξε ο Α. Σαχίνης.

Χαιρετισμός Γ. Ζιώγα

«Από εμάς εξαρτάται να πείσουμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, ότι είναι υποχρεωμένοι απέναντι στον εαυτό τους και στη νέα γενιά να τιμωρήσουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Να καταδικάσουν το συμβιβασμό και τη μοιρολατρία που καλλιεργεί ο Συνασπισμός. Με το όπλο της ψήφου να τιμωρήσουν τους εντολοδόχους αυτών των κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που τη συνδιοικούν σε όλα τα επίπεδα. Να μιλήσουν, μέσω της κάλπης, με τη γλώσσα του αγώνα, της αντίστασης, της ελπίδας και της προοπτικής», τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, Γιάννης Ζιώγας, καλώντας να υπερψηφιστούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της συμμαχίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κίνηση Πολιτών και πλήθος αριστερών - ριζοσπαστών. Και κατέληξε εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «ο κόσμος του μόχθου θα ενισχύσει τα δικά του ψηφοδέλτια, το ψηφοδέλτιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και της "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα"».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ