ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
Χιλιάδες υποσχέσεις για αντίσταση και αγώνα
  • Η χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ, της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και όλων των αγωνιστικών συνδυασμών στους 45 δήμους της Νομαρχίας Αθήνας μετατράπηκε σε μια μεγαλειώδη διαδήλωση
  • Οι χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν χτες στο Πεδίον του Αρεως έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα: Ολοι με το ψηφοδέλτιο στο χέρι μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν την κάλπη!

Eurokinissi

Το Πεδίον του Αρεως πλημμύρισε! Ηταν όλοι εκεί! Ανθρωποι του μόχθου, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι, όλοι όσοι βασανίζονται από τα καθημερινά προβλήματα. Ηταν ένα κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, στα πλατιά λαϊκά στρώματα να βγάλουν «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» στην αντιλαϊκή πολιτική.

* * *

Η χτεσινή κεντρική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για την Αθήνα» και όλων των αγωνιστικών συνδυασμών στους 45 δήμους της Νομαρχίας Αθήνας δεν ήταν μόνο προεκλογική. Ηταν και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια σε όλους όσοι καθημερινά υποβαθμίζουν τη ζωή των εργαζομένων. Ενάντια σε όλους εκείνους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μια συγκέντρωση ελπίδας και προοπτικής. Μια συγκέντρωση μαζική, που έδινε το στίγμα της προοπτικής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της αντεπίθεσης.

* * *

Ηταν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής. Ηταν παράλληλα και μια υπόσχεση: Οτι μέχρι την τελευταία μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, με τα «ρούχα της δουλιάς», σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε εργαζόμενο άνθρωπο, σε κάθε νέο, θα μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα. Θα τους καλέσουν όλους: «Στηρίξτε τη συνεργασία της αντεπίθεσης». Το μήνυμα αυτό έστειλαν με τις ομιλίες τους ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο Ηλίας Νικολόπουλος υποψήφιος νομάρχης Αθήνας.


* * *

Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί ήταν οι εργαζόμενοι, που ο δικομματισμός δίνει αύξηση στα μεροκάματά τους 77 λεπτά. Οι άνεργοι, που οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ θέλουν να τους κάνουν απασχολήσιμους, θέλουν να διαχειριστούν την αγωνία τους. Και, κύρια, έντονο ήταν το στοιχείο της νεολαίας. Οι νέοι και οι νέες, που μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές, το πρωί διαδήλωναν ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που απεργάζεται η κυβέρνηση και το βράδυ έδωσαν σαφή απάντηση, υψώνοντας γροθιά αντεπίθεσης.

* * *

Εκεί ήταν άνθρωποι από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, από όλα τα σημεία της Αττικής. Από τον Κολωνό ως την Κυψέλη. Από την Πετρούπολη ως την Καισαριανή, το Ελληνικό ως το Περιστέρι, από τη Βούλα ως τα Βριλήσσια. Τις γειτονιές που μαστίζονται από την πολιτική των δημάρχων του ευρωμονόδρομου, την έλλειψη των ελεύθερων χώρων ή την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Από την ανεργία, τη φτώχεια, την υπερφορολόγηση.

* * *

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ και ο χώρος έχει ήδη γεμίσει. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν ήδη φτάσει. Νεολαία, άνθρωποι της δουλιάς, εργαζόμενοι του πνεύματος, όλοι αυτοί για τους οποίους «μεροληπτούν» τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, ήταν εκεί.

* * *

«Το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών σε καλούν να στηρίξεις σε όλη την Ελλάδα αγωνιστικά ψηφοδέλτια», αναγράφει ένα από τα κεντρικά πανό. Και στην «πλάτη» της κεντρικής εξέδρας, το σύνθημα - κάλεσμα: «ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ. ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΣ - ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Αθήνα». Σε «γερανό» το σύνθημα του ΠΑΜΕ: «Καταδικάστε την αντεργατική πολιτική. Ψηφίστε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια».


* * *

Ηταν η πρώτη απάντηση των ανθρώπων που αρνούνται να συμβιβαστούν με το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Που αρνούνται να συμβιβαστούν με τη συνδιαχειριστική λογική του ΣΥΝ. Εργάτες του χεριού και του πνεύματος, που θέλουν να σηκώσουν ένα τείχος αντίστασης για να ανοίξει ο δρόμος, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη λαϊκή αντεπίθεση.

* * *

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μαντά, συντονιστή της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ. Αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Αντιπροσωπεία της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών. Αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ Θέμη Γκιώνη.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ