ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να σταλεί ηχηρό μήνυμα αντίστασης

Την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 8 μ.μ. η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ και της παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση»

Ο λαός του Πειραιά καλείται να πάρει θέση! Με την ψήφο του στις 15 Οκτώβρη, με το μαζικό του «παρών» την Πέμπτη στις 12 του μήνα, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Κοραή, στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση» και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Ηρθε η ώρα να δώσει απάντηση στην πρωτιά που κατέχει ο Πειραιάς στις λίστες της ανεργίας, στη μετατροπή των εργοστασίων του σε ερείπια και μουσειακούς χώρους, στα απανωτά λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη σκληρή φορομπηξία, στους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στις «μπλε» και «πράσινες» επιστρατεύσεις των ναυτεργατών. Να στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην παράδοση του πρώτου λιμανιού της χώρας στα δόντια των εφοπλιστών και των πολυεθνικών, στο ξεπούλημα κάθε ελεύθερου χώρου και της περιουσίας του δήμου σε επιχειρηματικούς ομίλους, στην υπολειτουργία των νοσοκομείων του, στην ομηρία των εργαζομένων χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλιά, στη μετατροπή της Παιδείας, της Υγείας - Πρόνοιας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού σε εμπόρευμα, σε όλα τα μεγάλα βάσανα που του έχουν φορτώσει!

Την απάντηση αυτή επιβάλει η ίδια η αγανάκτηση που εκπέμπεται από κάθε γωνιά του Πειραιά για κάθε παράμετρο της αντιλαϊκής πολιτικής που συνδυαμορφώνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο συνέταιρός τους ΣΥΝ. Κάθε περιοδεία της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά Ελπίδας Παντελάκη και του υποψήφιου νομάρχη Γιάννη Μανουσογιαννάκη, στις γειτονιές, στα εργοστάσια και τα γιαπιά, στα καράβια και τα εμπορικά καταστήματα, στα μηχανουργεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα σχολειά, στα στέκια της νεολαίας, στους χώρους άθλησης και πολιτισμού, παντού, κυριαρχούσε η φράση «δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει». Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της σκληρής μάχης για το ψηφοδέλτιο, που δίνουν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί, ακόμα και αυτοί που δήλωναν ότι θα ξαναψηφίσουν τους εκπροσώπους του δικομματισμού, παραδέχονταν ότι είναι «βουτηγμένοι» στα προβλήματα.

Ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματοβιοτέχνης, ο νεολαίος Πειραιώτης έχει συμφέρον να αποδυναμώσει δραστικά, να καταψηφίσει τους υποψήφιους της ΝΔ Χρ. Αγραπίδη (σημερινός δήμαρχος της πόλης) και του ΠΑΣΟΚ Π. Φασούλα. Και οι δύο έχουν κάνει σημαία την αντιλαϊκή πολιτική και ολοφάνερα έχουν μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση σε ντέρμπι επιχειρηματικών ομάδων, για ό,τι έχει απομείνει για ξεπούλημα στην πόλη και για τα... μεγάλα «αναπτυξιακά έργα» στο λιμάνι μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, χαρατσώνοντας ακόμα πιο σκληρά το πειραιώτικο λαό.

Μια απλή ματιά στα κείμενα που παρουσίασαν ως πρόγραμμα είναι αρκετή. Μάλιστα, ο Π. Φασούλας προχωρώντας παραπέρα, την ίδια ώρα που η ανεργία καλπάζει στον Πειραιά, υπόσχεται... δημιουργία ναυτιλιακού χρηματιστηρίου! Σε αυτή τη λογική βαδίζει και ο υποψήφιος του ΣΥΝ Θ. Δρίτσας, που αυτοαποκαλείται... «ανεξάρτητος», για να θολώσει τα νερά, ενώ αρκείται απλώς στην ανάδειξη κάποιων μεμονωμένων ζητημάτων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην τελική ευθεία της μάχης

Motion Team

Στην τελική ευθεία της μάχης των εκλογών, ο λαός της Θεσσαλονίκης, που συσπειρώνεται και στηρίζει τον αγωνιστικό συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Τώρα», καλείται να στείλει ένα πρώτο ισχυρό μήνυμα αντίστασης. Να συμμετέχει μαζικά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» που θα γίνει την Τετάρτη 11 Οκτώβρη στις 7.30 το βράδυ, έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου. Θα μιλήσει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης. Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία που δε βολεύονται με τη βαρβαρότητα που πνίγει τη ζωή τους, που αποφάσισαν να μη δώσουν συγχωροχάρτι σε όσους ευθύνονται για την αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση που δέχονται στο εισόδημα, στο δικαίωμα στη δουλιά και τη σύνταξη, στη μόρφωση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στο δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια, εκεί μπροστά στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, να δηλώσουν μαζικά πως πήραν την απόφαση να κάνουν την αγανάκτηση πράξη αντίστασης. Πως έχουν τη δύναμη και θα την αξιοποιήσουν!

Motion Team

Δραστηριότητες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σειρά περιοδειών πραγματοποιεί τις επόμενες μέρες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Συγκεκριμένα, πρόκειται να επισκεφτεί:

Σήμερα Κυριακή

- Το Ελληνικό, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 19.30. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Μπ. Χολίδης, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Αύριο Δευτέρα

- Τον Πειραιά, όπου στις 9 π.μ. θα επισκεφτεί τα μηχανουργεία της Αγ. Σοφίας (Μαυρομιχάλη και Κάστορος). Στις 11 π.μ. τον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ Πειραιά (Μαυρομιχάλη 21). Στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ