ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
Σελ. /28
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Συνεχίζουμε τον αγώνα»

Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της παράταξης, Τάκη Τσίγκα.

Ο Τάκης Τσίγκας
Ο Τάκης Τσίγκας
Η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα και επιμονή θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που είχε τεθεί και προεκλογικά για τη συσπείρωση των εργαζομένων, της νεολαίας και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στο δικομματισμό και την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, για τον απεγκλωβισμό και την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Τάκης Τσίγκας, επικεφαλής της ΔΑΣ, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα Γιάννενα, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών. «Θα συνεχίσουμε και καλούμε τους εργαζόμενους, και συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, όλους, να κάνουν ένα βήμα μπροστά και μετά τις εκλογές. Τώρα, αύριο, μεθαύριο. Αλλος δρόμος για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων δεν υπάρχει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τ. Τσίγκας.

Αναφερόμενος στη γενικότερη θετική τάση ανόδου των αγωνιστικών συνδυασμών σε πολλές περιοχές της χώρας, σημείωσε ότι «αυτό επιβεβαιώνεται, σε ένα βαθμό, και στην πόλη μας, όπως δείχνει το σχετικά καλό ποσοστό που σημείωσε το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ». Μιλώντας για το αποτέλεσμα της ΔΑΣ, αναφέρθηκε στα εμπόδια και τις αντιξοότητες, τον αποπροσανατολισμό και την αποπολιτικοποίηση από τις υπόλοιπες κυρίαρχες δυνάμεις, με τη ΔΑΣ να είναι η μοναδική παράταξη που αναφερόταν και αναδείκνυε τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών. Επισήμανε, επίσης, τον πολύμορφο, πολυπλόκαμο μηχανισμό χειραγώγησης, επιρροής, ρουσφετολογίας και ψηφοθηρίας του δήμου.

Ο Τάκης Τσίγκας αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο των συνδυασμών των Φ. Φίλιου και Στ. Σκοπούλη σημειώνοντας: «Ο πρώτος συνέβαλε τα μέγιστα να θολωθούν τα νερά, να συσκοτιστεί το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο της εκλογικής μάχης και ο δεύτερος κλιμάκωσε ακόμη παραπέρα την 12χρονη πορεία αντιπαράθεσης που έχει με το ΚΚΕ, σπέρνοντας σύγχυση και δίνοντας μπόλικα επιχειρήματα στους ταξικούς και πολιτικούς αντιπάλους».

Οδηγίες για την ψηφοφορία

Eurokinissi

Στην κάλπη θα κληθούν εκ νέου οι ψηφοφόροι την Κυριακή, 22 Οκτώβρη. Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 247 Δήμους και σε 7 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (Αρκαδίας, Καρδίτσας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Μαγνησίας, Σερρών και Χανίων). Στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Ηρακλείου, Ξάνθης και Ρεθύμνου δε γίνονται επαναληπτικές εκλογές.

Ψηφίζουμε στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψηφίζαμε και την προηγούμενη Κυριακή, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και δικαστικούς αντιπροσώπους. Επιβεβαίωση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουμε μπορεί να γίνει μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.ypes.gr, την τηλεφωνική γραμμή 1564 και επικουρικά (από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ του Σαββάτου και από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ της Κυριακής) στα εξής τηλέφωνα του υπουργείου Εσωτερικών: 210.3223.391, 210.3231.824, 210.3235.344, 210.3220.308, 210.3220.281, 210.3230.228, 210.3232.829, 210.3232.144 και 210.3230.398.

Σε αυτές τις επαναληπτικές εκλογές, δε σημειώνουμε σταυρό προτίμησης. Οι εκλογές διεξάγονται στους δήμους ή τις νομαρχίες που κανείς υποψήφιος συνδυασμός δε συγκέντρωσε το 42% των ψήφων. Συγκεκριμένα επαναληπτικές εκλογές γίνονται μόνο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ή νομαρχών των συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους ή στην περίπτωση που δύο ή περισσότεροι από τους ανακηρυχθέντες συνδυασμούς ισοψήφησαν συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 42%.

Θυμίζουμε ότι ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα ή σε περίπτωση που δεν έχουμε, με διαβατήριο. Οι δε στρατιωτικοί και γενικά όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας ψηφίζουν με τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες. Οι ψηφοφόροι που έχουν παραληφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κατάστημα με πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή τα μητρώα αρρένων, που έχουν εφοδιαστεί από το δήμο τους. Οι εκλογείς αυτοί, κατά την ψηφοφορία, υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση όπως και οι διπλοεγγεγραμμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν: Οσοι ψηφοφόροι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους. Οσοι ψηφίζουν σε δήμο που απέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους (στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να παρουσιαστούν την ημέρα των εκλογών στην αστυνομική αρχή και να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση). Οσοι την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι δεν μπορούν να ψηφίσουν για λόγους υγείας ή σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών.

Αναγραμματισμός...

Για να είμαστε απόλυτα σωστοί και να μην πουν ότι δεν ξέρουμε αφαίρεση, πρέπει να κάνουμε μια επανόρθωση σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα που δημοσιεύσαμε χτες και αφορούν τις 13 νομαρχίες όπου ο ΣΥΝ «κατέβηκε» με δικά του ψηφοδέλτια και το 2002 και στις τωρινές εκλογές.

Στο σχετικό ρεπορτάζ, λοιπόν, σωστά λέγαμε ότι οι συνδυασμοί του ΣΥΝ είχαν συγκεντρώσει 248.091 ψήφους το 2002, ενώ οι ψήφοι στις τωρινές εκλογές ήταν 133.556. Υπήρχε όμως ένας αναγραμματισμός στη δημοσίευση της διαφοράς των ψήφων. Γράφαμε 141.535, αντί για το σωστό αριθμό της απώλειας ψήφων του ΣΥΝ, που είναι 114.535.

Κλειστά σχολεία λόγω εκλογών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε 45 δήμους του νομού Αττικής, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 22ης Οκτώβρη. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Οκτώβρη και τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους παρακάτω δήμους:

Νομαρχία Αθηνών: Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων, Αλίμου, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Ελληνικού, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Ιλίου, Καισαριανής, Καματερού, Νέας Ερυθραίας, Νέας Σμύρνης, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Νέου Ψυχικού, Παπάγου, Ταύρου, Υμηττού και Χαϊδαρίου.

Νομαρχία Πειραιά: Αίγινας, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Κυθήρων, Νίκαιας, Περάματος και Σαλαμίνας.

Νομαρχία Ανατολικής Αττικής: Αγίου Στεφάνου, Αρτέμιδας, Αχαρνών, Βάρης, Βούλας, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Διονύσου, Θρακομακεδόνων, Κερατέας, Μαρκόπουλου Μεσογαίας και Ωρωπίων.

Νομαρχία Δυτικής Αττικής: Ανω Λιοσίων, Ερυθρών, Μαγούλας και Μεγαρέων.

ΠΟΑΟ
Ψήφο στους αγωνιστικούς συνδυασμούς

Να στηρίξουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που υποστηρίζουν από κοινού το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και στη μάχη του β' γύρου καλεί τους αντιστασιακούς αγωνιστές και τους φίλους της Αντίστασης, τη νεολαία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων. Ταυτόχρονα, εκεί που δε συμμετέχουν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί καλούνται να «μαυρίσουν» ρίχνοντας άκυρο η λευκό, τους υποψηφίους του δικομματισμού και τα στηρίγματά τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ