ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
«Κάνε το βήμα τώρα! Ψήφισε συνεργασία για την αντεπίθεση»

Κοινή Διακήρυξη ΚΚΕ - ΔΗΚΚΙ - Κομμουνιστικής Ανανέωσης - Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών

«Η ψήφος σου στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές στις 15 Οκτώβρη δεν καθορίζει μόνο τη διάταξη των δυνάμεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά έχει γενικότερη σημασία. Κάνε το βήμα τώρα».

Με τα λόγια αυτά, σε κοινή ανακοίνωση - διακήρυξη, το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές και οικολογικές Κινήσεις και αγωνιστές καλούν τον εργαζόμενο λαό να στηρίξει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Και σημειώνουν: «Ψήφισε με γνώμονα τα προβλήματά σου στον τόπο δουλιάς και τον τόπο κατοικίας. Ψήφισε σε όλη την Ελλάδα το ψηφοδέλτιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) στις νομαρχίες και υπερνομαρχίες και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στους δήμους. Ψήφισε παντού: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Δώσε δύναμη στα δικά σου αιτήματα, στη λαϊκή πάλη, στην προοπτική. Δώσε μια ανάσα ελπίδας στον αγώνα για ριζικές αλλαγές στη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Η κυβέρνηση», συνεχίζει, «το κόμμα της ΝΔ και οι υποψήφιοί της επιδιώκουν να επιταχύνουν τα αντιλαϊκά μέτρα των μονοπωλίων και της ΕΕ. Το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοί του ούτε άλλαξαν ούτε αλλάζουν. Διεκδικούν δήμους, νομαρχίες και την κυβέρνηση για να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική».

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ: Υπεύθυνοι για την αντιλαϊκή πολιτική

«Εχεις γνώση και πείρα», τονίζεται στη συνέχεια. «Οι δήμαρχοι ή οι νομάρχες που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι λεγόμενοι "αντάρτες" αυτών των κομμάτων που συνεχίζουν να δηλώνουν πίστη στις επιλογές του δικομματισμού, οι υποψήφιοι από τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ ή του ΣΥΝ δεν πάλεψαν για τις πραγματικές ανάγκες του λαού σε γενικό και τοπικό επίπεδο και δε συμπαραστάθηκαν στα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Ολοι αυτοί στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) ψήφισαν αντιλαϊκές αποφάσεις: την επιβολή πρόσθετων φόρων, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση βασικών αναγκών».

«Υπάρχει μια επιλογή για το λαό»

Και επισημαίνεται: «Απέναντι σ' αυτή την πολιτική των υποψηφίων και των κομμάτων που τους στηρίζουν μια επιλογή για το λαό υπάρχει. Να τους αποδυναμώσουν όσο το δυνατό περισσότερο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα.

Σκέψου την επόμενη μέρα. Αν δε μειωθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι συνθήκες ζωής και δουλιάς θα επιδεινωθούν. Οι θιασώτες της αντιλαϊκής πολιτικής θα έχουν πράσινο φως σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

ΣΤΕΙΛΕ μήνυμα αγώνα, αντίστασης, απειθαρχίας στις πολιτικές και τους φορείς που βασανίζουν τη ζωή σου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής και ψευδαισθήσεων».

Για αγωνιστές δημάρχους και νομάρχες

Οι συνεργαζόμενες δυνάμεις τονίζουν: «Ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες, στήριξε τα ψηφοδέλτια της αγωνιστικής συνεργασίας. Αλλαξε το συσχετισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να έχουμε νίκες, να ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές, για να βγει ο λαός στο προσκήνιο. Ψήφισε νομάρχες και δημάρχους αγωνιστές και συμπαραστάτες στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

  • Να μάχονται για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των ΕΒΕ, των γυναικών, της νεολαίας, των μεταναστών, για να ανήκει ο πλούτος σ' αυτούς που τον παράγουν.
  • Να αντιπαλεύουν και να απειθαρχούν στους αντιλαϊκούς νόμους, στις αντιδραστικές συνθήκες και πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
  • Να αντιπαλεύουν τους φόρους και τα τέλη, να αγωνίζονται για την κατάργησή τους. Να διεκδικούν το 8% από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και τα 9 δισ. ευρώ που έχουν κατακρατηθεί από τις κυβερνήσεις.
  • Να μάχονται για απλή αναλογική και έμμεση εκλογή Δημάρχου. Να αντισταθούν στα σχέδια για τον «Καποδίστρια 2».
  • Για να καταργήσουν στην πράξη τις ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων και Νομαρχιών.
  • Για Υποδομές και έργα που θα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνουν το λαό, σχεδιασμένα με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα ισχυρά τοπικά και κεντρικά οικονομικά συμφέροντα, με προτεραιότητα στην αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική προστασία, την πυρασφάλεια, τη διαχείριση νερού και σκουπιδιών. Πολιτική υπέρ της λαϊκής σύγχρονης κατοικίας.
  • Προστασία του περιβάλλοντος, των δασών, των ορεινών όγκων, των ακτών, των ελεύθερων χώρων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή τους.
  • Ανάπτυξη των συγκοινωνιών μαζικής εξυπηρέτησης, με δωρεάν ζώνες για τους εργαζόμενους και φθηνό εισιτήριο. Κατάργηση όλων των διοδίων.
  • Μόνιμη σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους με ελεύθερο χρόνο, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας παντού και στους Δήμους και στις Νομαρχίες. Επίδομα 1.050 ευρώ σε όλους τους άνεργους, επιδότηση ενοικίου και πάγωμα δανείων. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.
  • Καθολική, υποχρεωτική, δημόσια, κοινωνική Ασφάλιση. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας.
  • Ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και της πολιτιστικής - μορφωτικής δράσης με σύγχρονες και δωρεάν παροχές. Καμία αθλητική εγκατάσταση σε επιχειρηματίες.
  • Ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.
  • Στήριξη της συλλογικής δράσης της νεολαίας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
  • Στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ που συνθλίβονται από τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.
  • Στήριξη της πάλης της μικρής και μεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και τη νέα ΚΑΠ.
  • Οι τομείς της οικονομίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και γενικότερα οι τομείς, στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής πολιτικής να γίνουν λαϊκή περιουσία.
  • Αγώνας ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμία συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτούς. Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Οχι στη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και στα διχοτομικά σχέδια τύπου Ανάν στην Κύπρο. Ελλάδα αδέσμευτη και ανεξάρτητη απαλλαγμένη από τις ιμπεριαλιστικές επιλογές της νέας τάξης.
  • Στήριγμα των αγώνων του λαού για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και τους αντιδημοκρατικούς νόμους.
«Κάνε το βήμα»

Η ανακοίνωση καταλήγει, σημειώνοντας: «Καταψήφισε τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, νομοθετούν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Αποδυνάμωσε το Συνασπισμό που είναι συνυπεύθυνος. Στήριξε και ψήφισε μαζί τους στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. (ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ) όλα τα αντιδραστικά μέτρα. Γύρισε την πλάτη στο κόμμα και τους υποψήφιους του Καρατζαφέρη που κρύβουν το αντιδραστικό τους πρόσωπο με δήθεν φιλολαϊκές κορόνες. Είναι επικίνδυνοι!

Ψήφισε παντού τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Τους συνδυασμούς που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές και οικολογικές Κινήσεις και αγωνιστές.

Τόλμησε τώρα, κάνε ένα βήμα μπροστά! Το όφελος θα είναι πολλαπλό. Θα έχεις περισσότερους δημάρχους, νομάρχες, συμβούλους που θα είναι δίπλα σου και όχι ενάντιά σου».

Συνέντευξη Τύπου για τις εκλογές

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών αύριο Δευτέρα 25/9 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Εκλογικό Κέντρο Αθήνας (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους), με θέμα: «Στην τελική ευθεία προς τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές».

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «902».

Η Αλ. Παπαρήγα στο Πέραμα και στην Πάτρα
  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΚΟ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του ΚΚΕ, την Τρίτη 26 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων (Λ. Ειρήνης - Πέραμα), με θέμα: «Η εργατική τάξη μπροστά στη μάχη των δημοτικών εκλογών». Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Πατσιλινάκος
  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί την Πάτρα, την Παρασκευή 29 του Σεπτέμβρη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης:

-- Το πρωί θα μιλήσει σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις.

-- Στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ.

-- Στις 7.30 το βράδυ στο EUROPA CENTER θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Νέα ποιότητα στην εκπαίδευση ή αντιλαϊκές αλλαγές στην Παιδεία», που διοργανώνει η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ