ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
Σελ. /28
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαχητικά και αποφασιστικά για τη νίκη

Με παρακαταθήκη το πλούσιο έργο της προηγούμενης οχταετίας, ο δήμαρχος και ξανά υποψήφιος με τη ΔΕΑΚ, Μιχάλης Μοσχονάς, διεκδικεί, την Κυριακή, την επανεκλογή του

Ο δήμαρχος Αγ. Παύλου, Μιχάλης Μοσχονάς, διεκδικεί την επανεκλογή του την Κυριακή

Motion Team

Ο δήμαρχος Αγ. Παύλου, Μιχάλης Μοσχονάς, διεκδικεί την επανεκλογή του την Κυριακή
Μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού οι υποψήφιοι, οι φίλοι, δημότες που συσπειρώνονται γύρω από τη ΔΕΑΚ, δίνουν τη μάχη πόρτα - πόρτα, για τη νέα νίκη στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής. Η «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (ΔΕΑΚ) Αγίου Παύλου με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Μοσχονά, με παρακαταθήκη το ανυπότακτο πνεύμα του αγώνα και της διεκδίκησης που προέβαλε στα 8 χρόνια της διοίκησης, ως βασικό άξονα της πολιτικής της, ζητά την ψήφο του λαού χωρίς να τάζει «λαγούς με πετραχήλια».

Απέδειξε στα 8 χρόνια πως όχι μόνο έκανε έργα, αλλά νοιάστηκε και για το ποιος πληρώνει για τα έργα. Αρνήθηκε να χαρατσώσει τους δημότες μέσω νέων δημοτικών φόρων, για έργα που έχουν ήδη πληρώσει με την άμεση και έμμεση φορολόγηση. Αρνήθηκε να επιβαρύνει κι άλλο τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους των 500 ευρώ, αυτούς που περιμένουν στην ουρά του ΟΑΕΔ, όλους αυτούς που πλήττονται από την ακρίβεια και τη διαρκή λιτότητα. Αντίθετα πήρε μέτρα για την προστασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος μέσα από το πάγωμα και τη μείωση των δημοτικών τελών, την κατάργησή τους για τους άπορους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εξασφάλισε δυνατότητα πρόσβασης στις κοινωνικές υπηρεσίες για όλους τους δημότες και δημιούργησε υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας για τους νέους.

Απέναντι σ' αυτήν την άλλη αντίληψη για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ που πέρασε στο δεύτερο γύρο των εκλογών, προσπαθεί να αντιπαρατεθεί καλλιεργώντας κλίμα όξυνσης λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Στο ίδιο πνεύμα, της όξυνσης και της αντιπαράθεσης, δουλεύουν και μηχανισμοί που στήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο, με πρωταγωνιστές «δημότες» άλλων περιοχών.

ΠΟΛΙΧΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μάχη για δήμο που θα διεκδικεί για το λαό

Σήμερα Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, μπροστά από το Δημαρχείο η συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας για την Πολίχνη» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Θεοδωρίδη

Ο Κώστας Θεοδωρίδης
Ο Κώστας Θεοδωρίδης
Σήμερα Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, μπροστά από το Δημαρχείο, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Πολίχνης με τη μαζική συμμετοχή τους στην προεκλογική συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας για την Πολίχνη», διατρανώνουν την απόφασή τους να δώσουν ακόμη πιο δυναμικά τη μάχη, ώστε την Κυριακή να ολοκληρωθεί νικηφόρα η πορεία για να αναδειχτεί στο δήμο διοίκηση αγωνιστική - διεκδικητική. Στην προεκλογική συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας για την Πολίχνη» θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης.

Στο μεταξύ κάθε μέρα, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο προοπτικής που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλοι ριζοσπάστες, πόρτα - πόρτα μπαίνουν στα σπίτια, στους χώρους δουλιάς και διασκέδασης. Καλούν το λαό και τη νεολαία της Πολίχνης να ολοκληρώσει το βήμα και να αναδείξει στη διοίκηση του δήμου τον αγωνιστικό συνδυασμό της «Δημοτικής Συνεργασίας για την Πολίχνη» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Θεοδωρίδη. Να στείλει ξεκάθαρο το μήνυμα πως δε συναινεί στην πολιτική μετατροπής της Αυτοδιοίκησης σε φορέα υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Να βάλουν τέρμα στην οπισθοδρόμηση και την υποσχεσιολογία, στην πολιτική απομάκρυνσης από τον πολίτη και τις αγωνίες του. Να ψηφίσουν για μια δημοτική αρχή κι ένα δήμαρχο που θα διεκδικεί, θα απαιτεί από την κεντρική εξουσία όσα δικαιούνται οι πολίτες.

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Ψήφο καταδίκης και στο δεύτερο γύρο

«Να καταψηφίσουν και στο δεύτερο γύρο τους δυο συνδυασμούς της ίδιας πολιτικής, με όποιο τρόπο θεωρούν πιο πρόσφορο». Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Τώρα», προς τους δημότες της Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας τη θέση τους για το δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου αναμετριούνται ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ Β. Παπαγεωργόπουλος και η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αράπογλου.

Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Τώρα» με επικεφαλής τον Αγάπιο Σαχίνη, συνεδρίασαν το βράδυ της Τετάρτης και αποφάσισαν ομόφωνα τη στάση που θα κρατήσουν στο β' γύρο των εκλογών. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν χαιρετίζουν τους δημότες της Θεσσαλονίκης που τους τίμησαν με την ψήφο τους και μεταξύ των άλλων τονίζουν:

Δώσαμε τη μάχη για να αναστραφεί η φθίνουσα πορεία της πόλης, καθώς και η όξυνση των προβλημάτων του λαού της, κόντρα σε ένα μπλοκ συνδυασμών που εξυπηρετούν την ίδια αντίληψη και στηρίζονται από τα γνωστά οικονομικά συμφέροντα». Και ξεκαθαρίζουν:

«Με τα κριτήρια που δώσαμε τη μάχη στον α' γύρο στεκόμαστε και στο β' γύρο. Αυτό, άλλωστε, πράξαμε και στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση. Συνεπείς λοιπόν σ' αυτό που κάναμε και που εδώ και μήνες εκφράσαμε, καλούμε όλους τους δημότες να καταψηφίσουν και στο δεύτερο γύρο τους δυο συνδυασμούς της ίδιας πολιτικής, με όποιο τρόπο θεωρούν πιο πρόσφορο». Γιατί, όπως σημειώνουν, «πρέπει, και τη δεύτερη Κυριακή, να δυναμώσει το ρεύμα καταδίκης των συνδυασμών που υλοποίησαν την αντιλαϊκή πολιτική μετατρέποντας το Δήμο Θεσσαλονίκης σε ανώνυμη εταιρεία, φορομπηχτικό μηχανισμό. Που έβαλαν πλάτη να περάσουν μέτρα όπως οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπορευματοποίηση της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού, να αυξηθεί η ανεργία, να υποβαθμιστεί το περιβάλλον».

Διαβεβαιώνουν, τέλος, πως θα εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, στο πλάι όλων που αγωνίζονται για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού της πόλης.

Τη μάχη για την εκλογή σε 13 δήμους της χώρας, στο δεύτερο γύρο, δίνουν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα οι αγωνιστικοί δημοτικοί συνδυασμοί που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών πολιτών και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις. Απευθυνόμενοι στους δημότες των συγκεκριμένων δήμων τους καλούν να υπερψηφίσουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς για εκλεγούν δήμαρχοι αγωνιστές που θα διεκδικούν και θα παλεύουν για τα συμφέροντα των δημοτών, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν και υλοποιούν οι υποψήφιοι που στηρίζουν τα κόμματα του δικομματισμού.

Η Χρύσα και ο Γιάννης...

«Είναι πλέον προφανές ότι οι δυνάμεις που επαγγέλλονται μια άλλη πολιτική για τη Θεσσαλονίκη, που ζητούν να ανασάνει η πόλη από το σύστημα Παπαγεωργόπουλου, μπορούν να συνεργήσουν σε πάρα πολλά θέματα». Τα παραπάνω είπε, μεταξύ άλλων, η Χρύσα Αράπογλου μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τον Γιάννη Μπουτάρη. Στα ζητήματα που έθεσε η Χ. Αράπογλου διαπιστώνεται απόλυτη συμφωνία, καθώς αυτά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και του δικού του συνδυασμού, ανταπάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης. Προχτές το πρωί ξαναβρέθηκαν. Φιλοξενούμενοι σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν το κοινό τους όραμα για την πόλη. Επιβεβαίωσαν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως οι «αντίπαλοι» δεν είναι και τόσο αντίπαλοι. Απλά ανέλαβαν διαφορετικούς ρόλους στο έργο παραπλάνησης και εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας, ώστε αυτή να μην εκφραστεί ριζοσπαστικά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ