ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Με την Ελλάδα της ανυπακοής και της αντίστασης

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου Υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά

«Είμαστε σήμερα εδώ όλοι εμείς που εκφράζουμε την Ελλάδα της ανυπακοής στους σύγχρονους αφέντες και βασιλιάδες, όλοι εμείς που εκφράζουμε την Ελλάδα της αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε εδώ όλοι εμείς που απορρίπτουμε τη λογική του σύγχρονου ραγιαδισμού, που πρεσβεύουν οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του ΣΥΝ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, απέναντι στα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστές».

Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους:

«Βγάλτε την Κυριακή ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον πρωθυπουργό και στον εκλεκτό του κ. Ντινόπουλο, στον κ. Παπανδρέου και στην εκλεκτή του κυρία Γεννηματά. Στους υποψήφιους, δηλαδή, που είναι η έκφραση της πολιτικής του δικομματισμού στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Είμαστε απόψε εδώ όλοι όσοι καταλαβαίνουμε ότι ψαρεύουν σε θολά νερά οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του ΣΥΝ, όταν λένε ότι τάχα στις εκλογές αυτές πρέπει να ψηφίσουμε μόνο με βάση ορισμένα τοπικά προβλήματα. Με κριτήριο, λένε, τη γειτονιά μας!

Εμείς τους ρωτάμε από αυτό το βήμα: Αλήθεια πόσο χαρούμενη μπορεί να είναι η κάθε λαϊκή οικογένεια όταν την ίδια στιγμή το παιδί είναι άνεργο, ο συνταξιούχος δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, η δόση του δανείου αποτελεί καθημερινό εφιάλτη; Πόσο χαρούμενη μπορεί να είναι η γειτονιά μας όταν τα ναρκωτικά θερίζουν, η ακρίβεια εξαφανίζει το μεροκάματο των 27 ευρώ και το μισθό των 629 ευρώ»;

Μην αφήσετε να μετατραπούν οι εκλογές σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ

«Μην αφήσετε», σημείωσε ο Γ. Μαυρίκος, «να μετατραπούν οι εκλογές σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Μην τους δώσετε έγκριση να μαυρίζουν το μέλλον της νέας γενιάς. Να σκοτώνουν τα όνειρά μας. Θυμηθείτε, αυτοί οι ίδιοι κυβερνούν και διαφεντεύουν τριάντα χρόνια τώρα. Γιατί δεν έκαναν όλα αυτά, που τάζουν τώρα προεκλογικά; Γιατί τώρα επικαλούνται τα προβλήματα που γέννησαν οι πολιτικές των κομμάτων τους και λένε "ψηφίστε μας για να τα λύσουμε τώρα"»;

Μίλησε ξεκάθαρα, τονίζοντας: «Νιώθουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε ανοιχτά, καθαρά και σταράτα στους εργαζόμενους και τους απλούς ανθρώπους που ίσως ακόμα σκέφτονται να ψηφίσουν τους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ξέρουμε ότι δε συμφωνείτε σε αρκετά πράγματα μαζί μας. Οτι έχετε παρατηρήσεις, πιθανά και κριτικές για κάποιες από τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Το αναγνωρίζουμε και επιμένουμε ότι μπορείτε να μας εμπιστευτείτε. Απελευθερωθείτε κάνοντας ένα βήμα στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές».

Με αριστερή συνείδηση

Και συνέχισε: «Νιώθουμε ξεχωριστή την ανάγκη να πούμε δύο λόγια σε όλους τους προοδευτικούς, στους αριστερούς, στους αγωνιστές που ίσως ακόμα βασανίζουν τη σκέψη τους για την τελική τους επιλογή. Τους παρακαλούμε να αναλογιστούν αν η πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΝ τους εκπροσωπεί και τους εκφράζει. Τους ζητάμε να κρίνουν αν η αριστερή τους συνείδηση χωράει μέσα στα αμερικάνικου στιλ πουκάμισα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στηρίζει ο ΣΥΝ. Αν η αριστερή τους ιστορία χωρά μέσα στα κοινά ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ σε ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ και Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων. Αν η δράση και η μέχρι τώρα πορεία τους βολεύεται μέσα στα προξενιά του κυρίου Πανούση για το γάμο με τη σοσιαλδημοκρατία».

Οι προτεραιότητες της ΝΑΣ

Οπως επισήμανε «μας ρωτάνε πολλοί, κι αν ψηφίσουμε ΝΑΣ τι θα κάνετε; Τι προτεραιότητες βάζετε»; Σε αυτά τα ερωτήματα απάντησε συγκεκριμένα:

«Πρώτο, θα δείχνουμε ανυπακοή και άρνηση να εφαρμόσουμε αντιλαϊκές πολιτικές της κεντρικής εξουσίας. Δεύτερο, θα οργανώσουμε τη λαϊκή αυτενέργεια και τη λαϊκή πάλη, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις. Θα στηρίξουμε τους αγώνες. Τρίτο, θα παλέψουμε από την πρώτη μέρα:

  • Ενάντια στα δημοτικά τέλη, τους φόρους, τα τροφεία, για την κατάργησή τους.
  • Να υπάρχει δωρεάν μετακίνηση πρωί και απόγευμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Να καταργηθούν τα διόδια.
  • Θα γκρεμίσουμε τα συρματοπλέγματα στις ακτές.
  • Θα διώξουμε τους ιδιώτες από τη διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
  • Θα ιεραρχήσουμε σαν πρωτεύοντα στόχο την αντισεισμική θωράκιση του Λεκανοπεδίου.

Μα περισσότερο απ' όλα θα παλέψουμε για δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Αθλητισμό. Θα συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματα των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας».

Τέλος, ο Γιώργος Μαυρίκος τόνισε: «Είμαστε στο τέρμα ενός αγώνα. Ενός αγώνα που δώσαμε με άνισους όρους. Αυτή η ανισότητα και οι διακρίσεις σε βάρος μας δε θα περάσουν. Καταδικάζουμε ότι ακόμα και σήμερα, απ΄ αυτή τη συγκέντρωση αρνήθηκαν να μεταδώσουν τηλεοπτικά την ομιλία του στελέχους του ΔΗΚΚΙ και υποψήφιου Νομάρχη Αθηνών του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ηλία Νικολόπουλου.

Δε θα μας κάμψουν. Είμαστε και θα μείνουμε όρθιοι».

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να βγει λαβωμένος ο δικομματισμός

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων

Eurokinissi

«Τρεις μέρες μένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Σας καλούμε να δράσουμε έτσι, ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών, η 16η του Οκτώβρη, να βρει λαβωμένες τις δυνάμεις του δικομματισμού, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική του συμβιβασμού, της υποταγής, της συναίνεσης που έχει ο ΣΥΝ».

Με τα λόγια αυτά ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Αθήνα», έδωσε το στίγμα της μάχης.

Και συμπλήρωσε: «Οι αστικές δυνάμεις επιδιώκουν να βγουν ενισχυμένες, ώστε: Η ΝΔ πιο γρήγορα, πιο βίαια, πιο αποφασιστικά να συνεχίσει την αντεργατική πολιτική της. Να ολοκληρώσει τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις και μέσα από την Αυτοδιοίκηση να προωθήσει μεγάλο μέρος τους. Την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, την επικυριαρχία του κέρδους, πάνω στο συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων. Για να σαρώσουν λαϊκές κατακτήσεις, στο κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο, με πρώτη την Κοινωνική Ασφάλιση».

Αναφερόμενος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Επιδιώκει να αξιοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως βατήρα για την επιδίωξή της να ξαναγυρίσει στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική στη βάση των κατευθύνσεων και επιλογών της ΕΕ, της ΟΝΕ».

«Αναδεικνύουμε τους υπεύθυνους των προβλημάτων»

Οπως τόνισε ο ομιλητής, «η κύρια διαφορά σε μας και στις άλλες δυνάμεις βρίσκεται στο ότι εμείς δε διαπιστώνουμε απλά τα προβλήματα. Αναδεικνύουμε και προβάλλουμε τις αιτίες και τους υπεύθυνους, που είναι το καπιταλιστικό σύστημα. Συμβάλλουμε στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα για τη λύση τους σε φιλολαϊκή κατεύθυνση».

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι στελέχη και συνδιαμόρφωσαν την πολιτική των κομμάτων τους. Την υποστηρίζουν, την εφαρμόζουν από κάθε θέση, είτε του υπουργού είτε του δημάρχου. Ρετουσάρουν τη δράση τους για να ξεχάσει ο λαός ότι ο κ. Κακλαμάνης προώθησε τις αντιλαϊκές επιλογές στην Υγεία και ο κ. Σκανδαλίδης προώθησε ένα αντιλαϊκό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση».

Και πρόσθεσε: «Αντιπαλεύουμε την ουσία της πολιτικής των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε σταθερή γραμμή πλεύσης. Δεν μπαίνουμε στη λογική καμιάς από τις δυνάμεις του δικομματισμού».

«Χέρι χέρι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ»

«Στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην ΚΕΔΚΕ, στις Τοπικές Ενώσεις οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, χέρι χέρι, σε αγαστή συνεργασία για όλα αυτά πήραν αντιλαϊκές αποφάσεις», τόνισε στη συνέχεια ο Σπ. Χαλβατζής.

«Από το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ», συμπλήρωσε, «πέρασαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, οι Τοπικές Πρωτοβουλίες Ανάπτυξης, ο ακρωτηριασμός των εργασιακών σχέσεων. Καθιέρωσαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Και η εισήγηση στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ γι' αυτήν την απόφαση έγινε από το πρώτο στέλεχος του ΣΥΝ στην Αυτοδιοίκηση. Η ΚΕΔΚΕ τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα τις χαρακτήρισε το κλειδί που θα ανοίξει το δρόμο για τη λύση των προβλημάτων της ΤΑ. Και συμφώνησαν οι εκλεγμένοι που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Αποκαλύπτουμε», συμπλήρωσε, «την υποκρισία των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια του ΣΥΝ να κρύψει την πολιτική του. Δίνουν υποσχέσεις ότι θα λύσουν τα λαϊκά προβλήματα, για να λεηλατήσουν συνειδήσεις και την ψήφο του λαού».

«Οι υποσχέσεις τους "φτερό στον άνεμο"»

Ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε στη συνέχεια: «Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι οι υποσχέσεις των Ν. Κακλαμάνη και Κ. Σκανδαλίδη είναι φτερό στον άνεμο. Στην Αυτοδιοίκηση πέρασαν και εφάρμοσαν την ανασφάλιστη εργασία με τα προγράμματα απόκτησης εμπειρίας. Διαχειρίζονται την ανεργία υπέρ του κεφαλαίου (...) Επιβαρύνουν τα λαϊκά εισοδήματα με υψηλά ανταποδοτικά τέλη για κάθε υπηρεσία. Προωθούν τη δυνατότητα να επιβάλλει η ΤΑ νέους φόρους, νέα βάρη στους εργαζόμενους. Και τη δυνατότητα να φτιάχνει και να λειτουργεί εκπαιδευτικά ιδρύματα στην κατεύθυνση της διάσπασης του ενιαίου, δημόσιου, δωρεάν χαρακτήρα που πρέπει να έχει».

«Η Αθήνα να μη γίνει πρωτεύουσα της κοινωνικής αδικίας»

Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε:

«Να μην επιτρέψουμε να γίνει η Αθήνα των αγώνων και των θυσιών πρωτεύουσα της κοινωνικής αδικίας. Να παλέψουμε για μια πόλη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κόσμου της δουλιάς, που θα εμπνεύσει στη νεολαία την αγάπη για ζωή, δημιουργία, τη βεβαιότητα για το αύριο. Ενεργητικό παράγοντα ειρήνης.

Το όραμά μας δε χωράει στην ΕΕ, στους νόμους της αγοράς.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να στηρίζουν κάθε βήμα στην πορεία για το δικό τους συμφέρον, τη δική τους ανθρώπινη ζωή.

Τους καλούμε όλους. Κάντε το βήμα τώρα!

Ας συνεχίζουμε με τα ρούχα της δουλιάς μέχρι να κλείσουν οι κάλπες».

ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΝΑΣ μάχεται μαζί με τους πολίτες

Αποσπάσματα απ' την ομιλία του υποψήφιου νομάρχη Αθήνας με τη ΝΑΣ και μέλους της τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ

Eurokinissi

«Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, οικολογικές οργανώσεις και ανένταχτους αριστερούς αγωνιστές, μάχεται μαζί με τους πολίτες», τόνισε στην ομιλία του ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας του συνδυασμού και μέλος της τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ.

Η ΝΑΣ, σημείωσε, «είναι αντίθετη και αντιπαλεύει την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών που επέβαλαν στις νομαρχίες και στους δήμους οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, καταργώντας ουσιαστικά τον κοινωνικό τους ρόλο. Η ΝΑΣ λέει ΟΧΙ στα τέλη, στους φόρους, στα διόδια και στα εισιτήρια για την είσοδο στις ακτές που καταργούν το κοινόχρηστο των χώρων. Λέει ΟΧΙ στη μετατροπή των νομαρχιών σε Ανώνυμες Εταιρείες με την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Η ΝΑΣ μάχεται για μια δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια και λέει ΟΧΙ στη συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Ο Ηλίας Νικολόπουλος πρόσθεσε ότι η ΝΑΣ «είναι αντίθετη και θα αντιδράσει στον επιχειρούμενο περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, που ξεκίνησε με την καθιέρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και έκδοσης Ελλήνων πολιτών, συνεχίστηκε με την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης και φτάνει στο μελετώμενο περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της συνάθροισης - διαδήλωσης».

Και κατέληξε: «Η ΝΑΣ είναι αντίθετη και θα αγωνιστεί ενάντια στην κυβερνητική πρόταση της συνταγματικής αναθεώρησης, που επιβάλλει ελαστικές εργασιακές σχέσεις και έμμεση αλλά σαφή κατάργηση της μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων, που περιορίζει τα οικολογικά δικαιώματα και μειώνει την προστασία του περιβάλλοντος, που αίρει τα τελευταία συνταγματικά εμπόδια για την ανεξέλεγκτη εφαρμογή των ευρωπαϊκών επιταγών στη χώρα μας, περιορίζει τη δικαστική εξουσία ώστε να μην ελέγχεται από αυτήν η κυβέρνηση και συρρικνώνει, μέχρι και την κατάργησή του, το δικαίωμα για δημόσια δωρεάν Παιδεία, αναθεωρώντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση για κρατική επιχορήγηση των ΑΕΙ και προβλέποντας την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

ΜΑΡΙΑ ΖΕΥΓΩΛΗ
Αυτή η πολιτική μόνο ανατρέπεται

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό της εκπροσώπου της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και υποψήφιας δημοτικού συμβούλου με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

«Οταν ο δημόσιος χώρος χαρίζεται στο κεφάλαιο, όταν κάθε δρόμος και πλατεία διαθέτει και μια χαφιεδοκάμερα, όταν ο χώρος και ο χρόνος περιορίζονται ασφυκτικά, όταν η καταστροφή του περιβάλλοντος μας δολοφονεί καθημερινά, όταν ποδοπατιούνται δικαιώματα και κατακτήσεις και όταν σε όλα η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωτοστατεί, γίνεται φανερό ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα». Τα παραπάνω υπογράμμισε στο χαιρετισμό της η Μαρία Ζευγώλη, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Τόνισε πως «με τους νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και που στα όργανα της ΤΑ τους ψήφισαν και οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από αυτά τα κόμματα, αλλά και οι παρατάξεις που στηρίζονται από τον ΣΥΝ και που τους εφάρμοσαν απαρέγκλιτα στους δήμους όπου διοίκησαν», οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρωταγωνιστούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

«Σας καλούμε», κατέληξε, «να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, για να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι αυτή η βαθιά ταξική πολιτική δεν μπορεί να βελτιωθεί με διαχειριστικές παρεμβάσεις. Μπορεί μόνο να ανατραπεί».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ (ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ)
Επιμένουμε να ονειρευόμαστε

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του εκπροσώπου της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και υποψήφιου νομαρχιακού συμβούλου με τη ΝΑΣ

«Το life style, τα επικοινωνιακά τρικ, οι κατασκευασμένες και χρυσοπληρωμένες "έρευνες γνώμης" έχουν κοντά πόδια. Τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία είναι υπαρκτά και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Η λογοκρισία που επιχείρησαν σε βάρος των ψηφοδελτίων μας έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Νίκος Αναστασάτος (Μολυβιάτης), εκπρόσωπος της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ).

Επισήμανε ότι «τα "θα" που εκτοξεύουν ανέξοδα τους γυρίζουν μπούμερανγκ. Ο γνωστός στίχος του τραγουδοποιού "δεν πάει άλλο" πολλαπλασιάζεται από στόμα σε στόμα. Οι οικογένειες των ανέργων δε χορταίνουν με υποσχέσεις. Οι φοιτητές γνωρίζουν από την καλή και την ανάποδη πού θα οδηγήσουν οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις. Οι μαθητές χάνουν την εφηβεία τους στα φροντιστήρια. Οι εκπαιδευτικοί, καταδικασμένοι με μισθούς πείνας, παρουσιάζονται ξαφνικά από την κυβέρνηση και ως ανέντιμοι!».

«Μέσα σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα», κατέληξε, «επιμένουμε να ονειρευόμαστε και με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που μας το εμφανίζουν ως μονόδρομο. Μας λένε ότι παλεύουμε για το αδύνατο. Απαντάμε ότι αγωνιζόμαστε για να μη βρεθούμε μπροστά στο αδιανόητο».

Να συστρατευτούμε όλοι!

«Ηρθε η ώρα να αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιον θ' αφήσεις. Είναι απλά τα πράγματα τώρα πια. Πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι που λένε "όχι". Ολοι οι άλλοι λένε "ναι". Είναι όλος ο κόσμος σ' έναν καναπέ και κοιμάται αλλά υπάρχουν και κάποιοι που αγωνίζονται. Μ' αυτούς που αγωνίζονται πρέπει να συστρατευτούμε όλοι».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, συνθέτης - τραγουδιστής και υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», που βρέθηκε χτες στη μεγάλη συγκέντρωση.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Τάσσος, σεισμολόγος ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας για τη στήριξή του στους αγωνιστικούς συνδυασμούς δήλωσε: «Είναι οι μόνοι συνδυασμοί που υπερασπίζονται και τα γενικότερα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και τα συμφέροντά τους που έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι οι συνδυασμοί που ζητούν δουλιά μόνιμη και σταθερή, που ζητούν μισθούς που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας και όχι στις δυνατότητες εκμετάλλευσης του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι οι συνδυασμοί που στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης αγωνίζονται για να αποδοθούν οι πόροι από την κεντρική διοίκηση στους δήμους, για να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες στους τόπους δουλιάς και κατοικίας, για να υπάρχει πράσινο, δημόσιοι ελεύθεροι χώροι, όπως και σε γενικό επίπεδο Δημόσια Υγεία και Παιδεία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ