ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
Σελ. /28
ΝΙΚΑΙΑ
«Ψήφισε» χτες η Κοκκινιά!

Τα μηνύματα από κάθε γειτονιά της πόλης «ενώθηκαν» χτες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση και είναι ξεκάθαρα: «Η Νίκαια έχει δήμαρχο. Τον Στέλιο Μπενετάτο»

Το έργο που έγινε στη Νίκαια προς όφελος του λαού, παρουσίασε ο Στέλιος Μπενετάτος
Το έργο που έγινε στη Νίκαια προς όφελος του λαού, παρουσίασε ο Στέλιος Μπενετάτος
Η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του λαού της Κοκκινιάς κάτω από τις σημαίες της «Δημοκρατικής Ενότητας», τα ανθρώπινα «ποτάμια» που πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της πόλης, τον Αϊ Νικόλα, προερχόμενα από κάθε γειτονιά της, επιβεβαίωσαν το μήνυμα που έρχεται από κάθε γωνιά: Η Νίκαια έχει δήμαρχο αγωνιστή, τον Στέλιο Μπενετάτο!

Πορείες από διάφορες περιοχές της πόλης, με σημαίες, συνθήματα, ακόμη και τύμπανα, συνέκλιναν στην πλατεία, η οποία σείστηκε από το σύνθημα: «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, μαζί με την Ενότητα, αντίσταση και πάλη»! Νεολαίοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, άντρες, γυναίκες, παιδιά συγκρότησαν μία πέρα από κάθε προσδοκία κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Απέδειξαν με τη συμμετοχή τους, αλλά και με τον τρόπο που αντιδρούσαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Στέλιου Μπενετάτου, ότι ο λαός της Κοκκινιάς έχει πολύ καλή μνήμη και πείρα και δεν προτίθεται να τα χαρίσει.

Αυτό ακριβώς υπογράμμισε ο Στ. Μπενετάτος, μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων, αναφερόμενος στον Στέλιο Λογοθέτη και τη μεταλλαγμένη επιστροφή του ως δήθεν «ανεξάρτητου» υποψήφιου δημάρχου στη Νίκαια: «Η ιστορία '78-'90 (σ.σ. όταν η "ΔΕ" ήταν δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Λογοθέτη) δεν είναι κανενός προσώπου! Είναι της "Δημοκρατικής Ενότητας"! Δεν τη χαρίζουμε σε αυτούς που της γύρισαν την πλάτη! Δε χαρίζουμε τον αγώνα του λαού σε κανέναν!». Για τον ίδιο πρόσθεσε ότι κάποτε θεωρούσε ως «μοναδική λύση» για τη Νίκαια τον πρώην δήμαρχο, Β. Τράπαλη, ενώ τώρα θεωρεί... τον εαυτό του. Θυμίζοντας χαρακτηριστικές στιγμές της αντιλαϊκής πολιτικής του Λογοθέτη ως δημάρχου Πειραιά (εισαγγελείς στα σχολειά κ.ά.), ο Στέλιος Μπενετάτος υπογράμμισε: «Είναι προκλητικά πλούσια η προεκλογική καμπάνια του δήθεν "ανεξάρτητου". Θα κληθεί να εξοφλήσει "επιταγές" σε αυτούς που τον στηρίζουν».

Η μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση έστειλε μήνυμα νίκης για την Κυριακή
Η μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση έστειλε μήνυμα νίκης για την Κυριακή
Ο Στ. Μπενετάτος σημείωσε πως η «επίσημη» υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μόσχου, συναίνεσε διά της σιωπής της στην εφαρμοζόμενη αντιδραστική πολιτική επί δημαρχίας Τράπαλη (ο οποίος επίσης θρασύτατα ζητά την ψήφο των Νικαιωτών και πάλι). Για το «ενωτικό αριστερό» ψηφοδέλτιο που συμμετέχει και ο ΣΥΝ, ο Στ. Μπενετάτος σημείωσε: «Δε γίνεται και ψωμί στο δραπέτη και χαμπέρι στο χωροφύλακα», εξηγώντας ότι ο ΣΥΝ «συνυπέγραψε» κάθε αντιδραστική απόφαση στα όργανα της ΤΑ, ενώ συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ σε άλλους δήμους. Για τον υποψήφιο της ΝΔ σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκοπεί από την αντιλαϊκή πολιτική του κόμματός του.

Εγινε έργο για το λαό

Παρουσιάζοντας το έργο της απερχόμενης 4ετίας και τα προς υλοποίηση έργα της επόμενης, ο Στέλιος Μπενετάτος τόνισε πως αυτά τα ζει ο Κοκκινιώτης στην καθημερινότητά του, χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη για το λαό, αλλά μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, τα τέλη των οποίων «τα αυξήσαμε όσο μπορούσαμε»! Υπογράμμισε πως η «ΔΕ» τίμησε τις αγωνιστικές παραδόσεις της και τη ματωμένη ιστορία της πόλης, συμπαραστεκόμενη στους αγώνες του λαού, όπως τώρα στέκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, εκφράζοντας έμπρακτα τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους από τον ιμπεριαλισμό λαούς. Και κατέληξε: «Δεν ξέρουμε μόνο να αγωνιζόμαστε, αλλά και να νικάμε»!

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με τη ΝΑΣ Γ. Μανουσογιαννάκης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, μέχρι το τελευταίο λεπτό πρέπει να σιγουρέψουμε και να μεγαλώσουμε τη νίκη». Κάλεσε δε τους Κοκκινιώτες να κοιτάξουν τα αρνητικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στους γειτονικούς δήμους.

Μήνυμα νίκης έστειλε ο Γιάννης Πρωτόπαππας, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Νίκαια - Πρωτοπορία», η οποία αποφάσισε τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της «ΔΕ», στο χαιρετισμό του.

Ο Παναγιώτης Μαντάς, συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, μιλώντας στη συγκέντρωση ανέδειξε τον βαθιά πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης και τόνισε «η Νίκαια έχει δήμαρχο» και κάλεσε το λαό της πόλης να της δώσει το χρώμα που της αξίζει. Η Μαρία Αλεξίου, από την Κομμουνιστική Ανανέωση, σημείωσε: «Τώρα φαίνεται καθαρά ο πολιτικός χαρακτήρας της εκλογικής αναμέτρησης και τα συμφέροντα που συγκρούονται».

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι: Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανός, γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε λαϊκό γλέντι.


ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Πιάστηκε αδιάβαστος!

«Να πουλήσει πολιτική ευγένεια» θέλησε ο Δ. Κουρέτας, υποψήφιος νομάρχης του ΣΥΝ στη Λάρισα, επισκεπτόμενος τα εκλογικά κέντρα των άλλων υποψήφιων νομαρχών στο νομό για να προσφέρει το βιβλίο του Πορτογάλου κομμουνιστή συγγραφέα και νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκο «Περί φωτίσεως».

* * *

Πήρε, όμως, την απάντηση από τον Μπάμπη Μπακούλα, υποψήφιο με τη «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», ο οποίος του επέστρεψε το βιβλίο, μαζί με επιστολή στην οποία του έγραφε: «Αγαπητέ κύριε Κουρέτα. Ευχαριστώ για το δώρο που μου φέρατε στο Εκλογικό Κέντρο και την πρόθεσή σας να μας φωτίσετε. Θα το δεχόμουν αν δεν κουβαλούσατε μαζί σας και τα, προφανώς, πληρωμένα από σας κανάλια. Δεν περίμενα από εσάς να κάνετε την ευγένεια και τις ανθρώπινες σχέσεις εμπόρευμα προς συγκομιδή ψήφων. Σας επιστρέφω το βιβλίο σας περί "φωτίσεως" για να το διαβάσετε καλύτερα». Μάλλον, πιάστηκε αδιάβαστος ο Δ. Κουρέτας...

Πονηροί πολιτευτές

Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας - σήμερα Ενωτικής Ομοσπονδίας που εκφράζει το συνεπές αγροτικό κίνημα - και αντιπρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, παρουσιάζεται, στο προσωπικό προεκλογικό φυλλάδιό του, ο Β. Τούσιας, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το συνδυασμό του ΣΥΝ στο νομό. Να έχασε την αίσθηση του χρόνου ο υποψήφιος του ΣΥΝ και έχει την εντύπωση πως «βρίσκεται» κάποιες δεκαετίες πίσω, τότε που ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας; Μάλλον, όχι. Να είναι τυπογραφικό λάθος; Θα το έβλεπε και θα το διόρθωνε πριν το διακινήσει. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι πως ο Β. Τούσιας, προφανώς, συνειδητά «γύρισε το χρόνο πίσω» για να «ψαρέψει» ψήφους αγροτών σε «θολά νερά».

* * *

Είναι και κάποιοι άλλοι υποψήφιοι στη Θεσσαλία, που στο βιογραφικό των προεκλογικών φυλλαδίων, προκλητικά, χρησιμοποιούν κι άλλους τίτλους που δεν τους ανήκουν, όπως του «πρώην στελέχους του ΚΚΕ» για να έχουν πρόσβαση στους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους. Βεβαίως, είναι γενικότερο το φαινόμενο των υποψηφίων - βλ. Στέλιο Λογοθέτη στη Νίκαια - που θυμούνται τον τιμημένο τίτλο του στελέχους του ΚΚΕ και «πατούν» σ' αυτόν για την εξυπηρέτηση των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του που οι ίδιοι απαρνήθηκαν και «πέταξαν». Ξεχνούν, όμως, ότι «ο καθείς εφ' ω ετάχθη» κι αναλόγως κρίνεται...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ