ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
Σελ. /28
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ερχεται η τελική νίκη!
  • Τα μηνύματα από την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα δείχνουν ότι η Καρδίτσα θα συνεχίσει να έχει Δημοτική Αρχή που θα παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα
  • Η «κολεγιά» ανάμεσα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και στον δήθεν «αντάρτη» της ΝΔ, προσπαθεί, απεγνωσμένα, να εμποδίσει την επανεκλογή του κομμουνιστή δημάρχου, εξακοντίζοντας συκοφαντίες.

Ο Χρήστος Τέγος
Ο Χρήστος Τέγος
Με αισιοδοξία για την τελική νίκη, δίνει τη μάχη του β΄ γύρου των εκλογών για το Δήμο Καρδίτσας, ο συνδυασμός «Νέα Καρδίτσα», με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Τέγο. Τα μηνύματα που φτάνουν από τις γειτονιές της πόλης και τα δημοτικά διαμερίσματα δείχνουν ότι η νίκη θα είναι μεγάλη και ο Δήμος της Καρδίτσας θα συνεχίσει να έχει μια Δημοτική Αρχή που θ' αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και θ' αγωνίζεται για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Τη θέληση του καρδιτσιώτικου λαού επιχειρούν ν' αλλοιώσουν οι αντίπαλοι του κομμουνιστή δημάρχου, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Δομ. Βερίλλης, που «πέρασε» στον β΄ γύρο και ο δήθεν «αντάρτης» της ΝΔ, Χρ. Παλαμιώτης, που βγήκε τρίτος, οι οποίοι, με κοινή δήλωσή τους, ανακοίνωσαν ότι συνενώνουν τις δυνάμεις, με κοινό στόχο να εμποδίσουν την επανεκλογή του Χρ. Τέγου. Για να πετύχουν τον διακηρυγμένο στόχο τους, επιδίδονται σ' ένα «λυσσασμένο αγώνα», χωρίς αρχές και δίχως ντροπές. Χρησιμοποιούν βρώμικα μέσα, ενεργοποιούν στο πλευρό τους «λυτούς και δεμένους», εξακοντίζουν ανέντιμες συκοφαντίες.

Η τελευταία ατιμία τους αφορά στην προσπάθειά τους να «φορτώσουν» στο συνδυασμό του κομμουνιστή δημάρχου την κατηγορία της «δωροδοκίας ψηφοφόρων»!

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, λοιπόν, συνελήφθη από την Αστυνομία ένας Καρδιτσιώτης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι μοίραζε ψηφοδέλτια και χρήματα σε Τσιγγάνους της περιοχής, με σκοπό να τους δωροδοκήσει για να ψηφίσουν το συνδυασμό της «Νέας Καρδίτσας». Η σύλληψή του έγινε σ' ένα δρόμο της πόλης, μετά από καταγγελία και υπόδειξη υποψήφιου συμβούλου του συνδυασμού του Χρ. Παλαμιώτη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου, ανακρινόμενος, είπε ότι δεν είχε καμιά σχέση μ' αυτά για τα οποία τον κατηγόρησαν. Παρ' όλα αυτά κρατήθηκε στην Αστυνομία και, χτες, πέρασε αυτόφωρο. Στη δίκη κατέθεσαν πολλοί Τσιγγάνοι και όλοι είπαν ότι δεν υπήρξε καμιά προσπάθεια δωροδοκίας τους από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο, λόγω έλλειψης στοιχείων και της απουσίας του αστυνομικού, που ήταν ο βασικός μάρτυρας, επιφυλάχτηκε να βγάλει απόφαση για τις 30 Οκτώβρη.

  • Στον «αγώνα» για την παρεμπόδιση της επανεκλογής του κομμουνιστή δημάρχου της Καρδίτσας συμμετέχει και η τοπική οργάνωση του ΣΥΝ, όπως και ο συνδυασμός που στήριξε στο δήμο της πόλης στον α΄ γύρο των εκλογών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ Καρδίτσας του ΣΥΝ τάσσεται, εμμέσως πλην σαφώς, υπέρ του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι το αίτημα για αλλαγή της διοίκησης του δήμου παραμένει. Και, ταυτόχρονα, προχωράει σε μια αήθη και προκλητική επίθεση κατά του Χρ. Τέγου και σε βάρος του ΚΚΕ, επαναλαμβάνοντας τις συκοφαντίες περί συνεργασίας ΚΚΕ - ΝΔ. Στα ίδια πλαίσια κινείται και η ανακοίνωση του συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Αλλαγή».

«Ιερή συμμαχία» ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - δυνάμεων ΝΔ στην Καρδίτσα

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ συνεχίζουν το «τροπάριο» περί «ανίερης συμμαχίας ΚΚΕ - ΝΔ στην Καρδίτσα». Ακόμα και τώρα που το «σύμφωνο Βερίλλη - Παλαμιώτη», το οποίο φαίνεται να εγκρίνει και ο ΣΥΝ, έρχεται να αποκαλύψει ότι άλλοι είναι αυτοί που προχωρούν σε «ιερές συμμαχίες», οι οποίες μπορεί να φαίνονται σαν ευκαιριακές εκλογικές συμπράξεις, αλλά μάλλον είχαν προετοιμαστεί από καιρό.

Ας δούμε μερικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην Καρδίτσα υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια, υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΝ και δυνάμεις της ΝΔ, με κοινό στόχο να ανατραπεί η Δημοτική Αρχή στο Δήμο της πόλης και να «χτυπηθούν» οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στήριξε το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις σε «Καποδιστριακούς» δήμους του νομού και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

  • Καταρχάς θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι τρεις συνδυασμοί που τέθηκαν αντιμέτωποι με το συνδυασμό του Χρ. Τέγου και οι οποίοι τον πολέμησαν με τον ίδιο φανατισμό και, εν πολλοίς, με τα ίδια «μέσα», «ακουμπάνε» στην ίδια παράταξη που ήταν η αντιπολίτευση στο Δήμο Καρδίτσας και είχε εκλεγεί με την εκλογική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στις προηγούμενες εκλογές. Απ' αυτή την παράταξη προέρχεται και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Δ. Βερίλλης και ο υποψήφιος του ΣΥΝ Απ. Πουγουλιάς, αλλά και ο Θ. Καφφές που ήταν πρωτεργάτης για το συνδυασμό του «αντάρτη» της ΝΔ Χρ. Παλαμιώτη.

Δύσκολο αυτό να είναι τυχαίο. Πάντως είναι γεγονός ότι και οι τρεις αυτοί «ομόκεντροι» συνδυασμοί ακολούθησαν την ίδια τακτική έναντι της Δημοτικής Αρχής, χρησιμοποίησαν τις ίδιες συκοφαντίες εναντίον της, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν υπήρξε ουδεμία αντιπαράθεση ανάμεσά τους κι όλα τα «πυρά» τους στράφηκαν, συντονισμένα κατά του Χρ. Τέγου.

Το «σύμφωνο Βερίλλη - Παλαμιώτη» ήρθε να επιβεβαιώσει πανηγυρικά τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με δυνάμεις της ΝΔ στον κοινό αγώνα κατά του κομμουνιστή δημάρχου. Αλλά, από κοντά ήρθε και ο ΣΥΝ, ο οποίος - όπως φαίνεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε χτες - δεν καταδικάζει αυτό το «σύμφωνο».

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, αφού επαναλαμβάνει τις γνωστές συκοφαντίες περί «ανίερων συμμαχιών ΚΚΕ - ΝΔ», λέει ξεκάθαρα ότι το αίτημα για αλλαγή της διοίκησης του δήμου παραμένει. Φαίνεται πως δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν ότι έχασε το δήμο ο Θ. Κανταρτζής από τον Χρ. Τέγο. Αλλά γιατί στεναχωριέται ο ΣΥΝ που ο Θ. Κανταρτζής έχασε τη δημαρχία; Αφού δεν πήγε χαμένος. Πήγε στο ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να πάρει διευθυντική και καλοπληρωμένη θέση στην εταιρεία «Αθήνα 2004», αρμόδια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα να είναι γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι' αυτό και παραβρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ για τη Νομαρχία της Καρδίτσας.

Και με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΝ σπεύδει τώρα να συμπεριλάβει στις «κομματικές επιτυχίες του» την εκλογική δύναμη του υποψήφιου νομάρχη Καρδίτσας Δ. Αρχοντή, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά δεν είχε ανακοινώσει τη στήριξή του, αφήνοντάς τον να εμφανίζεται «ανεξάρτητος». Αλλά γιατί να το έκανε αυτό προεκλογικά ο ΣΥΝ, όταν γνώριζε - και τώρα αποδείχτηκε - ότι ο συνδυασμός του Δ. Αρχοντή δε θα βοηθούνταν μόνο από το ΣΥΝ, αλλά και από μέρος του ΠΑΣΟΚ και από τις δυνάμεις της ΝΔ που είχαν συνταχθεί με τον «αντάρτη» Χρ. Παλαμιώτη. Και αποδεικνύεται αυτό από το γεγονός ότι η δύναμη του συνδυασμού της ΝΔ για τη Νομαρχία Καρδίτσας μειώθηκε στην πόλη της Καρδίτσας από 46,50% το 2002, στο 29,46% ενώ αντίστοιχα η δύναμη του ΠΑΣΟΚ από 38,11% έπεσε στο 26,36%.

  • Σύμπλευση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και δυνάμεων της ΝΔ δεν έχουμε, όμως, μόνο στο Δήμο της Καρδίτσας. Το ίδιο έγινε και σε άλλους δήμους του νομού, όπως π.χ. στους Δήμους Καλλιφωνίου, Κάμπου, Σελλάνων όπου ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στήριξαν την υποψηφιότητα δημάρχου που προέρχεται από το χώρο της ΝΔ.

Αυτά και άλλα στοιχεία δείχνουν ότι τα περί «ανίερης συμμαχίας ΚΚΕ - ΝΔ στην Καρδίτσα», που είναι ανύπαρκτη, προωθήθηκαν με στόχο να κρύψουν την πραγματική «ιερή συμμαχία» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΝ και σε δυνάμεις της ΝΔ, που συγκροτήθηκε στην περιοχή.

Αποδεικνύουν ακόμα ότι η «στήριξη» της ΝΔ στο δήμαρχο Χρ. Τέγο δεν ξεκινούσε από «αγνές προθέσεις», αλλά στόχευε σε «ύπουλες μεθοδεύσεις». Και μπορεί ακόμα και τώρα κεντρικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να δηλώνουν τη στήριξή τους στον κομμουνιστή δήμαρχο, αλλά πώς γίνεται να υπάρχει αυτή η στήριξη κι ο «αντάρτης» της ΝΔ να πάρει στον α' γύρο των εκλογών πάνω από 26%; Από ποιους ψηφίστηκε; Ποιοι ενήργησαν για να ψηφιστεί;

Ο λαός στο Δήμο της Καρδίτσας έχοντας υπόψη του όλα αυτά κι έχοντας εμπιστοσύνη στην παρούσα Δημοτική Αρχή θα υπερψηφίσει το συνδυασμό «Νέα Καρδίτσα», για να συνεχίζει να έχει ένα δήμο που θα αγωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα.


Π.Ρ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ